Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888031 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
И овој со Камионот мртов ладен си продолжи...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
http://www.plusinfo.mk/vest/77639/Semejstvo-so-chetirigodishno-dete-zagina-vo-soobrakjajka

овие, за жал, не се спасиле со помош на неврзување и следствено излетување од кола...
За жал не се спасиле ради појас.
http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/100933-Tatkoto-so-edna-raka-ja-otvoral-vratata-so-drugata-go-spasuval-sinot

тој не успеал да го одглави сигурносниот појас, велат жители од Лажани што утрото пристигнале на местото на несреќата.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1960
Не ми се верува колку се смотани русиве и каква сообраќајна некултура имаат, башка камикази се невидени. Не било кај нас лошо...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
http://www.plusinfo.mk/vest/77639/Semejstvo-so-chetirigodishno-dete-zagina-vo-soobrakjajka

овие, за жал, не се спасиле со помош на неврзување и следствено излетување од кола...
За жал не се спасиле ради појас.
http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/100933-Tatkoto-so-edna-raka-ja-otvoral-vratata-so-drugata-go-spasuval-sinot

тој не успеал да го одглави сигурносниот појас, велат жители од Лажани што утрото пристигнале на местото на несреќата.

и сега скоро сите ке тврдат дека загинал заради појасот, а не заради неприлагодената брзина  на замрзнат пат ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига

Но не загинал поради тоа. Загинал од излетување од пат поради неприлагодена брзина и паѓање во река.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Ама кај го прочитавте излетувањето од пат поради неприлагодена брзина ??
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Кој муабет се изврти сега,па па па.Муабетот е околу појасот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Па може возел 140, ги користел гратисите што му се дадени за прекорачување на брзината

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
и после осмица ќе вика нечинеле тојота ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Читам и никако да протумачам... ова законов многу ми е нејасен... 2 години да неможеш да возиш после 11:00 (не го почитувам)!
Имам другар зема дозвола пред 2 години и се има качено 3 пати во кола и сеа он пошто има 2 години положено испага поискусен од мене кој јас за 1 година имам поминато преку 20,000 км
Многу нејасно ! :@:@

Oф...
Не е битно тоа. Битно ти на 18-19 години си апсолутен почетник како во самостојниот живот така и во возењето. Значи дека ти и да имаш 3 000 000  км. поминато, пак имаш мозок на 18 годишен кој мисли на пи*ки и пијанчење. И зашто да ти дадат да возиш после 11 кога ќе се чувствуваш послободен и ќе се начукаш и ќе усмртиш мало дете зашто си пијан и се правиш фраер поради девојката до тебе која со цигарата во рака ти дува во фаца. Законот си е на место !
Не навлегувам во детали јас вака ти така. Законот не гледа поединци.

@n1kola- Да. Ама кај си тргнал ти сам да возиш на автопат, а си почетник. Затоа ќе ти лупнат по џебот најмногу, а дома кога ќе дојдеш (ако не знае татко ти) ќе те лупне уште повеќе.

Мене ме интересира пак дали џандариве казнуваат луѓе со 30+ години кои немаат две години возачка. Има и такви кои порано немале средства, кола ни можност да полагаат за кола и сега основале фамилија имаат деца се вработиле положиле купиле кола и на крајот две години не смеат да возат после 11 часот во автомобилот што сами си го купиле и со горивото што сами си го плаќаат.
За овие до 21 е во ред бидејќи 95 проценти од сите нив автомобилот, горивото, и сите пари им се од родителите па нормално е да има некакви ограничувања бидејќи никој не  е должен да ти го даде се тоа. Но сам да си заработувам и да имам реална потреба да возам после 11 а некој да ме ограничува е тоа неможам да го разберам.

Отсутен FiLo

• Легенда
Прво и основно а и најважно, тебе здраствена институција ти издава лекарско уверение во кое наведува дека си комплетно способен да управуваш со моторно возило, а потоа мвр ке ми каже, еј слушај ваму, вие сте тинејџери, ви лета паметот, ке ве ограничиме.
Па ако има такви кои се нетокму во паметот, нека ги открие здраствената установа и на нив нека им го ограничи возењето, затоа и психијатар се посетува додека вадиш лекарско.
Како божем јас неможам во 21:00 часот од дома да дрмнам 6-7 ракии и да испаднам да возам ако ми е кеиф, што ондак ме заштитиле што ме ограничиле после 11 саат да не возам.
Еве сега во карпош работам, ај имам автобус, можам да се вракам дома, ама пак, зошто да не можам со кола да се вракам и дома би бил 23:15 часот, а вака со бус скоро 11:45-11:50 ме фака.
Значи од работно место идам накај дома, не од кафана.

ЕДИТ: Еве денес моите се дома, не се на работа, а ја сега 2 смена сум и треба со автобус да одам на работа, наместо со кола, пошто несакам да ризикувам после 11 да возам
« Последно менување: 26 Јануари 2013, 14:16:11 pm Filomkd »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
До 21 дека се рачуна дека уште е зеленика, затоа ! ;D

Отсутен FiLo

• Легенда
А веке откако ке наполни 21 година, леле мори мајко, пука од интелигенција :D

Отсутен filipv