Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2556513 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #120 на: 19 Април 2011, 18:53:29 pm »
Еден калап е тоа, и само мавај... на иста шасија... само нови крила, и хауба :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #121 на: 19 Април 2011, 19:07:35 pm »
pa skoro site avtomobilski kompanii gi delat platformite(podvozjeto)...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #122 на: 19 Април 2011, 20:13:23 pm »
да ама за 14 000 евра, колку што кошта новиот фокус очекувам повеќе од киа со фејслифт

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #123 на: 19 Април 2011, 20:13:33 pm »
@Dean: Ако бараш сличности, пореди ги сите семејни компакти еден до друг, па почни да бараш разлики ;)

Со тоа што, уште у старт Хјундаи и30 отскокнува заради епохалната ружноќа, од секој можен агол :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #124 на: 19 Април 2011, 20:35:12 pm »
vele vo pravo si treba da baram razliki ne slicnosti :), ako ti e i30 grdo vidi go ix20 najgrdiot crosover ubedlivo

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #125 на: 19 Април 2011, 22:16:33 pm »
Лелееее... го видов... таков нагон за повраќање не ме стегнал од тровање коа имав...
Најгрд створ на светов... мислам, SsangYong може да му тргне сеир на ix20, колку ли е само ружно...

Башка, не е кросовер, некој си мини миниван е :) Нешто попут Опел Мерива, или поубавата (по мене) корејска варијанта Киа Венга...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #126 на: 19 Април 2011, 23:51:40 pm »
Гледам низ брошурата за новиот Фокус...... 1500 кг......  нешто ми кажува дека 125кс бензин или 115 тдци се минимум за нормално возење :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #127 на: 19 Април 2011, 23:55:38 pm »
да ама за 14 000 евра, колку што кошта новиот фокус очекувам повеќе од киа со фејслифт
nie ocekuvame nesto poveke,a kompaniite ocekuvaat pogolem profit i toa tie....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #128 на: 20 Април 2011, 08:38:48 am »
strumfce, ne go delam tvoeto mislenje, denes edinstveno grdo hjundai e I10, a so redizajnot sto go naopravija pred 1 mesec veke i toa ne e tolku loso. DIzajnot na I30 bi rekol deka e nadprosecen, a novata Lantra i Sonata se izvonredni.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #129 на: 20 Април 2011, 10:31:48 am »
 Во Б сегментот мојата топ листа е следна

1. Astra      - перфекција
 2. Golf        - класика
 3. Megane  - авангарда
 4. Bravo      - не е тоа тоа 
 5. Focus      - со првиот фокус го достигнаа максимумот
 6. Ceed       - самсунг, на хартија има све што и конкурентите но има едно НО
 7. i30           - LG, сака да биде над самсунг но не му успева, а реално сигурно вреди више
 8. 308          - одвратна креација
 9. Lancer Sportback - од секое дрвце не бива шупелче, концепциско штедење, односно преобразба на ланцер седан у спортбек изведено на најефтин можен начин го создаде најружното нешто што мицибуши икад го направил.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #130 на: 20 Април 2011, 10:36:13 am »
strumfce, ne go delam tvoeto mislenje, denes edinstveno grdo hjundai e I10, a so redizajnot sto go naopravija pred 1 mesec veke i toa ne e tolku loso. DIzajnot na I30 bi rekol deka e nadprosecen, a novata Lantra i Sonata se izvonredni.

Еми арно де, никој не те тера ;)

Мене единствено убаво Хјундаи ми е Genesis Coupe... А еве од необјасниви причини, и i40 ми се свиѓа... Толку :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #131 на: 20 Април 2011, 11:19:38 am »

2. Golf        - класика
 3. Megane  - авангарда
 4. Bravo      - не е тоа тоа 
 5. Focus      - со првиот фокус го достигнаа максимумот
 6. Ceed       - самсунг, на хартија има све што и конкурентите но има едно НО
 7. i30           - LG, сака да биде над самсунг но не му успева, а реално сигурно вреди више
 8. 308          - одвратна креација
 9. Lancer Sportback - од секое дрвце не бива шупелче, концепциско штедење, односно преобразба на ланцер седан у спортбек изведено на најефтин можен начин го создаде најружното нешто што мицибуши икад го направил.

Астрата порано со 5врати беше ружна, извинете за францускиот. ГТЦ то сега е ок. А новава ќе видиме дали ќе заличи поише од таа со 5 врати. Иако старата ГТЦ во моментов е болји избор за мене.
Голф е дефиниција.
Меган е исто како астрата, со 3 врати многу убав, со 5 не баш. Мојот избор е исклучиво со 3 врати.
Браво...
Фокус Фантастична вожња има новиот само не е баш убав. Можеби треба навикнување, ама и тежок е изгледа. Ќе видиме ептен е тазе.
Сид, и30 немаат душа, немаат карактер, немаат посакуваност, немаат привлечност, немаат мноооогу и многу работи. Само опрема имаат.
308 ја рашчепија фацана до даска више... Не дека 307 беше поарна. Крајно ружно. 106 и 206 беше она што треба да се задржи.
Спортбекот како што вика куоре.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #132 на: 20 Април 2011, 11:43:45 am »

1. Astra      - перфекција
 2. Golf        - класика
 3. Megane  - авангарда
 4. Bravo      - не е тоа тоа  
 5. Focus      - со првиот фокус го достигнаа максимумот
 6. Ceed       - самсунг, на хартија има све што и конкурентите но има едно НО
 7. i30           - LG, сака да биде над самсунг но не му успева, а реално сигурно вреди више
 8. 308          - одвратна креација

Астрата порано со 5врати беше ружна, извинете за францускиот. ГТЦ то сега е ок. А новава ќе видиме дали ќе заличи поише од таа со 5 врати. Иако старата ГТЦ во моментов е болји избор за мене.
Голф е дефиниција.
Меган е исто како астрата, со 3 врати многу убав, со 5 не баш. Мојот избор е исклучиво со 3 врати.
Браво...
Фокус Фантастична вожња има новиот само не е баш убав. Можеби треба навикнување, ама и тежок е изгледа. Ќе видиме ептен е тазе.
Сид, и30 немаат душа, немаат карактер, немаат посакуваност, немаат привлечност, немаат мноооогу и многу работи. Само опрема имаат.
308 ја рашчепија фацана до даска више... Не дека 307 беше поарна. Крајно ружно. 106 и 206 беше она што треба да се задржи.
Спортбекот како што вика куоре.

Благодарам Дени, имаш уште едно кругче :):):)
« Последно менување: 20 Април 2011, 11:48:22 am S16 »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #133 на: 20 Април 2011, 20:57:53 pm »
А што прајме со 205 и 306 мене многу повече ми личат него 206, ја 206 како кола воопшто не ја сакам, ниту ронка од нејзиниот изглед.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #134 на: 20 Април 2011, 21:32:02 pm »

2. Golf        - класика

drugar ti da ne se zaebavas so nas. nikogas ne si kazal dobar zbor za opel  :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need