Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 3195461 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22376
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #20295 на: 09 Јули 2026, 11:50:51 am »

Twin turbo petrol V8.
650 hp.
850 Nm.
Real vents.
No fakery.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #20296 на: 09 Јули 2026, 16:42:22 pm »
Читам ја дизајнирале веќе преку 10 години, турбо мотор немале развиено последните 20 години и ти ќе ја споредуваш со Порше ? На нероден Петко капа му скрој   ;D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
« Одговори #20297 на: 13 Јули 2026, 09:57:32 am »
Oва делува дека ќе го замени Спортаж како најпродавана Киа кај нас и прв избор за програмери  :D

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #20298 на: 12 Август 2026, 22:28:56 pm »
Oва делува дека ќе го замени Спортаж како најпродавана Киа кај нас и прв избор за програмери  :D

Интересна споредба.
2027 Kia Seltos vs 2026 Kia Sportage
https://www.youtube.com/watch?v=LNNT5x1fBD0

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #20300 на: 16 Август 2026, 10:32:56 am »
PR текст е, таков си пратија. :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
« Одговори #20301 на: 16 Август 2026, 11:04:17 am »
Селтос колку ќе биди, има некое инфо?
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22376
« Одговори #20302 на: 19 Август 2026, 17:42:21 pm »

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3811
« Одговори #20303 на: денес во 07:45:59 »
Што мислите за новиот Tucson? Предниот дел – ист Опел Мока, задниот – Ланд Крузер. Добиваме некаков микс од повеќе автомобили. А за внатрешноста… немам коментар. Едноставно, моја оценка би била -1.

Мое гледиште.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #20304 на: денес во 08:56:24 »
Мене па многу добро ми изгледа.

А замисли, имало и македонски сајтови каде ги има вестиве за коли. Да не ти се веруе дури.

https://www.carclub.mk/2026/08/19/premiera-veruvale-ili-ne-ova-e-noviot-hyundai-tucson/

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3506
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #20305 на: денес во 09:19:11 »
Штета за централниот екран што се впуштиле во битката за инчи со останатите произведители. Лично за мене беше голема предност на стариот што имаше копчиња за добар дел од работите. Друг минус ми е мењачот што не го оставиле како сега.

И напред барот не сум многу убеден дека е поинтересен од angel wings

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3811
« Одговори #20306 на: денес во 10:14:12 »
Мене па многу добро ми изгледа.

А замисли, имало и македонски сајтови каде ги има вестиве за коли. Да не ти се веруе дури.

https://www.carclub.mk/2026/08/19/premiera-veruvale-ili-ne-ova-e-noviot-hyundai-tucson/

Ствар на вкус и токму во тоа лежи разноврсноста на луѓето. Мене не ми се допаѓа некако, многу габариотно ми изгледа. Имам некако впечаток дека сите овие модели, некои одлични што им биле скоро на сите производители, како намерно да ги изобличуваат и да не сакаат да го задржат сјајот на моделот. За внатрешноста стварно не треба да се дебатира, ужасно стерилно изгледа.

И треба да има сајтови. Јас сега ја гледам статијата за Tucson и од самиот старт целосна, безрезервна поддршка имаш од мене за сите вие дечки кои се трудите да го одржите ова. Според мене, заслужувате внимание и етер за тема автомобили и сè поврзано на национална телевизија, ако не повеќе, барем 40 минути еднаш месечно.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.