Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2925914 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #7290 на: 27 Февруари 2014, 19:09:16 pm »
Аха ама коа ќе видиш цена од 28.000 евра за супер убава, супер квалитетна VRS верзија да видиш како станува интересна наеднаш :)
Исто ко со Октавијата, приступачна цена, молим лепо :)

У МИНИ-то неможам да видам барем една убава линија. све е катастрофа. па и на знакчето позади му го утнале местото

Едит: коа поубаво ќе се заглеа концептот на шкодата, од напред ептен ЛЕОН стил ми е ама после увидов дека дизајнот на светлата е малце инспириран од ова

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #7291 на: 27 Февруари 2014, 19:15:52 pm »
Mini кај да е ќе претстават конкурент на Mercedes S-класата.

Шкодава има убава форма, али се останато е катастрофа. Дизајнерот изгледа не знае да црта со слободна рака па за секоја линија морал да користи лењир. Плус колата има премногу агли и никакви емоции. Бојата им е тотално утната за модел со таа големина, а за бандажите да не правам муабет.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7292 на: 27 Февруари 2014, 19:19:11 pm »
Абе и сам знаеш дека ова е 30% од идната кола. Ја па сакам вакви аглести коли :) и ептен ми се свиѓа, а бојата на концептов никаква улога не ми игра. Сакам разиграни бои без разлика на класата, големината на колата, така да ни тоа не ми смета. И замисли го готовиот производ малце поцивилизиран, со ваква боја и ВРС знакче. одма купувам :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #7293 на: 27 Февруари 2014, 19:21:01 pm »
Мене ми се неверојатно деформирани фаровите. Такви „тужни“ фарови не ми се свиѓаат.

Дизајнов е прилично лесно нацртан - земале Пасат ЦЦ (пред фејслифт) и го прецртале, ама само со лењир и молив.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7294 на: 27 Февруари 2014, 19:27:26 pm »
Е ако де, кога веќе се 75% Фолксваген.... Да не ги тужат едниве другиве случајно? Сам себе го убијал?
Швабите копираа дизајн на локомотиви од Шкода, now is the payback time :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #7295 на: 27 Февруари 2014, 19:30:42 pm »
Никој не спомна ништо за тужење, туку дека никој не би сакал угрден и аглест Пасат ЦЦ.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7296 на: 27 Февруари 2014, 19:34:25 pm »
Никој не спомна ништо за тужење, туку дека никој не би сакал угрден и аглест Пасат ЦЦ.

Да не се вреѓаме, ова е угрден пасат цц -

А за мене аглест ако може :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #7297 на: 27 Февруари 2014, 19:35:17 pm »
@Vasil: Ете ти два одлични коментари врз кои можеме да развиеме дискусија. Минито е стварно, стварно ружно. Ја не знам што мислеле. Односно, ако ова е избраниот дизајн, какви ли биле другите?

Озбилно, као да не сакаат ни еден да продадат.

Од друга страна, Шкодата ми е интересна - баш ради храброста. Предниот дел не ми се свиѓа (фаровите ми се особено ружни) а и дреч-зелената боја не ми е по ќеф. Мислам дека сосема оправдано Шкода пробува да се меша во овој сегмент, али со концептов пипаат пулс.

Да пуштат нов Суперб треба ( освен ако не сум грешка и има и нешто друго освен фејслифтот ). Тогаш стварно ќе влезат во сегмент во кој има добра конкуренција и ќе треба да се издвојат. А тоа со значката дека не била престижна...предрасуди.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #7298 на: 27 Февруари 2014, 19:36:16 pm »
@Zero, не реков дека нема што да се коментира, но треба да си свесен дека и ти си делумно одговорен за недостатокот од коментари. Можеби не си буцнал на вистинскиот начин кога си ги претставил новитетите во темава. Сепак има многу теми на форумов.

Шкода ми е синоним за практично возило. Нема потреба сите да се пикаат во сите сегменти, исто како што BMW не треба да прави комбиња со преден погон. Едно е храброст кога се работи за мал самостоен производител, друго кога збориме за компанија која е дел од огромна групација во која економисти одлучуваат што треба да се прештампа со која значка и соодветно ниво на опрема.

Многу поинтересен ми системот за гориво кај Шкодата, ама за него немаме доволно информации.

Волвото е прекрасно, како и сите концепти што ги извадија со тој нов лик. Ме интересираше што е тој текстот во гепекот каде што пишува наслов "The game", па најдов слика со поголема резолуција. http://s2.paultan.org/image/2014/02/140136_1_5.jpg

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7299 на: 27 Февруари 2014, 19:36:45 pm »

Ако де. Не беше ставен фокусот на тужењето. А на Пасат ЦЦ според мене му фалеше само едно добро заострување на линиите, зошто вака како што е сега личи на... не знам што, воглавно неубаво. Мене ми се допаѓа рендерот и мислам дека е во добра насока. Апла се гледа дека задницата е недоработена и е на ниво на шпекулација, но таа шасија треба да биде остра за да изгледа убаво... што се однесува до мене секако.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #7300 на: 28 Февруари 2014, 14:56:30 pm »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #7301 на: 28 Февруари 2014, 15:06:25 pm »
Цк. Јок, не ми се свиња ни предница ни задница. Љуфка според мене.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #7302 на: 28 Февруари 2014, 15:12:46 pm »
Од страна фино ми изгледа. Од горе кога ќе му ја видам хаубата ми се крши филмот. Не за џабе така високо го кренале

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18022
« Одговори #7304 на: 28 Февруари 2014, 19:23:06 pm »
А си помислив пред некој ден до кај е ќелавиот со следниот Koenigsegg.