Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3582317 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
а беее глуп шофер овој со камиончето...... а бе право во него мамата негова

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2278
Наводно низ Кавадарци имало многу бандери па сношти еден познаник скинал една бандера и слетал во двор на средно школо со бмв 320,колата тоталка,он со мали повреди.Татко ми (противпожарната бригата) асистирал,па по негово кажување глетката била страшна,комплетно уништено било бмв-то,а возачот 20 годишен.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6312
Кае бмв за 20годишен ....

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
20 годишниот ако нема малце ум, не е ни за точак.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
ke se gine uste mnogu poradi takvi idioti kako ovoj  so bmw- to..koj mu dal bmw na surtukot a neznae tocok za vozi. pa uste i vozacka na 16 godini , no way...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Why not?

http://www.youtube.com/watch?v=kubWcCW3_5s&feature=player_embedded

;)

спред пуњачката за гасот и според дизните во мотор, ова е на метан а не на плин...

Можно е. Ама поентата е таа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
Поентата е сосема на место.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
па не би рекол.. метанот е далеку по експлозивен од бензинот... ако се користи во комбинација со бензин (во прецизно одредена смеша) наместо заменско гориво, се добива извонредно јака детонација...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
Поента Онак, се збори за заменско гориво, и зејтин нек е. Детонацијата треба да ја издржи, не смее да има многу отстапувања од оригиналните, па и небитно е. Моќта горе доле иста е.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
јас зборев за примерот даден... ако го искосиш примерот со факти тогаш дадениот пример не е пример или не е соодветен пример...

да секое возило се прави да биде на ЛПГ... и тоа како заменско гориво... и незнам зашто тука би требало да се даваат примери и да се докажува... чим хамери, каени, и мустанзи ги прават на плин не гледам зашто не би можело било кое друго возило, па нек е и нај скапото... само на тие возизле на прво место кога би турале газдите плин би им била ЕКОЛОГИЈА во глава а не економија при возење...

да се вратам на примерот дека не е соодветен пример...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
На сите досега што сум ги сретнал, ЛПГ им било за економија... Ден денес не сум чул некој да ми рече дека за екологија ставил ЛПГ уред. Па макар и за Хамер.

Отсутен Chlink

• Легенда
Се работи за заменско гориво со кое се вози поефтино, што џабе да се докажуваме. Кои факти? А тоа зашто некој ставал не навлегувам, тоа они знаат, баба Ванѓа бугарка беше, јас сум од Македонијa :D .

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Се работи за заменско гориво со кое се вози поефтино, што џабе да се докажуваме. Кои факти? А тоа зашто некој ставал не навлегувам, тоа они знаат, баба Ванѓа бугарка беше, јас сум од Македонијa :D .
;D ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
На сите досега што сум ги сретнал, ЛПГ им било за економија... Ден денес не сум чул некој да ми рече дека за екологија ставил ЛПГ уред. Па макар и за Хамер.

тоа затоа што во македонија си сретнал или на балканов... малку подалеку, оттаде барата на плин се вози заради екологија на прво место...

еве како во нов зеланд се вози на плин... имам кола од 2000 кубика... идам кај овластениот за монтажа на плин за таа населба кај што сум (кај нив сите се овластени... нема кај пеце у гаража одзади што се влага...) и му викам сакам плин да турам... он вика нема проблем, дај податоци, му давам, и ми вика терај дома ке ви се јавиме... за некој ден ми се јавува, идам кај него, ми го вади решењето и одобрувањето ОД ДРЖАВАТА дека може да се тури плин на колата, се потпишувам, ја оставам колата и си идам... другиот ден идам да ја земам колата, наместена тестирана и атестирана со налепница на двете стакла дека е на ЛПГ ова возило. прашувам колку треба да платам, он ми вика 15 долари, потоно само за плинот во боцата што е ставен... да друштво, владата во НЗ финансира бесплатно турање и монтажа на плински уреди на сите возила ВО ИМЕ НА ЕКОЛОГИЈАТА... ама комплетно бесплатно. вклучувајки и атест, пошто уствари тој што ти го монтира тој има сертификат за да атестира... колку едноставно решено... а не кај нас да се убиеш од трчање по документи те технички те машински, те технички пак те мвр еднаш те вторпат мвр... цел ден на тоа да изгубиш... значи како што реков екологија на прво место, а башка и економија доаѓа до убав израз... ја возев нисан блубрд... 2000 кубика и ми трошеше 8-9 бензин... плин не турив... туриста бев по документи, а такви државата не финансира...

поентата ми беше дека во сервизот кај типот се изнагледав коли и коли направени (сликано секако) на плин, во име на екологијата... имаше и ферари, имаше и ламбо, имаше и хамери имаше ама баш се... тој што во нз вози ферари, нема проблем од аспект на потрошња да тура бензин колку и душа сака на колата... тое ми е поентата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Chlink

• Легенда
Назад сме ние, па едно 50 години минимум.