Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3860806 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
Тоа копилето директор јавно пред камера тврди дека автобусот бил технички исправен и дека автобусот бил 97ма година произведен а уствари мановите беа тогаш донесени. Како не му е срам бе, ништо чудно 100% да го насанкаат шоферот.

Види сеа вака, и ја сумљам дека автобусот бил целосно исправен, но сепак за да го истумбаш треба малце и побрзо да возиш нели ?
И ја сум бил сведок како ги летаат автобусиве, уште на времето кога на Огњан Прица имаше легнати полицајци, еднаш кога се возев, шоферот толку брзо помина преку нив, позади сите од столчиња скокнаа.
Исто и додека работев, еднаш на Партизанска, автобусов во кој се возам беше од новиве, возачов застанува во лева лента, а во средна и десна исто автобуси, и се пали зелено, и гледам што прави шоферов. Го стиска дугмето со ознака 1, рика моторов, го стиска потоа 2, па 3, драг правеа сите три автобуси. Успеа некако да ги помине двата автобуси од средната и десната лента и кога нагази на кочница за да докочи на автобуската, за малце пола патници во шофершајбна ке ги однесеше.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Да, да можно е но во овој случај не е бидејки сведоците кажуваат дека автобусот снемал кочници.
                                          после 1:00

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
Јасно, можно е, ама ете знаел дека нема, ако треба 30 ке возел, со 2-ра или 3-та брзина максимум.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Ќе додадам дека и гумите им се во лоша состојба, истрошени може и стари.
Комбинирани со некоја нова...

Отсутен achtung

• Сениор
плус секое тркало различно кочи, секој амортизер различен, растропани предници итн...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Тоа копилето директор јавно пред камера тврди дека автобусот бил технички исправен и дека автобусот бил 97ма година произведен а уствари мановите беа тогаш донесени. Како не му е срам бе, ништо чудно 100% да го насанкаат шоферот.

Тоа така наречено „копиле“ ѓоа ми ти директор е мој бивши колега. Познавајќи ја неговата ситуација тој само го кажува тоа што му е сервирано да го каже. Тие автобуси се од 74-та година ако не грешам, раскажуваше пред неколку години кога го ставија директор на ЈСП. Значи 40 години стари машини што се траскаат секој ебен ден... и да биде технички неисправен? Па веројатно 20 години веќе за него нема делови. Сега да има закон во државава па да го пернат на суд за лажење тој што му го сервирал тоа да го каже... 97-ма... Курац 97-ма, тогаш ги купија претпоследните автобуси МАН кога бев јас втора година у средно школо.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Не треба да си експерт да знаеш во каква состојба беа и се овие автобуси. Од авион се гледа. Не знам зошто уште ги има. Којзнае колку милиони има поминато, пола век стари, и колку ете да речеш ги одржувале џабе дотрајани се. Тој период и јас памтам беа Мановите, со стар лисец реклама. Мислам дека беше тој период  :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ма јок, стар лисец беше бајаги пред нив.

Отсутен achtung

• Сениор
Еден од директорите на јсп е кукен пријател на мој колега. Се погодивме еднашка на муабет заедно и се отворија теми за ЈСП... Значи овие од влада ги имаат поебано и украинците и кинезите за плаќање и автобусите се сервисираат од кај стигнат и со што стигнат. За 2-3 години се ке пропадне како што тргнало.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Значи како тргнала работава со ЈСП, нетреба да се возиме ни со жичарата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За 2-3 години ќе пропаднат и покрупни ствари од автобусите, како што тргнало.

А директорот ако не сака да кажува само тоа што му е сервирано да го каже слободно нека си напушти. Никако не е оправдување изговор од типот "не е до мене, така ми кажаа", а директор е, не е некоја шушумига па да го жалам. Додека има такви директори ќе функционираме како што функционираме.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
od prva raka- coekot e star ima uste malce za penzija- denovi, nekolku pati im kazuval vo servis deka ne cinat kocnicite, a ovie go zezale, konecno mu smenile crevo za kocnici polovno, covekot vozel poleka i prasal da ne ima za simnuvanje na avtobuskata , mu rekle da vozi deka nema, posle nekolku sekundi se javil nekoj uspan, coekov na kocnica, blokira ednoto trkalo, najverojatno desno, na levoto puka crevoto i voala, se bara krivec....

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
За 2-3 години ќе пропаднат и покрупни ствари од автобусите, како што тргнало.

А директорот ако не сака да кажува само тоа што му е сервирано да го каже слободно нека си напушти. Никако не е оправдување изговор од типот "не е до мене, така ми кажаа", а директор е, не е некоја шушумига па да го жалам. Додека има такви директори ќе функционираме како што функционираме.

Дали сакаш да кажеш дека активниве директори НЕ се шушумиги?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Шушумига мислев на позиција, не како карактерна особина ;D

Иначе се согласувам, дури и комплимент е шушумига за 90% од директорите на јавните претпријатија.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
Ај нека му е среќен роденденот на типчето. Две работи, типчето покажа инзворедни способности и брзини а колегата многу добар стил на бегање  ;D ;D ;D
                             главната акција е од 0:40