Иначе, забораив преска до фило да му го пишам следното
Разликата меќу дете од 16 години па и со дете од 18 години е голема. Најсвежиот пример ви го дадов, нее битна возачката ја имал ли ја немал, тоа дете лета со паметот у гта и ете како што кажав пробал да избега. Значи неговото размислување до каде иде. Еве ќе се зеам ја за пример, у истата ситуација сигурно нема да помислам да бегам. Ќе си ја сносиш одговорноста и крај!
16 години сме неспособни да носиме 2литра кока кола у нас, а не пак да сносиме некоја одговорност! Друго е више и 18, а да не праам муабет дека на 21 размислуваме веќе како што треба.
16 години си се 16 години и тоа е, сите сме поминале таму и нема потреба да се правиме паметни сега што како и зашто. Се знае бе, возачка на 18, иако и тоа е малце за мене!!!
Иначе клучот е фантастично нешто, фантастично!!! Многу јаки работи има ете у фиестата пример - тракшн контрол, у случај малиот/малата да сака да дрифта!
Ова би си го препорачал на себе!! татко ми да ми напраи мене таков клуч само да не ме ограничи на 65 нормално 
-Разликата меѓу дете од 16 и дете од 18 години е апсолутно никаква.
-Бегаат од одговорност и многу постари луѓе,тоа не значи дека е дете па избегало,едноставно го фатило паника или незнам шо,истото како и кај постарите кои прават такви грешки,глупости како и да ги наречеме сеедно.
-Оној што ги има сватено работите како треба(општо работите од животот) размислува и на 16 и на 20 и на 50,оној кој не сака да ги свати нема ни да ги свати истотака ни на 16 ни на 18 ни на 50.
Пример јас лудував и тоа многу и пијан и трезен и секако,лудував и на 16 лудував и на 23.И сега лудвам,не како порано ама до некоја мера да,ама никогаш не сум се губел,секогаш сум бил претпазлив и за другите учесници во сообраќајот па досега ме чувал Бог сум немал лошо искуство(не од мене лично).
Поентата ми е дека НЕ треба да се генерализира.