Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3439598 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Абе да, разбирам... Али го зеде пред 2 години, колку да не оди пеш до работа, додека не собери пари за кола...Собираше, и летово куќата нешто ја преправаше, потоа ремонтот и не успеа ни да положи... Иначе му беше регистриран, али пред 1 месец му истекла сообраќајната..

За казни, ќе си јади...
Неположено, нерегистрирано, возење над дозволено... После трошоци за полиција, инспектори, судии, обвинители... После трошоци за болница, болничка до медицински центар, од медицински центар, до охрид во костозглобната, и вечерва го оставија, сабајле ќе го испитуваат... 80% ќе го прават операција на ногата која чини најмалце 500 евра... 

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7574
Ке биде гонет по службена должност, најпаметното во тој случај му е било да си се договори offline со типацот со Југото, да му го направи тоа што му го изгребал, а он да си го прави скутерчето.

Многу поефтино ке пројде така. Плус ке куртули од евентуална забрана за полагање.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
ама ако бил повреден тешко да се договори,во болница ќе викнат полиција,а и може некој случаен да викне полиција и брза помош ако биле доста опнати

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Абе тој од предходно беше правен операција на ногата (таму шипки апаратчиња во ногата, одвај оздрави), и сега истата нога искршена... Не можел да потстани од самото место, кога појдовме, викаше офкаше, ептен саглам удрен.. летал 4 метри, додека тој со југото се закачил во некоја бандера, со главата манал во шофершајбна, главата крвој целата...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
Кривична...?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14737
  • Пудингот на шоферството
Крив е тој со скутерот,кривична нема да јади,ама казна оштета и слично се на него паѓа.Болнички трошоци нема врска со сообраќајката,ке си сноси фондот,потполно друга приказна е тоа....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Biker Dies After Crashing Into Car Turning Left Without Checking Road

Not a valid youtube URL

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
и двајцата се криви,тој со колата што е идиот,идиот е,али па затоа не се претицува на полна лента

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
имаш право ..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44390
  • Il Moderatore
Не знам кој е покрив, ама знам кој е пожив.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14737
  • Пудингот на шоферството
и двајцата се криви,тој со колата што е идиот,идиот е,али па затоа не се претицува на полна лента
А на полна лента се врти полукружно?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
А на полна лента се врти полукружно?

НИТУ се врти полукружно, НИТУ се претекнува, а верувам дека моторџијата шибаше далеку над дозволената брзина и со тоа одземајќи си ја сам на себе шансата да реагира на непредвидени ситуации на јавниот пат.

It takes two to tango.