Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3440282 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14737
  • Пудингот на шоферството
Симо,да возиш брзо и да се удриш некаде немаш потреба да поседуваш возачка дозвола.Во случајот погоре причина за незгодата брзо возење.Така да имал,немал возачка џабе тие,затоа реков нема врска.
Е сеа,тоа со пцуењето се поклопува на мојот муабет поврзан со инструкторите дека ништо не ги научиле ‘возачите‘.
За возење треба да имаш осет.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
за во случајов,значи сигурно возел над 60,а на полагање повеќе од 60 не се дига така да возачката јок

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44390
  • Il Moderatore
Разлика меѓу самоук мајстор и тој што бил на тренинзи и курсеви. Е тоа е разликата меѓу возач со и без возачка. Не зборам само за оваа дешаванка. Да возеа сите како што им кажал инструкторот, нема да има сообраќајки, пошто правилата во сообраќајот се така дефинирани, што нема многу маргина за грешка.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
тоа што те учат додека полагаш го применуваш првите 2 месеци од возењето зошто другше незнаеш,еден,кажи барем еден што вози повеќе од 2-3 месеци и вози како што го учеле на полагање

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Симо,којзнае колку се напнуваш кога те вози жена ти:))

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ич! Многудобро вози жена ми. Има повеќе од 15 години активно возачко искуство, ич не сум напнат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Тек да видиш жена ми како вози ! ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
И среќа што е така, инаку тешко се опушта чоек у кафана, на роденден, слава итн... :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Па фала Богу !!!

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
Незнам што би сменило ако имале возачка ама знам доста мој другари што немаат возачка (немам ни јас) и ако дојдат до кола прво што помислуваат е возење брзо, стискање до исклучување и такви ствари никој ни помислува на последиците ни е свесен што може да се случи. :/

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
И јас сум ја крадел колата ко` копиљ, и „знаев да возам“ уште пред да почнам часови да земам. Ама она што го извежбав во тие 30 часови + 10 додатни приватно платени со инструктор, е прајслес. Сепак ТРЕБА НЕКОЈ да ти каже што е добро што не е добро. Што правиш правилно, а што треба да правиш правилно. Не викам дека не може да се научи и без инструктор, но ако е добар инструкторот (а треба да биде, јас еден семенив уште после првите 5-6 часа), има да ти останат некои работи доживотно врежани во глава и да ти прераснат брзо во навика.

Ако имале возачка, можеби некоја таква ситница врежана во глава, а кажана од инструктор, би им спасила некоја нога....

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Во право си Симо. Јас возам од 8мо одделение, ама инструкторот ме научи дека не се кочи со лева нога :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7574
Некои од работите кои ми ги кажа инструкторот, а ја иако го крадев Југото како копиљ од дома уште од осмо и возев низ сообраќај, не ги знаев

- Секогаш заобиколувај точкисти со поширок лак. Се случи на познаник да му падне велосипедист пред кола, му се слошало, а овој го удри откако овој падна пред него. Едвај се докажа на суд што е што. Истото важи и за пешаци кои се движат по коловоз.
- Кога од спротива ти иде возило кое има силни фарови, секогаш гледај во десниот дел од хаубата. Ти помага да го пратиш патот без да те ослепуваат светлата.
- Никогаш не претекнувај возило кое стои пред пешачки, претпоставувајки дека застанал ради паркирање, особено автобус
Добив совет покрај автобус секогаш да возам 20.
- Дознав што е мртов агол

Кој што сака нека збори, квалитетен инструктор секогаш ке те научи нешто ново и корисно. Дали ти ке го користиш или не, твоја работа.