Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424258 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
@falanga ima ozbilni pravila vo drzavata ako gi nema nekoj prosvercuvano, za seetotoa ima i licencirani (sverceri) itd itd... ti vosoobraakajot za se tupis na seJfti a u podrum larmot ti e  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
де беее.. една цевка за вода им пукна на отварање и одма.. се срушил трговскиот и тоа пола...
Што што, што??
А плочата на вториот спрат што се урна врз плочата на првиот?
nc nc pa toa e normalno, da se urnala plocata od prviot vrz plocata od vtoriot nebi bilo vo reeed ...
stvarno im se urnala? jas sega slusam...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
@onak drugar da ne rabotese ti tamu na klimatizacija...? pa da busis gredi i butas u niv kanali??

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
притоа кратејки максимум од реченицата, за на крај да излезе нешто тотално бесмислено како ова:

БУФНА ВО СИТИ МОЛ....

жити се, едно WTF?? е баш на место. дај преведи го тоа буфнување ВО сити мол што ти значеше...

Буфна се мисли на "се запали". На самата угорничка на излезот. Имаше брза помош до една плава женска и нешто и збореа, а таа беше видно потресена :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Салам му влегол в врати

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Значи Сузукито (хјундаито) излегувл од Битола, накај Охрид. А овај со Опелот го опнал.
Заебано.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
притоа кратејки максимум од реченицата, за на крај да излезе нешто тотално бесмислено како ова:

БУФНА ВО СИТИ МОЛ....

жити се, едно WTF?? е баш на место. дај преведи го тоа буфнување ВО сити мол што ти значеше...

Буфна се мисли на "се запали". На самата угорничка на излезот. Имаше брза помош до една плава женска и нешто и збореа, а таа беше видно потресена :)

буфна тебе и за тие околу тебе кај што живееш и се дружиш ти значи дека се запалило...

кај мене у маало, кога седиме у кафана понекогаш викаме “да ти буфнам едно пиво?“ што у превод значи дали ке пиеш едно пиво?

а многу често за буфнување мислиме и кога некој со цела сила бутнал или засилил (му да кинетичка енергија) на нешто во нешто друго... на пример чекан во лим...

а на форум каде што има луге од цела македонија, со различни дијалекти и маалски зборови, би требало малку по речито да се објаснува и пишува...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
@onak drugar da ne rabotese ti tamu na klimatizacija...? pa da busis gredi i butas u niv kanali??

не... прво и основно не смееш да бушиш во греди, ја нарушуваш статиката на објектот.. такво нешто кај мене нема да видиш... дури ни потпорни зидови од чист лиен бетон не ги бушам ни за 2 цевчиња а не канали... бараме и наоѓаме други солуции...

а инаку смеам да прашам зашто праша?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
im padnala plocata rece @falanga pogore u postot, ...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
буВнам е правилното   :)

Not a valid youtube URL
 ;D ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
тоа што фалнага не го знае е дека сити мол нема плоча... исто како што нема ни рамстор, а нема ни веро центарот, анема ни новиот рамстор во ново лисиче (пуштен во употреба пред 3-4 дена)... само кој да знае такви детали, туку се препричава од еден на друг и на крај ке излезе дека пола трговскиот се срушил (како што впрочем и рече фаланга веќе)... знам за дешавката, и знам што се деси, ме мрзи да препричавам сега...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
on ojde na spanje valjda moram da go branam sega jas... ok konzolna ploca de sakase da kaze @falanga...  ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Значи Сузукито (хјундаито) излегувл од Битола, накај Охрид. А овај со Опелот го опнал.
Заебано.

Јас како што разбрав од луѓе кои биле таму Сузукито не излегувало од Битола, туку чекало да влезе за Битола. Вектрата идела од Охрид, а некој трет му исекол пат на Векрата и во обид да го избегне него му влегол во врати на Сузукито...

*А и според сликата погоре ми е логично некако, бидејки излезот од Битола е подолу од несреќата.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Буунам по нашки.

Бапнам со појак ефект  :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
тоа што фалнага не го знае е дека сити мол нема плоча... исто како што нема ни рамстор, а нема ни веро центарот, анема ни новиот рамстор во ново лисиче (пуштен во употреба пред 3-4 дена)... само кој да знае такви детали, туку се препричава од еден на друг и на крај ке излезе дека пола трговскиот се срушил (како што впрочем и рече фаланга веќе)... знам за дешавката, и знам што се деси, ме мрзи да препричавам сега...

Кажи де ако стварно знаеш, или до толку многу те мрзи?
Или тоа што знаеш е само уште една препричавка?