Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886954 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Децава место со џамлии сакаат да си играат со волани цццц ах да имам син и да ми рече "тато дај ми пари да полагам за кола" одма добива повратна заушка и една реченица "кога ке ги спечалиш тогаш ке положиш за кола":D
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Спенсер, го скинал каишот? Ова е прв случај што сум слушнал за вакво нешто. Меѓутоа кога ќе видиш дека на каишот му тежел и тој од позади пошто му влегол во седиште на тој напред некако и возможно ми личи. Иначе другар ти во магла со никаква прегледност си терал 120 за што не постои никакво оправдување.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Иначе, забораив преска до фило да му го пишам следното

Разликата меќу дете од 16 години па и со дете од 18 години е голема. Најсвежиот пример ви го дадов, нее битна возачката ја имал ли ја немал, тоа дете лета со паметот у гта и ете како што кажав пробал да избега. Значи неговото размислување до каде иде. Еве ќе се зеам ја за пример, у истата ситуација сигурно нема да помислам да бегам. Ќе си ја сносиш одговорноста и крај!
16 години сме неспособни да носиме 2литра кока кола у нас, а не пак да сносиме некоја одговорност! Друго е више и 18, а да не праам муабет дека на 21 размислуваме веќе како што треба.
16 години си се 16 години и тоа е, сите сме поминале таму и нема потреба да се правиме паметни сега што како и зашто. Се знае бе, возачка на 18, иако и тоа е малце за мене!!!

Иначе клучот е фантастично нешто, фантастично!!! Многу јаки работи има ете у фиестата пример - тракшн контрол, у случај малиот/малата да сака да дрифта!
Ова би си го препорачал на себе!! татко ми да ми напраи мене таков клуч само да не ме ограничи на 65 нормално :)
-Разликата меѓу дете од 16 и дете од 18 години е апсолутно никаква.
-Бегаат од одговорност и многу постари луѓе,тоа не значи дека е дете па избегало,едноставно го фатило паника или незнам шо,истото како и кај постарите кои прават такви грешки,глупости како и да ги наречеме сеедно.
-Оној што ги има сватено работите како треба(општо работите од животот) размислува и на 16 и на 20 и на 50,оној кој не сака да ги  свати нема ни да ги свати истотака ни на 16 ни на 18 ни на 50.
Пример јас лудував и тоа многу и пијан и трезен и секако,лудував и на 16 лудував и на 23.И сега лудвам,не како порано ама до некоја мера да,ама никогаш не сум се губел,секогаш сум бил претпазлив и за другите учесници во сообраќајот па досега ме чувал Бог сум немал лошо искуство(не од мене лично).
Поентата ми е дека НЕ треба да се генерализира.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
Поголема материјална штета? која е таа поголема кога сите три коли заедно не вредат повеќе од 2000-2500 евра hah...
http://puls24.mk/index.php/makedonija/vesti/12156-soobrakajka-so-tri-avtomobili-vo-novo-lisice
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Ахахаха, штетава е максимум 100 евра на сите заедно.
Во сиромашна земја 100 евра се многу, што те чуди? :P

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
не разбирате, се работи за олдтајмери

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Иначе, забораив преска до фило да му го пишам следното

Разликата меќу дете од 16 години па и со дете од 18 години е голема. Најсвежиот пример ви го дадов, нее битна возачката ја имал ли ја немал, тоа дете лета со паметот у гта и ете како што кажав пробал да избега. Значи неговото размислување до каде иде. Еве ќе се зеам ја за пример, у истата ситуација сигурно нема да помислам да бегам. Ќе си ја сносиш одговорноста и крај!
16 години сме неспособни да носиме 2литра кока кола у нас, а не пак да сносиме некоја одговорност! Друго е више и 18, а да не праам муабет дека на 21 размислуваме веќе како што треба.
16 години си се 16 години и тоа е, сите сме поминале таму и нема потреба да се правиме паметни сега што како и зашто. Се знае бе, возачка на 18, иако и тоа е малце за мене!!!

Иначе клучот е фантастично нешто, фантастично!!! Многу јаки работи има ете у фиестата пример - тракшн контрол, у случај малиот/малата да сака да дрифта!
Ова би си го препорачал на себе!! татко ми да ми напраи мене таков клуч само да не ме ограничи на 65 нормално :)

Значи јас не оправдувам полагање на 16 години, но јас потенцирам на тоа кога ке дојде време за полагање, на тој човек претходно треба да му биде всадено дека треба да мисли за последиците, дека не е финтата да лудуваш и да се доведеш во опасност самиот, но и другите учесници во сообракајот. Иначе кај ти прочита дека одобрувам полагање на 16 години, ја не сум пишал дека одобрувам. Мојот став е дека ако ти не си научен од дома на некои правила, џабе ти е дали ке полагаш на 16 или 26, таков ке си бидеш

Поголема материјална штета? која е таа поголема кога сите три коли заедно не вредат повеќе од 2000-2500 евра hah...
http://puls24.mk/index.php/makedonija/vesti/12156-soobrakajka-so-tri-avtomobili-vo-novo-lisice

Колите не вредат, али штетата е поголема од вредноста на самите коли  ;) југото вреди да речеме 400-500 евра, а само крпење и фарбање ке те кошта 500 евра. И нормално, ако слупаш југо, се разбира подобро е друго да си купиш отколку да го правиш  :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Од прва рака - подобра забава од она немам доживеано!

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
Од прва рака - подобра забава од она немам доживеано!
Си знаеш ти...4мотион и се е како подмачкано :) :P
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Каде беше темата за тоа дали да се врзува каиш или не ???

Другарче мое, пред некој ден со ~100 удирл во патарина (оние бетонските што се)... Премногу магла, и да не удри у колата пред него, во стубот се зденал. Возел ~120, малце прикочил, да речеме со ~90-100 удрил, маалку косо мислам од возачка страна. Се работи за тојота јарис, 2007/8 год.  Возачот и совозачот врзани, позади 2ца патници без каиш. Возачот поминал со полесни повреди, совозачот бил малце покрупен и од ударот го скинал каишот, ама не е ништо сериозно повреден. Позади патниците, едниот двете раце скршени, другиот рака и нога скршени... у пм :(   

После ова, и тие позади ќе врзуваат каиш..

Toj drugarti so vozel 120 na taa gusta magla e tezok slucaj, a koj kakp se vrzal ponatamu druga rabota. Takvite kako nego i vikendot pred nova godina gi imase mnogu svesno go zagrozuvaat zivotot na siteucesnici vo soobrakjaj na avtopat. Ako e avtopat neznaci deka 120 se vozi vo sekakvi uslovi

Отсутен MecheTo

• Легенда
А со шо кола била дешавката?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда

Отсутен MecheTo

• Легенда
Сеа прочитав убаво.Малку мистериозна мие дешавката.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Каде беше темата за тоа дали да се врзува каиш или не ???

Другарче мое, пред некој ден со ~100 удирл во патарина (оние бетонските што се)... Премногу магла, и да не удри у колата пред него, во стубот се зденал. Возел ~120, малце прикочил, да речеме со ~90-100 удрил, маалку косо мислам од возачка страна. Се работи за тојота јарис, 2007/8 год.  Возачот и совозачот врзани, позади 2ца патници без каиш. Возачот поминал со полесни повреди, совозачот бил малце покрупен и од ударот го скинал каишот, ама не е ништо сериозно повреден. Позади патниците, едниот двете раце скршени, другиот рака и нога скршени... у пм :(   

После ова, и тие позади ќе врзуваат каиш..

Не беше муабетот дали треба да се носи кајш. Него муабетот беше дека другар ти требало да вози безбедно. Кајшот немало да им биде потребен ако возел нормално, намест да се здрвува во патарина, уште еднаш ќе пишам, да се здрвува у патарина. Тие позади не треба да мислат на тоа дека следен пат ќе ставаат кајш. Треба да мислат како да постапат према тој што ги ставил во опасноста.