Автор Тема: Изработка на кожна навлака за менувач  (Прочитано 16964 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Одг: Изработка на кожна навлака за менувач
« Одговори #30 на: 26 Април 2013, 21:26:31 pm »
Повели Калимеро.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,5436.msg277612.html#msg277612
Пане му е мајката, ама ако се нафати. Моли го, коли го.

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #31 на: 26 Април 2013, 21:39:07 pm »
Мислам нема да му фатат тие од Автолидер, пошо шалтерот на Опел се поткрева малце нагоре за рикверц, и у самото топче има федер. Мислам најдобра опција е да се извади и претапацира.

@osmica8 Друже неможам да најдам бројче на линкот, и мене ми треба за нешто да го прашам мајсторот. Ке моеш да го шибнеш тука бројот?

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #32 на: 26 Април 2013, 22:47:18 pm »

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #33 на: 27 Април 2013, 01:05:24 am »
Се слушнав денес со човеков, и викендов имал работа, се договорив во Понеделник после работа да одам ќе го средел, ако може и одма а ако не да го оставам па во вторник да го земам. Немало многу работа, така барем ми рече.

Ако го среди ќе ставам слики.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #34 на: 27 Април 2013, 08:44:05 am »
obavezno da stavis sliki bas da vidime kako ispadnal se nadevam deka ke ispadne top

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #35 на: 27 Април 2013, 09:28:18 am »
@ace-106 Фала друже! :)

Отсутен kalimero

• Редовен
« Одговори #36 на: 04 Мај 2013, 01:13:48 am »
Се слушнав денес со човеков, и викендов имал работа, се договорив во Понеделник после работа да одам ќе го средел, ако може и одма а ако не да го оставам па во вторник да го земам. Немало многу работа, така барем ми рече.

Ако го среди ќе ставам слики.

Еве како излезе.

Искрено очекував подобро, ама можеби и јас многу очекував.
Тоа сребреното каде што ги пишува брзините претходно беше малку повдлабнато во самото топче од мењачот, ама тоа се приметува само кога го имаш топчето во рака или кога го гледаш од страна и од близу, а за тоа ќе треба да клекнеш нели, кога е на место топчето.

И еве како изгледа одозгора, како што и се гледа. Добро е.

И што е најчудно, вака како што е сега подобро лежи на рака, испакнатиот дел ја пополнува дланката, и онака помушки може да се "грабне" при шалтање.
Претходно паѓаше топчето, сега залепено со супер лепак и нема гајле.

За цена ми рече 200-300 денари, нормално платив 300, а исткрено очекував од 500 па нагоре.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #37 на: 04 Мај 2013, 12:23:12 pm »
Цена сосе монтажа? Кожа или вештачка?

п.с. одлично испаднало, не му се секирај.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #38 на: 04 Мај 2013, 12:26:56 pm »
искрено и јас очекував повеќе,али за тие пари топ е

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #39 на: 04 Мај 2013, 16:08:13 pm »
Имаш слика како изгледало претходно? Мене би ми сметало, јас ретко кога раката од мењач ја тргам. Не дека цената е висока ама веројатно може поарно. Е сега и твојов мењач специфичен :) Кај мовие коли обод кожа и капаче кругче. Полесно здравје.

Отсутен kalimero

• Редовен
« Одговори #40 на: 04 Мај 2013, 17:20:18 pm »
искрено и јас очекував повеќе,али за тие пари топ е
Абе кога ќе размислиш. колку пари може да земе за ова, направено е од две, три мали парчиња кожа, кој претпоставувам се отпад од друга работа, баш тапацираше мебел со црна кожа кога бев.
Материјалот не е проблем, само требало да одвои уште пола саат или саат време да се зафркава со моево топче, и ќе било малку подобро.

Цена сосе монтажа? Кожа или вештачка?

п.с. одлично испаднало, не му се секирај.

Материјалот е кожа, а монтажа нема, мислам има, ама само капнуваш малку лепак и го ставаш топчето.
Јас во вакви случаи би наплаќал за демонтажа, бидејќи тоа е доста потешко во мојот случај.

Имаш слика како изгледало претходно? Мене би ми сметало, јас ретко кога раката од мењач ја тргам. Не дека цената е висока ама веројатно може поарно. Е сега и твојов мењач специфичен :) Кај мовие коли обод кожа и капаче кругче. Полесно здравје.

Еве како беше претходно

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Спомнав и погоре, сега топчево подобро лежи на рака, бидејќи претходно беше расцветано.
Пред да го направи, му кажав, ако неможе да се изработи како што е сега, да го направи кругче и горе да се гледаат само броевите.
Но сепак се потрудил и го склопил како што е фабрички.
Инаку во живо стварно изгледа многу подобро, бидејќи на сликите сликано е од близу, и од блицот се прават повеќе сенки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #41 на: 04 Мај 2013, 19:06:25 pm »
Komplicirana e rackata do besvest, kako so sila da e pravena da e komplicirana. Jas bi nabavil od nekoj sportski model zamenska.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #42 на: 05 Мај 2013, 10:08:26 am »
Гледајки како било претходно и не е така лошо. Од оваа рачка толку. За поарно друга.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #43 на: 06 Април 2014, 22:18:26 pm »
Дечки, мене воланот ми е така малку оштетен..Кожен е и неможам да го поднесам вака..
Немам моментално слика ама ќе сликнам.
Гледам го фалите човеков, ама па 400 денари ми е многу ефтино некако :S Или па ја очекувам незнам што.
Вие што го знаете човекот, би се нафатил да го направи со кожа што ја би му ја однел? Или?
И овој Pranga од фб е истиот човек?
https://www.facebook.com/pages/Pranga/164859463540899?sk=photos_albums

Или има некој друг исто добар? освен Славче во Струмица. он знам зема по 50 евра од волан, па ваљда и затоа ова 400-500 денари малку ми се видоа.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 06 Април 2014, 22:26:11 pm »
Ух, јас треба куглата за менувачот да ја средам...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.