Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3845322 пати)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 919
  • Am386 DX/DXL-40
Сабајле одев за Маврово во 11 часот и имаше сообаќајка пред студентскиот дом Гоце..Пежо 307 и Голф 3

Добро беа залепени....

На семафорите кај студентскиот Гоци, голф 3 од центар ваљда на црвено поминала, и го одзела предниот дел на сива 308ца кој вртела од Гоце према центар.

Кај двете коли беа ербезите активирани и сообраќајна полиција имаше со јети, ваљда чекаа увиџајци.

Edit: Еве линк

http://www.plusinfo.mk/vest/123570/FOTO-Chetiri-lica-povredeni-vo-soobrakjajka-kaj-studentskiot-dom-Goce-Delchev

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
и јас ги видов овие... околу 14ч поминав и тука си беа....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
Сабајле одев за Маврово во 11 часот и имаше сообаќајка пред студентскиот дом Гоце..Пежо 307 и Голф 3

Добро беа залепени....

308

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854

Добро беа залепени....

308
Знам пиметив ама темница беше прегеска кога пишував и сум згрешил една бројка

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237
Дечки ќе ве замолам за помош/совет

Претходно пишував за еден случај на мои блиски каде имаа сообраќајка не по нивна вина ... Беа до осигурителната компанија ЕВРОИНС (Ве молам, ако сакате да му наштетите на некој, осигурајте се овде, во спротивно бегајте од оваа) сликале тие таму, им рекле ќе ви јавиме кога ќе биде готов Записникот за проценка. Беа вчера и замислете шетата ја процениле на 38.000 ден. за оштетен браник, подкрило, крило, 2 фарови и нешто ситно. Нормално имало карање, за начинот до кој стигнале за таа сума, бидејќи во истиот не се наведени поединечно износите за секој од оштетените делови туку само збирен износ. Им понудиле 2 сервиса Новус и Џерси. Инаку немале соработка со овластениот сервис, пошто до толку се „популарни“

Е сеа, не го потпишале Записникот со проценка и отишле до Новус на проценка. Уште веднаш одговорниот таму им рекол дека најпрвин се никаква осигурителна компанија а потоа и дека износот е многу мал. Новус исконтактирале со овластениот сервис за делови и дале проценка од ~90.000 денари.

Согласно Записникот имаат право на жалба до нивната (претпоставувам) Второстепена комисија за проценка, нешто што сигурно ќе го обжалат, меѓутоа нив ги плаши тоа што сигурно и тие нема многу да поместат граница, па на крај ќе се сведе работава жалба до Агенција за супервизија на осигурување и работиве ќе се влечкаат до немајкаде.

Се троши непотребно време, пари, излегување од работа, колата не смее нели да се вози, а потреба е ... Муабетот ми е како можат да се заштитат и да ја истераат работава најбрзо што може, очигледно е дека (не)осигурителнава компанија е крајно непрофесионална и се однесува небаре како што сака, како може да се притиснат, треба ли адвокати, тужби, какво е вашето искуство со оваа компанија ако го имате итн ...

До правниците, има ли некаде некој член каде што може да се повикаат за нереалната проценка а башка и тоа што немаат соработка со овластениот сервис, како би идела целава постапка до Агенцијата за супервизија ...

Ви благодарам однапред за Вашето време да го прочитате ова, се надевам дека ќе извлечете и вие некакво дополнително знаење што во вакви ситуации ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Или ти, или тие преку тебе стапете у контакт со Банзаи што побрзо, колку што знам кај него у офис се тераат вакви ствари.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Евроинс е нај катастрофалната осигурителна компанија! Совет и од мене, бегајте што подалеку. Е сега за жал во ситуацијава е најубаво да имаш човек кој ќе притисне. Ако се бафтате со адвокати(ете контактирај го Банзаи), што знам, не ги разбирам многу правните работи, но сигурно може да се направи нешто... Агенцијата е место кај што можеш да се жалиш, ама само ќе се влечка работата така. Најголемиот проблем е што се работи за Евроинс. Како што кажав и тогаш кога пиша, не може значи да остане таа процена од проценителот, таа е површинска. Парите мора да бидат исплатени па макар коштало не 90 к туку 900 к денари! Иако се ѓубриња Евроинс, ќе мораат да попуштат, нека не се секираат!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Јас колку што знам има опција да си отидеш пр. во Џерси да ја средат колата и да им пуштат фактура без ти да се замараш колку процениле!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Таа опција со фактура и гарантно писмо функционира, но кога се работи за друга осигурителна компанија...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
епа тогаш пријави таму кај што треба, мислам во агенција за заштита на потрошувачите или незнам како беше точно

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
Збори со Банзаи, он е правник што се занимава баш со такви работи. Ако треба, најмите го, видите што како, ако некој може да истера како што треба, може он.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237
Фала, му го пишав текстот, извесно е за жалба со Второстепената комисија ќе се пишува некој од наредниве денови, само нормално да биде поиздржана ...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Mu vikas na osiguritelnata, o ti dogovorise so ovlasteniot ili Novus da ja odnesam tamu kolata da ja naprajat i direkTno plati im nimi... pa kolku sakaaat na tolku neka se dogovorat, za soptvenikot na voziloto e vazno da se bide izraboteno kako sto treba.

Najmnogu/najcesto se javuva problem kaj starite i skapani koli, osiguritelot veli decko ova sve ti e skapano i od odurat sve unutra otislo jas ne ti go prajaam... :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Чим прифатил да го осигура, има и тоа како да го напраи.

Ако не му чинело, шо ти ги зел парите за осигурување, in the first place?