Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2275224 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #15226 на: 21 Август 2019, 09:48:37 am »
Страшна кола!

Страшно грди браници напред и назад. Поготово задниот дифузер.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
« Одговори #15227 на: 21 Август 2019, 10:07:49 am »
S6 или S7 is where its at.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #15228 на: 21 Август 2019, 13:30:13 pm »

https://www.carclub.mk/2019/08/21/makedonska-premiera-na-noviot-kia-proceed/

Во живо изгледа многу, многу добро. Сериозно, многу добро. Особено GT-то со големите тркала и другите ситници. Браво за KIA.

Нема да се продадат многу, ама тоа е тоа. Стварно изгледа добро.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #15229 на: 21 Август 2019, 13:35:13 pm »
Ubavo izgleda nema sto.
Malce go ima momentot na Panamera od Ali express ali kako i da e impresivno izgleda.

Iskreno mene na pazarpt na karavani Kiava i Corollata Touring mi se favorit, slicna cena se i covek stvarno da se zamisli sto da kupi.

Imaat test vozilo i so sto motor e?

btw. Se nadevam cenata so vreme ke ide nadole :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #15230 на: 21 Август 2019, 13:43:04 pm »
Браво, и бојата за мерак.

Него нели proceed беше hatchback на времето?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #15231 на: 21 Август 2019, 13:53:28 pm »
@DENDE-LANCERED - Ќе има демо возило, и тоа Proceed GT со 204 коња, топтан опремено.

@AUUU - Беше, али ствари се мењају. :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #15232 на: 21 Август 2019, 14:01:50 pm »
И мене многу ми се допаѓа како изгледа, бар на слики.

Која е разликата помеѓу ова и Сид караван? Тоа белото пред него е караванот, така? Освен изгледот има други разлики?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3475
« Одговори #15233 на: 21 Август 2019, 14:03:14 pm »
Чисто информативно, бев минатиот понеделник во КИА за да прашам дали е стигнат ProCeed GT, продавачот ми кажа вака: господине до крајот на неделава ќе стигне, меѓутоа скапа ќе биде таа, околу 34.000еур (директно на мене се однесуваше тоа скапа!), јас само направив фаца на неверување и реков доволно гласно да ме слушнат и купувачите околу: господине па тоа е премногу скапо за возилото, ништо штом е таква ситуацијата ќе одам во VW да се договорам за Passat, треба да сум луд да дадам 34.000еур за КИА. Остана подзинат, ни чао не му реков.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #15234 на: 21 Август 2019, 14:06:57 pm »
И капариса пасат? 😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #15235 на: 21 Август 2019, 14:11:11 pm »
Не.
Капариса Шкода Октавија 1.6 тди.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3475
« Одговори #15236 на: 21 Август 2019, 14:15:40 pm »
Скраја да е Октавија 1,6тди.
Инаку не капарисав ништо, туку не може ти клошар еден кој себеси се нарекуваш продавач да ми кажеш дека ми е скапо, односно од околку дека јас немам пари за таа кола.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #15238 на: 21 Август 2019, 14:19:50 pm »
Чисто информативно, бев минатиот понеделник во КИА за да прашам дали е стигнат ProCeed GT, продавачот ми кажа вака: господине до крајот на неделава ќе стигне, меѓутоа скапа ќе биде таа, околу 34.000еур (директно на мене се однесуваше тоа скапа!), јас само направив фаца на неверување и реков доволно гласно да ме слушнат и купувачите околу: господине па тоа е премногу скапо за возилото, ништо штом е таква ситуацијата ќе одам во VW да се договорам за Passat, треба да сум луд да дадам 34.000еур за КИА. Остана подзинат, ни чао не му реков.
Bidejki primetiv deka slicni vozila gledame vo momentov, mozam da te razberam zasto si izreagiral taka.

Tesko im e na prodavacite da razberat deka ne sekogas sekoj doaga so namera najevtinoto da go pazari, postojat i isklucoci i zaradi toa ne treba da se komentira za cenata na proizvodot sto se prodava.
Dosega najdobar odnos vo Toyota sum imal, deckoto posle eden komentar slusnat od zena mi dodeka sedevme vo Corollata ne prefrli vo SUV za na kraj zavrsime vo Lexus :D

Kako i da e, ne deka ke dozvolam los prodavac da me odvlece od modelot koj mi se dopaga, bas naprotiv duri toa bi go iskoristil kako moment da spustam cena so malo dramatiziranje sekako :D
Sekogas vo salon idam posle inteziven search i citanje reviews taka da ne mozat bas da mi prodadat nesto, i ovaa strategija ja primenuvam koga kupuvam se sto e tehnika i sl. i dosega ne sum imal utka i cesto sum ja ostvaruval misijata best bang for the money :D

Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #15239 на: 21 Август 2019, 15:06:51 pm »
Опремава која ја има Киава, особено онаа топ тан со ледови, адаптивни темпомати итн е натоварена со многу опрема која чини доста.

Е сега, истата оваа опрема ставете ја во Пасат, Опел, Шкода - испод 45к нема да излезе.

Треба да се сфати едно, опремата која ја ставаат во новите возила е прескапа и комплицирана.

Просто - основен модел на Пасат е 33,000 евра со 1.4 тси мотор и опрема во ранг на Поло и халогенки, додека за 33,000 евра, Киава со 200 коња и автоматски менувач е вистинска забава.

Крај краева, за 34к може и RS6 на старо ако веќе гледаме така, но верувам дека ќе падне цената на просидов.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.