Автор Тема: Компјутерски игрици  (Прочитано 554157 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Одг: Компјутерски игрици
« Одговори #2355 на: 26 Септември 2017, 20:16:55 pm »
Obavezno gta5...zimovo isto...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Компјутерски игрици
« Одговори #2356 на: 26 Септември 2017, 21:28:30 pm »
Колку што се сеќавам, ГТА и немаа некои причи... Имаа интересни мисии, ама не баш некоја "immersive" или посебна, добро осмислена приказна.
Мафиа колку што ја памтам, океј беше, ама многу брзо ми досади пошо беше спора.
Од аспект на приказна, ми се свиѓаа Deus Ex, Assassins Creed и Prince of Persia, додека Legacy of Kain серијалот, по мене, има меѓу најдобрите (ако не и најдобра) приказна што сум видел до сега.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2357 на: 27 Септември 2017, 09:40:42 am »
Колку што се сеќавам, ГТА и немаа некои причи... Имаа интересни мисии, ама не баш некоја "immersive" или посебна, добро осмислена приказна.
Мафиа колку што ја памтам, океј беше, ама многу брзо ми досади пошо беше спора.

Приказната на Мафија е она што најмногу ме привлече...пред се реална, осмислена, без брзање....а и графиката беше супер и на кецот (своевремено) и на двојката.
Тоа што беше спора (за да ограбиш банка палиш кола од дома, возиш до еден крај на градот за да ги земеш компањоните , па одиш на друг крај од градот за да набавиш оружје, бегаш на трет дел, за на крајот од денот пак да се вратиш дома , да паркираш кола  во гаража и да си легнеш) мене воопшто не ми сметаше...напротив, баш такво нешто немав видено до тогаш и ми се допадна.

Е сега... иако ГТА не е линеарна, иако изгледа добро али мисиите не се поткрепени со јака приказна која ќе те внесе да не можеш да издржиш да видиш следното ниво што ќе се деси ( исто како кога гледаш добра серија)... џабе ќе биде.
Еден куп игри со гром графика за 360 ги играв само едно ниво бидејќи немаа приказна...не ги ни памтам веќе.

Покрај Мафија, на второ место би го ставил Silent Hill серијалот...на трето место е веќе Форца...;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2358 на: 27 Септември 2017, 10:28:59 am »
Пак ќе кажам, ако не си ја следел приказната на ГТА  нормално ќе ти се чини како да нема. А за приказна игра моментално Witcher 3, и мислам дека нема да биде надмината во скоро време. Слободно може да кажам дека е игра на деценијата.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2359 на: 27 Септември 2017, 10:51:09 am »
Поврзана е приказната на ГТА 1, 2,3,4?
Бидејќи планирам 5 ката да ја пробам.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2360 на: 27 Септември 2017, 10:51:52 am »
Не. Има само една маана играта, при крај почнува да има многу возење до разни локации без потреба.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7116
« Одговори #2361 на: 27 Септември 2017, 12:53:37 pm »
^^
Не е страшно пошто и онака мапата на ГТА 5 е мала за игра од таков калибар. Требаше да биде далеку поголема. Карактерот на точак може од најужниот до најсеверниот дел на мапата за 10 до 15 минути да отиде.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2362 на: 27 Септември 2017, 13:31:17 pm »
Таман си е мапата. На San Andreas беше поголема и немаше поента.

--

Ако збориме за приказни во GTA, прво средија убаво во Vice City, па GTA 4 и GTA 5 имаат одлични приказни. GTA 5 особено. Само си бара внимавање - што може да стане малку тешко на не-линеарна игра со околу 40 саата playthrough time.

Убаво вика @DarthJe5us - после GTA, Mafia игрите се како недовршени. Не се лоши, ама ни од далеку немаат толку добро средена механика, контроли, итн.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2363 на: 27 Септември 2017, 14:05:20 pm »
За ГТА 5 треба да го чипнам xboxot...па веќе кога го носам, можам да си порачам и нови игри за 100-200 денари.
Кој не го мрзи нека препорача нешто од интересни детски игри ко за ќерка ми , па се до некои за 30 и кусур годишни магариња.;D

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #2364 на: 28 Септември 2017, 15:35:40 pm »
ГТА 5 е закон, какви дешавки има, сите амерички стереотипи се опфатени, сум се смеел ко блесав од муабети меѓу рандом карактери, кога се реметат меѓу себе, многу успешно доловено.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2365 на: 16 Октомври 2017, 20:35:38 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7116
« Одговори #2366 на: 27 Октомври 2017, 14:23:24 pm »
Ја има на замунда, само уште графичката да не ми се поти.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2367 на: 27 Октомври 2017, 18:06:33 pm »
Пак ќе кажам, ако не си ја следел приказната на ГТА  нормално ќе ти се чини како да нема. А за приказна игра моментално Witcher 3, и мислам дека нема да биде надмината во скоро време. Слободно може да кажам дека е игра на деценијата.

Гледам не сте играле Mass Effect, затоа ширите дезинформации :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2368 на: 27 Октомври 2017, 18:10:07 pm »
Си ја купив Vampire - the Masquerade: Bloodlines на Steam :)

На Steam си најдов пар игри што ќе тераат на моето писи, па ќе поиграм некад, здравје ако се најде време :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #2369 на: 28 Октомври 2017, 10:40:38 am »
Препорачајте добра FPS. На 3ти излегува COD ww2, додуше, ама ете нешто плус не е на одмет :)