Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3850326 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
А ти сакаш да кажиш дека Волво има вграден рол бар?
да. од 199Х сите волво возила имаат фабрички вграден ролбар.

прогуглај за доказ, или оди на темата за волво прочитај. има линкови.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Епа тогаш не збориме за истата...

Онак, да ти ја покажам корсата, ќе речиш само гребната е (со полирање се средува  ;D )... а тие се манале (со преку 100км/ч), се извртеле и на крај се манале со кровот од страна...Сите излегле од внатре, колава уште си работела...
Само чудо, има бајѓи опрема корсата, а ни едно перниче не се активирало...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Епа тогаш не збориме за истата...

Онак, да ти ја покажам корсата, ќе речиш само гребната е (со полирање се средува  ;D )... а тие се манале (со преку 100км/ч), се извртеле и на крај се манале со кровот од страна...Сите излегле од внатре, колава уште си работела...
Само чудо, има бајѓи опрема корсата, а ни едно перниче не се активирало...

што сакаш кажи ми ама опел КОРСА со 100 на саат да ја учукаш нема да има само гребнатини. ке биде здраво згмечена. брат ми и снаами имаат опел корса, имем прилика секојдневно да видам какви фатални глупости има на таа кола. ако се само гребаници не возел со 100-ка сигурно... покажи ми слики па баш да видиме...

а перничиња не се отвориле ако не носеле каиши.. многу нормално и јасно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
Абе добро, сепак не е ич згужвана корсава...
Еве слика од пред 1 недела..

А сеа мислам нема логика да им појдам во гаража да им сликам..

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
значи.. истава корса ја има брат ми... со тупаница еднаш удрив појако на стубот над вратата (совозачка) и сега таму има дупка длабока од 1,5 сантим... немој да ми речеш дека со 100 на саат ја возеле, се акнале и излегле од кола со малку згужвано и троа изгребано... во оваа корса врат се крши и со 40 на саат пошто си целиот у грч од начинот на седење...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
све е до моментот, еве јас со смртоносна лада самара без појас со 100-110 директно у дрво без вртење и кочење па куцкам на форумов :)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Абе и нема некое правило за тумбањево. Другар со рено твинго од 98-ма година се тумбал 5-6 пати негде кај Валандово. В кола биле 4ца и на никој ништо не му било. Реново ни воздушни перничина ни ништо, ко чевла 36 број е ;D ама сите живи и здрави.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
хахахаха... абе било која лада (па нек е и самара) да ја компарираш во цврстина со корса? тоа ти е како да компарираш зид од цигли со зид од гипс картон...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
не е точно член сум на руски форум за сообраќајки веќе 3години активно и ке ти кажам дека ладите се фатални не гледај ти цврстина таа цврстина убива пошто силата не се амортизира колку за инфо има компарација лада самара со матиз и погоди што многу подобри резултати има матизот

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
абе зборевме за цврстина на возило иначе... не го мењај правецот на муабетот...  што е по фатално, повеке од јасно е дека шасијата мора да трпи и да се деформира за да го амортизира ударот, како би тоа било што помалку фатално за патниците...

членот погоре тврдеше дека со онаа лименка од возило, се здрвиле со 100 на саат и на возилото имало гребаници само... а и ти со самарата не си се здрвил со 100 на саат сигурен сум... после 15-20 години километражникот на сајла и пружина ДЕФИНИТИВНО покажува повеке и до 30%, затоа што пружината која дава отпор, не е веке толку прецизна и точна, бидејки омекнува.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
со 100ка, ама дур се извртиле сигурно намалиле нешто, потоа се манале со браникот во тоа браникот од страна на патот што е, кој колку толку го абсорбирал ударот, од тука се свртиле 1 кругче (нецело) и застанале на страна...

Значи само задницата е здробена и левата страна од каросеријата е набиена целата, малце од десната страна на кровот е трзната, ама ништо не и е..

Отсутен achtung

• Сениор
ахахах ај ке ти кажам вака јас со ладата се здрвив на бит пазар НА ПРАВОТО :) поточно во дрвата кај стоковната 26ти јули со 3та пуна  брзина, без појас... Во записникот пишуваше 105км/ч јас лежев 2 недели на интензивна, 9 дена на траума и уште месец дена дома пред да можам да вршам некои општи работи - бев совозач.. Ладата ако ја најдам сликата од неа ке ја постирам беше непријатна за глетка, кровот беше бранови, задниот трап искршен што ми беше чудно работејки се за преден удар, моторот на пола и најинтересно долната линија на шофершајбната беше полукружно нацртана од дрвото значи дрвото беше влезено точно некаде до пред шалтерот.. мене ме ваделе со пожарна а шоферот немаше потреба он лежел на булеварот.. најстрашно ми беше когаго видов воланот немам видено таква работа беше направен буквално осмица, сето ова беше 2005година.. И ОД ТОГАШ НЕ ПИЈАМ ДУР ВОЗАМ И НЕ СЕ ВОЗАМ СО ПИЈАН ШОФЕР!

Отсутен achtung

• Сениор
и да не заборавам дека викаш постара била ладата - не , ладата беше 2002 год со 1500 инџекшн мотор па пресметај колку и е 3та брзина до крај

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
после 15-20 години километражникот на сајла и пружина ДЕФИНИТИВНО покажува повеке и до 30%, затоа што пружината која дава отпор, не е веке толку прецизна и точна, бидејки омекнува.

Морам да те поправам дека грешиш, пошто имам мерено со мојот телефон колку е точна километражата. До 55-60 км/ч километражата ми покажува 4-5 км повеке од онаа на телефон, а над 60-70 км/ч покажува ~8 км повеке, што е ок, со оглед дека километражникот ми е стар со 99% сигурност 36 години, и отстапува минимално.
Мерено со апликациите Igo и Ulysse Speedometer.
Со истиве апликации, пробано на повеке возила, во кои и ескортот на The Ghost со кој ти бевме, исто така и кај него отстапува во слични вредности, така да, ако отстапува до 30%, ондак за да ја би возел 60 во град, според километража ке треба да возам 80.
Така да, ако така гледаме, и на твоите волвоа и бмвејкото треба да отстапува 30% пошто не ти се стари 2-3 години така ?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ахахах ај ке ти кажам вака јас со ладата се здрвив на бит пазар НА ПРАВОТО :) поточно во дрвата кај стоковната 26ти јули со 3та пуна  брзина, без појас... Во записникот пишуваше 105км/ч јас лежев 2 недели на интензивна, 9 дена на траума и уште месец дена дома пред да можам да вршам некои општи работи - бев совозач.. Ладата ако ја најдам сликата од неа ке ја постирам беше непријатна за глетка, кровот беше бранови, задниот трап искршен што ми беше чудно работејки се за преден удар, моторот на пола и најинтересно долната линија на шофершајбната беше полукружно нацртана од дрвото значи дрвото беше влезено точно некаде до пред шалтерот.. мене ме ваделе со пожарна а шоферот немаше потреба он лежел на булеварот.. најстрашно ми беше когаго видов воланот немам видено таква работа беше направен буквално осмица, сето ова беше 2005година.. И ОД ТОГАШ НЕ ПИЈАМ ДУР ВОЗАМ И НЕ СЕ ВОЗАМ СО ПИЈАН ШОФЕР!

значи нај многу мрзам кога надвор од контекст се пишува нешто... друже... да го напишеше ова погоре, наместо ова подоле:
све е до моментот, еве јас со смртоносна лада самара без појас со 100-110 директно у дрво без вртење и кочење па куцкам на форумов :)

ке те прашав што има врска твојот текст со муабетот за корсата и нејзината витливост... вака како трол нафрли еден муабет, дека си се опнал со 100 во дрви ете сега куцкаш на форумов,  за после комплетно да го измениш и сите да дојдеме до заклучок дека  тоа што го напиша благе везе нема со целиот муабет од претходно...

сакаш пострашен муабет? и јас со лада 1500цц се истумбав и тоа одкако ми се изврте задницата продолжи во рикверц низ банкина па на кров, на лажи вера со преку 140 на саат, па еве ме куцкам на форумов... ама измеѓу тие 5 збора има уште нешто... има 2 недели комплетна кома, 3 шава на сред череп пошто кровот ми се заби во глава, скршена нога, напукната карлица и се тоа само од таа сообраќјка... и како и твојот удес така и мојот ВРСКА НЕМА со муабетот за витливоста на онаа погоре постирана опел корса која беше ТЕМА НА МУБАЕТОТ ВО КОЈ ТИ СЕ УБАЦИ СО ЦЕЛ ДА ДОКАЖЕШ НЕШТО кое што сеуште неможам да го откријам што е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk