Идејки вчера накај драчево после семафорите у пинтија си возам не повеќе од 50 и наеднаш девојка ми ми вика абе кочи, ја глеаш ли колана? Почнав да кочам, првиот пат ме штрецна коа ми рече абе кочи и се подзализгав, после тоа рамномерно кочев со мало сецкање, кур мој не можев да застанам и отидов у спротивната лента, ама од таму идеше кола. У меѓувреме ја видов ширинката што се врти за накај горно лисиче, свртев таму, ама пустото не исчистено смрзнато плус снег, ја врти не бре колана право иде накај знакот, мавај пун лево, ништо тикви, ме носи накај знакот претходно пребацив од 3та у 2ра и го акнав знакот ама со прилично мала брзина, доволна да го ебам браникот. Имаше мало патче меѓу знакот у оградата од објекотот и всушност тоа ми беше целта таму да излетам ама за пичкино влакно не го избегнав знакот. Иначе колата која што не ја видов беше 101, неисчистен целиот прекриен со снег и не му работеа задните светла, плус не се движеше ни со 10 на саат, мене ми изгледаше ко да стоеше у место. Еве некоја слика со мобилен отпосле сликана.

Браникот го прицврстив на жглебовите, магленката ја извадив пошто се држеше на еден од трите држачи, другите 2 се скршени(магленката добра е функционира), пукнато е резервоарчето за течност за брисачи горе на ќошот, кога ќе се вади браникот ќе се санира тоа, и други оштетувања немам. Планот ми е кога ќе потстопли да го подзалепам(подзакрпам) браникот додека да се најде конечно решение. Инаку делот од браникот што фали си го земав за да го залепам да не стои дупка.