Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2553327 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #180 на: 25 Мај 2011, 09:45:19 am »
Дени Хичкок- овски :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #181 на: 25 Мај 2011, 10:26:30 am »
A sto tolku ne ve bendisuva kaj serija 5gt,kaj x1,kaj x3....ako se zboruva za dizajnot(ne mozi da pravite muabet poso na nekoj mu se bendisuva na nekoj ne),ako zboruvate za istoriski otstapki na kompanijata(site kompaniii pocnaa da gi pravat,pa zosto BMW bi ostanala imuna na toa).... ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Ај нареден пат ќе те прашам дали може или не може, за да не се налутиш ;)

Има премногу работи што не ми се свиѓаат кај горенаведените модели, и ДА, претежно нивното присуство се должи на мои лични преференци и субјективност. Меѓутоа, факт е дека во неколку наврати, БМВ си го зема својот имиџ и реноме „здраво за готово“, и прави ексцеси од типот на Х6 или 5 ГТ, со надеж дека ќе направи некаква „револуција“. ФАКТ е дека БМВ вози одлично, никој не го порекнува тоа... Арно ама, естетските квалитети на конкретно овие модели, што ги набројуваш, можат да се поистоветуваат со Боки 13 у танга т.е. нешто што никој (со нормална перцепција за убавина и естетика) не би сакал да го види во својот живот.

БМВ 5 ГТ е фантастичен Гранд Турер - голем, комфорен, луксузен... Али е одвратен до бесвест. БМВ Х6 ми е една од најбезвезните, и нај-pointless возила што некогаш се појавиле. Ниту добро вози, ниту личи на нешто (освен гледано СТРОГО од напред, пошто има добра муцка), ниту е комотен, ниту е практичен... Едноставно... pointless! А пак се продава, ради помодарство и имиџ. Тоа е моќта на значката.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #182 на: 25 Мај 2011, 16:06:57 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #183 на: 25 Мај 2011, 17:36:26 pm »
Едно од најдобрите рувјуа, на една од најлошите коли на денешницата. Како да не го обожаваш после...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #184 на: 26 Мај 2011, 12:47:09 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #185 на: 26 Мај 2011, 13:03:02 pm »

Уште гола чварка да ти се соблака пред тебе и таман... Мислам, could there BE any more distractions?? Некои моменти се ОК, ама толку глупости, па стрелки, па текст, па ово оно... Ту Мач!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #186 на: 26 Мај 2011, 14:16:01 pm »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #187 на: 27 Мај 2011, 14:47:42 pm »

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #188 на: 29 Мај 2011, 00:14:26 am »
Ова со тастатура си ја вози?? :О леее ако направиле така NFS IRL!!!
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #189 на: 02 Јуни 2011, 13:54:03 pm »
Volkswagen Aqua е концепт на футуристичко возило наменето за секаков вид терени - од обични патишта, реки, езера, до снежни планини, а го дизајнираше 21-годишниот Јухан Занг од Кина. Концептот освои награда за дизајн на Car Design наградите во Кина.

Volkswagen Aqua има два мотори: главниот мотор е на погон од водородни ќелии, додека другиот кој се наоѓа во задниот дел на возилото користи електричен погон и ги движи пропелерите. Возилото е наменето за двајца патници.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #190 на: 02 Јуни 2011, 15:28:45 pm »
Дени, те поздрави ова... :)

Кратки црти: Голф Р Кабрио, 270 КС, 350 Nm, спуштен 25мм во однос на обичен Голф, 17инчни кочници, 19 инчни тркала и тако даље :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #191 на: 02 Јуни 2011, 15:31:58 pm »
Ја би сакал и мене ова да ме поздрави :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #192 на: 02 Јуни 2011, 15:33:39 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кратки црти: Голф Р Кабрио, 270 КС, 350 Nm, спуштен 25мм во однос на обичен Голф, 17инчни кочници, 19 инчни тркала и тако даље :)
:o :o :o Лелејјј перверзии

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #193 на: 02 Јуни 2011, 16:01:09 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Така, така, така... Мхм... Слушам, да... Така, така... Да, да... Мхм...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #194 на: 02 Јуни 2011, 16:33:03 pm »
Ај да не ми се лути некој и пошто сте фини и најбољи, еве поздравчиња за сВите :)