Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2839308 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30501
    • CARclub.mk
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #20115 на: 11 Март 2026, 09:25:48 am »
Не е поента на искомплексираност. Навистина кабината во дастер е ужасна. Ако купуваш за компаниска флота те боли кур не се возиш ти у неа ама ако купуваш за себе јас не знам колку треба да не си го цениш времето на земјава што ти е дадено па да се возиш во такво нешто за твои пари.

Кога го возев Дастерот не се сеќавам дека ентериерот бил нешто особено лош. Да, пластики многу има внатре, ама барем интересно изгледа, а и пластиките не се толку лоши. Можеби во поосновните верзии е полошо, ама ова беше коректно. И плус многу добро изгледа Дастерот како целина.

Смени го името, "оправи" го ентериерот, и цената нема да биде иста.
Нека не менуваат ништо, си имаат они доволно неискомлексирани купувачи, и тука, и низ Европа.

Среќа никој не отворил тема за Дачиа, септичка јама нема да го собере целото серење и мочање во темата .

Апсолутно. Ми улета бројка дека во првата година продажба на Bigster продале нешто као 70.000 примероци низ Европа. Баш деновиве вртев кај нашиве да го земам на тест.
« Последно менување: 11 Март 2026, 10:11:52 am zeroSignal »

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7145
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #20116 на: 11 Март 2026, 10:04:36 am »
Нека не менуваат ништо, си имаат они доволно неискомлексирани купувачи, и тука, и низ Европа.

Го забораваш фактот дека поголемиот дел од Дачии во Мк се на фирми.

Оти вие нови шо купивте не зедовте во предвид Дачија, пошто најповеќе добиваш за парите.
Во ниту една тема не е ниту предложена ниту ставена во список од било кој член кој барал да купи ново возило.  :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #20117 на: 11 Март 2026, 10:11:07 am »
Znaci nema potreba od nikakva iskompleksiranost ako sakam vnatre maaalce poubavo. Ako tolku mora da se pise neshto @Mikius pisi so ti e ubavo na enterierot.

Bev i gledav Duster i Bigster. Dizajnot nadvor sekano mi e super ama vnatre mi e grdo licno mene.

Citroen za slicni sumi na vozila vnatre e kade kade poprifatliv ama ne nudat takov hybrid, 4x4 zatoa sekoj so toa so mu treba.

Spored mene Dacia e orientirana na light off road na smetka na enterier. Citronite imaat ubav enterier ama slab izbor na motorizacija. Ni kompleks ni nishto.

Rado bi vozel Bigster 1.8 hybrid da mozese ds vlece 1500kg, za zal nemoze

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10569
« Одговори #20118 на: 11 Март 2026, 10:18:01 am »

Оти вие нови шо купивте не зедовте во предвид Дачија, пошто најповеќе добиваш за парите.
Во ниту една тема не е ниту предложена ниту ставена во список од било кој член кој барал да купи ново возило.  :D
Сакаш да се кошкаш :D

Тоа дали фирми или луѓе, не ми е воопшто меродавно.
Познавам неколкумина кои си купиле Сандеро степвеј, и еден што си купи Бигстер, и плус неколкумина Дастер.

Јас ако имав помала черга никако не ќе прескокнев Дачиа.

Си направија прекрасно лого, и ако зборуваме за имиња, повеќе би ми било срам Фиат, БМВ и сл, кои повеќе наликуваат на ФАП ;D

А тоа за немање  предлози повторно би го адресирано на искомплексираност.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #20119 на: 11 Март 2026, 10:37:06 am »
Abe pomala cerga ne kupuva kola 25-33k eur, ke kupi koristeno do 10-15 ili ushte poeftino ne zezaj.

Da tocno e deka za golemina na Bigster za model na VW i Toyota mnogu poveke se plaka, ama 30k eur se daleku od suma za mala cerga

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3337
« Одговори #20120 на: 11 Март 2026, 10:39:03 am »
Не е поента на искомплексираност. Навистина кабината во дастер е ужасна. Ако купуваш за компаниска флота те боли кур не се возиш ти у неа ама ако купуваш за себе јас не знам колку треба да не си го цениш времето на земјава што ти е дадено па да се возиш во такво нешто за твои пари.

Зашто не си го цениш времето на земјава, и си купил Хјундаи Туксон?
Зашто не возиш Порше, Ферари, Мајбах?

Зашто патиш како некој бедник?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7549
  • French diamond
« Одговори #20121 на: 11 Март 2026, 11:03:40 am »
Битно да не крцкаат многу, а дали биле меки или тврди, не ќе ги галам.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3343
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #20122 на: 11 Март 2026, 12:10:36 pm »

Разликата од хјундаи до порше е 3-4 пати во цена. Разликата од дачиа до хјундаи е 15 проценти. Да беше разлика 15 проценти сигурно немаше да возам хјундаи туку порше. Мислам споредбава треба да е малку рационална.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3337
« Одговори #20123 на: 11 Март 2026, 12:14:45 pm »

Разликата од хјундаи до порше е 3-4 пати во цена. Разликата од дачиа до хјундаи е 15 проценти. Да беше разлика 15 проценти сигурно немаше да возам хјундаи туку порше. Мислам споредбава треба да е малку рационална.

Споредбата е на место.
Како што имаш претходно пишано - Ако не си го цениш времето на земјава, зашто си купил Туксон?

Причината не е затоа што Порше е скапо, туку затоа што ти си 15% помал бедник од тој што купил Дачија.

Поточно, ти го цениш своето време 15% подобро од тој што ќе купи Дачија, но твоето време е 3-4 пати победно од тој што вози Порше, на пример.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3343
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #20124 на: 11 Март 2026, 12:28:23 pm »
Можеме вака со тези до недоглед. Секој со своите математики на крајот. Но според мене пофатално е да се лишиш од нешто за 15 проценти отколку за 400% разлика. Не само за возила туку општо било што во животот.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6865
« Одговори #20125 на: 11 Март 2026, 12:45:26 pm »

Изборот за ново возило се сведе на шест возила, и тоа со ред на приоритет:
- Kia-ва
- Suzuki S-Cross
- Suzuki Vitara
- Dacia Jogger
- Dacia Duster
- Toyota Corolla

Зедовме.

Не патам од комплекси, брзо носиш заклучоци и не е убаво да се генерализира.

:P

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10569
« Одговори #20126 на: 11 Март 2026, 14:27:43 pm »
Abe pomala cerga ne kupuva kola 25-33k eur, ke kupi koristeno do 10-15 ili ushte poeftino ne zezaj.

Da tocno e deka za golemina na Bigster za model na VW i Toyota mnogu poveke se plaka, ama 30k eur se daleku od suma za mala cerga
Ете, мене чергата ми беше до Тојота Крос, некаде пишав во некоја тема за моите критериуми...
Можело многу лесно да биде и помала и да не добацува над некоја Дачиа, во зависност од сегментот.

За половно треба да биде чергата помала од најевтиниот нов автомобил.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6865
« Одговори #20127 на: 11 Март 2026, 14:32:18 pm »
Мандарински зборуваме ние, не нѐ разбираат грото тука.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2475
« Одговори #20128 на: 11 Март 2026, 15:32:59 pm »
Дачиа Бигстер е добар избор за парите. Единствено што недостасува според мене е некој 1.5 или 1.6 турбо бензинец и  со тоа  да се задржи во рангот до 27-28к ЕУ.

Има 1.8 хибрид ама тој мислам дека не е конкурентен со почетна цена од 32-33 илјади евра. .

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55212
  • Махер
« Одговори #20129 на: 11 Март 2026, 15:49:10 pm »
За такви коли фали 1.5dCi и аутоматик, ниеден друг мотор.