Автор Тема: Corvette C7  (Прочитано 102586 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Corvette C7
« Одговори #435 на: 23 Март 2017, 13:25:05 pm »
It`s a Beetle. Поружно е. ;D

Главниот распоред на горниот тест е Буба, па Корвета па Ферари , според Карос Лаго кој не знае ни еден Вајпер да издрифта, камоли да збори за best driver`s car..а ќе го прашам што би одбрал кога треба од свој џеб да искешира за една од трите.

Се слагам дека Гран Спорт е идеална опција во отсуство на C7 ZR1 и според другиве двајца е подобро ауто од 911.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #436 на: 23 Март 2017, 13:31:09 pm »
Главниот распоред на горниот тест е Буба, па Корвета па Ферари , според Карос Лаго кој не знае ни еден Вајпер да издрифта, камоли да збори за best driver`s car..а ќе го прашам што би одбрал кога треба од свој џеб да искешира за една од трите.

Кхм, кхм..

Сум пишал и порано...ако сакате врвна, скапо реализирана забава гледајте Топ Гир.
Ако сакате убав, објективен тест на автомобили го препорачувам Carlos Lago od Ignition и Chris Harris..мада вториов ми е малку VW фанбој.

Ако сакам убав, непристрасен тест без глупости (трка на автомобил со падобранец, скијач и сл)  си го пуштам Карлос Лаго (Ignition).

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #437 на: 23 Март 2017, 13:34:14 pm »
Да, да...ова беше пред да видам колку знае да вози.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #438 на: 23 Март 2017, 13:37:28 pm »
Мхм. Не знае. Добро.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #439 на: 23 Март 2017, 13:44:04 pm »
Не знае доволно добро за да се дрзне да збори за best driver`s car.

Имаше многу коментари у вези ова, се посрами малку и набрзо после тоа се спакува.

http://artofgears.com/2015/05/19/carlos-lago-leaves-post-at-motor-trend-for-edmunds/

Инаку тестовите за Чаленџер и Хелкат му се супер, баш поради тоа што збори како е секојдневно да се имаат коливе како обичен шофер, без да навлага во лап тимес и слични бројки небитни за овие возила  или возни карактеристики за кои не е компетентен да објаснува.
« Последно менување: 23 Март 2017, 13:51:14 pm Stratro »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #440 на: 23 Март 2017, 13:49:43 pm »
Не постои видеото. :/

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #441 на: 23 Март 2017, 13:51:28 pm »
Сега треба да е ОК.
(13:40).

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #442 на: 23 Март 2017, 13:55:16 pm »
Ерм, нешто си смешал брзини. Lago го напушти Мотор Тренд за Едмундс, и после година дена се врати пак.

Еве ти видео од пред 2 недели.

И плус има редовни емисии (еднаш неделно, колку што ми текнува) на Motor Trend on Demand.

Не успеал од прва да дрифта Viper, и оп, не го бива. Мајко мила.

Кажи дека го хејташ пошто нема перманентен хард-он за маслкарс, и да продужиме со муабетот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #443 на: 23 Март 2017, 14:03:41 pm »
Ја за свои пари никогаш не би купил Корвета. Да дадам 100.000 долари и да ми мириса на кинеско внатре... pass.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #444 на: 23 Март 2017, 14:08:20 pm »
Ништо не сум смешал.
Тогаш си заминал..сега се вратил..ваљда откако го научиле да вози.
Тоа што он збори не значи дека Корветата и на бројки и на изглед и во све друго не е подобар избор.

Бидејќи...

And so to a conclusion. The fact that the Stingray was benchmarked against the 911 is in no way a bad thing, but it is misleading. The 911 still has the extra finesse in everything it does, from the interior to the one-shot damping to the way that flat-six yowls. It feels unburstable, brilliant and, when push comes to shove, sublime - really at the top of its game. But it should. To get a vaguely comparative 911, you need this 400bhp ‘S’, and that costs, without options, over £83k. A 22-grand premium over a Z51 Stingray, which comes with more standard kit and more easily accessible speed.

But more to the point, there was a time when buying a Corvette in Europe came pre-damned with faint praise, or a slightly whiny sub-clause. The Vette was always good “for the money”, or “for American muscle”. That time has passed. The Corvette C7 Stingray is simply a damn fine sports car, irrespective of the price point. The fact that it feels like good value is just another plus. The Corvette always felt like it would one day come of age. That time, it seems, is now.

https://www.topgear.com/car-news/review/911-versus-new-corvette-stingray

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #445 на: 23 Март 2017, 14:08:35 pm »
Мене многу ми се свиѓа на лик новата Corvette. Дали би ја купил, не знам. Најверојатно би, особено во некоја добра комбинација на бои.

Ама во Европа, Corvette си кошта замашно поскапо него во Америка. 80 бона е во Германија основната варијанта. 95 бона е Grand Sport.

Toa e опасно, опасно блиску до 911. А ако веќе кеширам стотче, sorry, пре би 911 во било која варијанта.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #446 на: 23 Март 2017, 14:12:35 pm »
Уште некој бон плус и 911 ГТ3 ќе земеш
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #447 на: 23 Март 2017, 14:14:20 pm »
Ах, тешко таа работа. 911 GT3 е стопеефче.

Реално, ја би бил сосем задоволен со 911 GTS со мануелен менувач. Ама и тоа од 125 почнува (во Германија).

Затоа, здравје, едно Бокстерче или Кајманче, половно секако.. Ама здравје.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #448 на: 23 Март 2017, 14:15:17 pm »

Кажи дека го хејташ пошто нема перманентен хард-он за маслкарс, и да продужиме со муабетот.

Kхм..what?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #449 на: 23 Март 2017, 14:24:39 pm »