Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2565975 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #2505 на: 04 Септември 2012, 14:49:53 pm »
И едното и другото лесно се мери. :) А потрошњата најлесно. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #2506 на: 04 Септември 2012, 14:55:18 pm »
Ќе се изненадиш од Астрата... Anyways, забегав од мојата идеја, значии, Ако треба колата да ја гледам секој ден пред врата....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2507 на: 04 Септември 2012, 15:04:02 pm »
Ќе се изненадиш од Астрата... Anyways, забегав од мојата идеја, значии, Ако треба колата да ја гледам секој ден пред врата....
Повеќе троши од што мислам? Пууууууууууууу, машала. Џоа Инсигниа да е.

P.S.
СЛЕДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА НА AUDI A8 СО ЗАДЕН ПРЕНОС

http://www.time.mk/read/NONE/976481e3b7/index.html

Цитат
Откако BMW ги надмина стереотипите и одлучи да пушти на пазарот модел со преден погон, нешто слично, но во обратна насока, е на пат да направи Audi

Според извори блиски на Audi се очекува следната генерација на перјаницата на компанијата од Инголштад, лимузината А8, да биде со пренос на задните тркала. Нешто, што овој производител не правел по Втората светска војна. Имено, според плановите во текот на 2013 оваа верзија на моделот ќе биде малку ажурирана, додека следната генерација ќе се појави во 2016 или 2017 година.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тоа ќе биде целосно нова изведба, каде Audi ќе се откаже од употребата на целосно алуминиумскиот дизајн. Германците ќе имплементираат комбинација која ја нарекуваат „алуминиумски хибрид“ - мешавина од алуминиум, челик и композитни материјали. Следното А8 ќе биде на сосема нова платформа - MSB, која во моментов се подготвува од Porsche за новата генерација на Panamera. Токму тоа е причината возилото да биде со пренос на задната оска, што засега е дел единствено од автомобилите на Audi од шампионатот на Германија за туристички возила (DTM). Идејата за вакво нешто е од новиот шеф на концернот Волфганг Дорхајмер, кој има долгогодишно искуство со автомобилите со заден пренос, бидејќи долго време беше на раководни позиции во компании како Porsche и Bentley.

Следната година Audi A8 ќе добие и преработен мотор. Станува збор за V8 TDI, кој во моментов располага со 350 КЅ и 800 Nm. Се очекува силата да порасне до 400 КЅ, а се предвидува и нова хибридна модификација.
Moжеби и Ауди, ќе влезе во комбинација за купување во иднина. :)
« Последно менување: 04 Септември 2012, 15:21:14 pm Deni »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2508 на: 04 Септември 2012, 16:58:01 pm »

Бек ту темата, вчера ја видов Toyota GT86, и се осетив као на потресен малце... Фантастично изглеа!!

Црвената ли?

Неми прави многу ќеиф. Односно супер си е ама очекував малце поише. Можда и до мене е проблемот. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2509 на: 04 Септември 2012, 16:59:03 pm »

Бек ту темата, вчера ја видов Toyota GT86, и се осетив као на потресен малце... Фантастично изглеа!!

Црвената ли?

Неми прави многу ќеиф. Односно супер си е ама очекував малце поише. Можда и до мене е проблемот. ;D
АИИИИИИ!!! Што збориш?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2510 на: 04 Септември 2012, 17:00:26 pm »
Зошто за Touring викаат туристички возила?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2511 на: 04 Септември 2012, 17:00:47 pm »
Прееска на трчање искачав и ја виов на семафор. Онака обична ми е, повеќе спортска очекував да биде. Реков можда до мене е.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2512 на: 04 Септември 2012, 18:29:02 pm »

http://www.carclub.mk/2012/09/04/prvite-fotografii-od-noviot-volkswagen-golf-7/

Напред ми изгледа ОК. Задните светла ми изгледаат чудно.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #2513 на: 04 Септември 2012, 18:35:31 pm »
Однадвор нишот посебно, сепак поубав од шестката. Внатре ми се допаѓа премногу. Одличен интериер има.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #2514 на: 04 Септември 2012, 19:19:33 pm »
Фаланга дај доста ги мењаш тоа аватарите, како Тојота си станал, веќе немаш идентитет!  ;D Инаку вози го Спаркот со 2 вреќи цемент од по 50 кила па ќе осетиш колку е важна тежината. Астрата е без сомнеж најубава во класата, али иако има 120 коња не иде како што треба. Ако мислиш дека ти солиме памет погледни го тестов подоле. BTW 190 км/ч не се осеќаат дека се 190, спие колата на автопат!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2515 на: 04 Септември 2012, 20:09:08 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2012/09/04/prvite-fotografii-od-noviot-volkswagen-golf-7/

Напред ми изгледа ОК. Задните светла ми изгледаат чудно.
Понизок, полесен. Чекор во ПРАВАТА насока. :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #2516 на: 04 Септември 2012, 20:11:52 pm »
Ауууу најубав Голф до сега според мене... другите не би ги купил зашто ми беа исти внатре ама овој... толку сличен,а толку убаво различен... топ!!! Позади ми е исто така интересен... ама на прво место ми е внатрешноста, а овој...  бтв. воланот многу ми личи на бмв волан :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2517 на: 04 Септември 2012, 20:23:49 pm »

Суптилни ама битни измени, барем за мене.

И не можам ни јас да ги сварам двобојните бандажи. Се надевам дека трендот брзо ќе пројде.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2518 на: 04 Септември 2012, 20:31:25 pm »
@ Дени, да, чекор во права насока... Голф7 си е ок ама за по нашите ниви имт 539 само  ;D

Конечно почна да личи на кола внатре голфот.
Надвор, ок е  :-\ му фали многу повеќе храброст, вака како маче ми личи што го поттурнува полото само малку под голфот.

Мое мислење.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #2519 на: 04 Септември 2012, 20:45:19 pm »
Дали јас ќе бидам единствениот што ќе му даде голем дислајк на овој модел, и ќе кажам дека 6-ката е поубав? (Без алудирање дека ми се свиѓа Голф 6 на изглед)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.