Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886426 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
Каков сељак...

(Признавам, јас сум. Семафорот е многу без врска поставен и понекогаш се чека премногу долго иако не би требало. Не блокирам сообраќај во спротивната насока. Нејсе, ништо од тоа не е оправдување. Еве, од денес нема да го правам веќе.)
И други си седат вака на семафоров, си го знаат, не сум сретнал некој проблем.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Стално на тој семафор така. Не е дека не настанува проблем, некогаш од право што доаѓаат имаат мака, некогаш тие од партизанска - правец ѓорче према карпош што сакаат да завртат имаат мака. А и тие што се нормално престроени, кога вртат накај карпош, треба да внимаваат и во средна лента да се престројат, наместо во крајна лева да се вклучат кога вртат.   Не е ок така кога застануваат, дефинитивно.  Али па, има „ѕид на сообраќајниот срам“, па можеби таму е посоодветно за жалби и поплаки од ваков тип :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2525
Па па па релативизации човече....

Ја коа бев мал викаа: "Ако сите рипнат у Вардар, и ти ќе рипнеш?"

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Тогај би рипнал, сега не, имат многу школки....

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Па па па релативизации човече....

Ја коа бев мал викаа: "Ако сите рипнат у Вардар, и ти ќе рипнеш?"

Тоа ти е, власт и ПР на власта.
Полека ќе не убедат дека улицата е лошо проектирана и дека дејствијата се оправдани.
Опозицијата ќе почни да се буни, ќе обвинува...
Власта ќе ја направи улицата еднонасочна.
.
.
.
.
Ќе го притворат Миле Јанакиевски! ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Ја да бев админ на форумов, ќе го банирав членот што сликал ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Стално на тој семафор така. Не е дека не настанува проблем, некогаш од право што доаѓаат имаат мака, некогаш тие од партизанска - правец ѓорче према карпош што сакаат да завртат имаат мака. А и тие што се нормално престроени, кога вртат накај карпош, треба да внимаваат и во средна лента да се престројат, наместо во крајна лева да се вклучат кога вртат.   Не е ок така кога застануваат, дефинитивно.  Али па, има „ѕид на сообраќајниот срам“, па можеби таму е посоодветно за жалби и поплаки од ваков тип :)
Sekoj den po dva pati go vrvam toa zs maliot u gradinka vo Vlae go nosam i site bukvalno site go pravat toa i nema poseriozen stres, bas naprotiv si ima razbiranje i nema svirenje, zs toj semafor propusta 3 koli samo i dokolku se ceka po propis bez dva pati da go cekas semaforot ne proagas.
Tie sto pominuvaat cesto tuka si znaat vo koj moment treba da se prestrojat kade e slikan klasniot.
 Spored mene no biggy...
Drzavata otide u k...c uste malce ke ne smeeme Makedonci da se kazeme a  vie za toa se fativte.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Треба надвозник да се направи...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
Mislis kruzen :D

Imav nekoj rodnini od Belgrad na gosti i mi vikaat sta je ovo samo kruzni tokova.
Mu vikam bas dobro neli?
Ma neeeee, ne valja to.

Edno vreme vikam me zaebava covekov:D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Така ееее!!!

Јас не знам зашо не поминал на црвено, шо уопште чекал на семафор у спротивна лента, блокирајќи сообраќај... Не би било проблем, пошо од Ченто до кај Ѓорче, сигурно едно 10ина комада прават така...

With all due respect, се знаеме со Класниот долго време и све тоа, ама ова е брука, поготово за јавна фаца од автомобилското новинарство во Македонија, и од човек кој се залага за ред, поредок и рамноправност во сообраќајот.

Али океј, пошо е Класниот, улицата не чини, семафорот е тиња, не е “ништо страшно” и остали патетични квази-оправдувања. Бич плиз.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598

Imav nekoj rodnini od Belgrad na gosti i mi vikaat sta je ovo samo kruzni tokova.
Mu vikam bas dobro neli?
Ma neeeee, ne valja to.

Убаво рекол човекот, ни требаат повеќе надвозници да заличиме на метропола ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
А Белград па што е...

А надвожњаци фалат барем 80 само во Скопје.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2525
Ја мислам да исфотошопираше 260 дека возел, немаше да биде брука колку ова.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор

Mu vikam bas dobro neli?
Ma neeeee, ne valja to.

Jas ne gledam nisto loso vo kruznite tekovi, bas naprotiv vo mojot del od gradot se ubrza soobrakajot i toa prilicno.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.

Mu vikam bas dobro neli?
Ma neeeee, ne valja to.

Jas ne gledam nisto loso vo kruznite tekovi, bas naprotiv vo mojot del od gradot se ubrza soobrakajot i toa prilicno.

Мене ми е страв од кружни.

Мнозинството не знаат како правилно да се уклучат и престројат за исклучување.
Додај на тоа што истото мнозинство не го почитува ограничувањето од 30км/ч...

Стра мее, брат! :D
Министерство за транс, поп и виски.