Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2556575 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #315 на: 17 Јули 2011, 22:58:54 pm »
Nisto Deni, edinstven nacin da se zaustavat ovie Korejcive e da se iskontaktiraat tie severnjacite pa dva tri proektila od tie jakite u fabrika i gotovi se.
I taka se vo vojna neli :D nikoj nema da posumlja.

Samo taka ke ti kurtuli VW. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #316 на: 18 Јули 2011, 00:50:59 am »
Nisto Deni, edinstven nacin da se zaustavat ovie Korejcive e da se iskontaktiraat tie severnjacite pa dva tri proektila od tie jakite u fabrika i gotovi se.
I taka se vo vojna neli :D nikoj nema da posumlja.

Samo taka ke ti kurtuli VW. ;D
Дека инаку се така некако како потресени во VW, Merc и BMW... ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #317 на: 18 Јули 2011, 12:10:32 pm »
Абе Kорејски закон...закон ли е...???
Исто ко Македонски! ;D
Е не ко германски закон. Цигани и турци да ти го произведуваат мерцедесот бенвето и Ф-то

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #318 на: 18 Јули 2011, 15:06:19 pm »
Исто ко Македонски! ;D
Е не ко германски закон. Цигани и турци да ти го произведуваат мерцедесот бенвето и Ф-то

По-свашта нешто не сум прочитал подолго време... Ако можат цигани и/или турци да ти го праат јадењето, облеката, и ред други работи кои ти се поесенцијални за живот од колата, зашто да не можат колата да ти ја произведат? Џизс Крајс...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #320 на: 18 Јули 2011, 18:38:14 pm »
Исто ко Македонски! ;D

По-свашта нешто не сум прочитал подолго време... Ако можат цигани и/или турци да ти го праат јадењето, облеката, и ред други работи кои ти се поесенцијални за живот од колата, зашто да не можат колата да ти ја произведат? Џизс Крајс...
Се заебавам бе па и ти. Сепак Германија вработува најмногу турги и цигани во светот

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #321 на: 19 Јули 2011, 01:53:25 am »
Оште малко...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #322 на: 19 Јули 2011, 08:16:08 am »
Оште малко...

Треба да е Голф 5? Или уште од тогаш ја тегнат идејава?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #323 на: 19 Јули 2011, 11:44:55 am »
Оште малко...

Треба да е Голф 5? Или уште од тогаш ја тегнат идејава?
Во се ќе се става. А прво во новиот голф 7. :D Ја тегнат идејата, зошто дизелот има многу БХП и електричниот мотор ја губи ефикасноста. Ќе видиме дали ќе го решат тоа со затворање на вентилите електронски или до декаплирање на електро погонот. Првото е значително попаметно.
А VW Л1 е инаку пионерот во ова поле и е до 3та генерација стигнат. Тој е моторот. 0.8 ТДи + електромотор. А 1.6 уште од почеток го спремаат да е врвно економичен, за да се надгради со хибрид верзија.
« Последно менување: 19 Јули 2011, 11:49:49 am Deni »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #324 на: 19 Јули 2011, 11:55:12 am »
Ми напраи збунка, пошто е Голф 5 на сликава... А знам дека сеуште го нема хибридот во Голф... Колку што знам, почнаа во новиот Туарег да тураат и хибрид, па ваљда нешо ќе го зипуваат, за да го собере во Голф :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #325 на: 19 Јули 2011, 11:56:34 am »
Ми напраи збунка, пошто е Голф 5 на сликава... А знам дека сеуште го нема хибридот во Голф... Колку што знам, почнаа во новиот Туарег да тураат и хибрид, па ваљда нешо ќе го зипуваат, за да го собере во Голф :)
Aма Дизеееееел! Хјууууџ дифрнс!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #326 на: 19 Јули 2011, 12:46:28 pm »
Ааааа да да тачно! Ја го мислев Туарегот дека е дизел хибрид... Уствари сеа и ми текна дека Пежо 3008 е првиот дизел-хибрид... Мај бед... Туарегот да ти бил V6 TSI, со пар батерии :)
Се приметуе дека не поднесуем хибриди а? ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #327 на: 19 Јули 2011, 13:51:24 pm »
И Дени не поднесува хибриди како Киаундаи, ама за ФолксВаген дава младо мазно газе со издепилирано шупче.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #328 на: 19 Јули 2011, 14:08:37 pm »
И Дени не поднесува хибриди како Киаундаи, ама за ФолксВаген дава младо мазно газе со издепилирано шупче.
И за Хонда и Тојота и Опел и Форд и БМВ и Мече и Аудце... Инаку баш сакам хибриди, ама глупава ми е идејата на бензински хибрид. Многу повеќе логика има да е дизел хибрид. Затоа и го чекам, со душа да искочи!  :)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #329 на: 19 Јули 2011, 14:19:22 pm »
И за Хонда и Тојота и Опел и Форд и БМВ и Мече и Аудце... Инаку баш сакам хибриди, ама глупава ми е идејата на бензински хибрид. Многу повеќе логика има да е дизел хибрид. Затоа и го чекам, со душа да искочи!  :)

A за мазда не а ??? Буљаш :D :D :D