Автор Тема: Turtle Wax headligt restorer kit  (Прочитано 6290 пати)

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
Одг: Turtle Wax headligt restorer kit
« Одговори #15 на: 16 Јули 2012, 11:40:11 am »
Сега останува уште да си купиш еден восок и после секое миење на возилото да ги премачкаш фаровите со восокот,тоа е еден вид заштита од повторно пожолтување,марамчето е натопено со поликрабонат high quality,затоа би требало после овој третман да траат долго,самиот спомна дека за да се осуши му треба 24 часа,ај јас како да им го објаснам тоа на муштерииве,кога прво прашуваат за колку време да се вратам?за саат два?и.........одлично си ја завршил домашната задача,овој форум полека почнува да наликува и на големите форуми ширум светот,ме радува фактот што клаберите почнуваат да ги практикуваат советите од поискусните и дека се повеќе и повеќе се посветува внимание на автомобилите со употреба на врвна автокозметика,уште подобро што сето тоа нашите членови почнаа да го документираат со слики и објаснивања,преубав DIY,се надевам дека и останатите членови ќе го следат овој пример на Zvrki .

Само едно појаснување во врска со восокот кој го спомна. Има некој посебен восок за пластични површини или тоа е восок кој се користи за заштита на целото возило.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #16 на: 16 Јули 2012, 13:10:38 pm »
Najdobro kupi sinteticki,ke ti koristi za cel avtomobil TW ice sintetic liquid wax,dolgo vreme ke go koristis

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 496
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #18 на: 17 Јули 2012, 10:43:06 am »
Да тоа е тоа

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 02 Мај 2013, 22:26:51 pm »
Еве и јас да го потврдам квалитетот на Turtle Wax headlight restorer kit-ot. Ако се користи по упатство, потребно е не повеќе од 1 час за двата фара, а резултатите се одлични.
За жал, немам убави споредбени слики, моите фарови и не беа во многу лоша состојба, но еве го крајниот резултат:

Добар производ, препорачувам!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #20 на: 02 Мај 2013, 22:32:03 pm »
ех симо да кажеше порано ќе завршевме работа за 2 минути,имам топ средство за малце оштетени фарови без шмирглање

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 02 Мај 2013, 22:35:40 pm »
Ова ме бендиса, бидејќи го има UV sealer-ot а и сакам малце моја рука да ги помине. Инаку го имам од лани купено, првенствено за стилото, но го употребив за Алфата. Воедно и задните штопови на алфата добија малку од средствата ;) А, имам и јас некоја паста за полирање фарови, доста квалитетна.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #22 на: 02 Мај 2013, 22:41:54 pm »

штета стемни,она што е ко рефлексија од лупата на стаклото/проѕирната пластика од фарот не се познава ама баш ништо,ама гледам и кај тебе ништо не се познава значи стварно е добар китов

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 02 Мај 2013, 22:57:47 pm »
Кај мене двете горни слики се без блиц, а долните со блиц. Веќе беа светлосните услови доста лоши, па сликав и вака и така. Инаку сите слики кај мене се „афтер“.
Како и да е, не е сложено за користење, останува доволно од средствата и за повеќе интервенции, но нема марамче со „sealer“, па останува само средување без УВ заштита за во иднина :) Можеби некој восок за полрање ќе заврши работа наместо оваква марамица, а може и ќе најдам по нетов нешто..

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #24 на: 02 Мај 2013, 23:26:52 pm »
од сега па натаму доволно е да ги премачкуваш со восок еднаш месечно и никогаш веќе да не пожолтат :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #25 на: 02 Мај 2013, 23:28:52 pm »
Не беа пожолтени, само благо заматени. Подобро да се спречи отколку да се лечи ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #26 на: 02 Мај 2013, 23:31:53 pm »
Gi lizna za da vidis deka se blago pozolteni?

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #27 на: 04 Мај 2013, 13:50:19 pm »
Top izleglo