Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2234799 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11475 на: 23 Декември 2016, 12:14:58 pm »
Кој колку знае и проценува брат, сите правиме ризици секој ден и секако дека има шанси нешто лошо да ни се случи и без да си ја бараме бељата, тоа незначи дека треба да престанеме да живееме. А пари за бензин ич не ми е жал да ги давам.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11476 на: 23 Декември 2016, 12:16:34 pm »
Клен може вози 400 КС месец два низ Скопје, али Стратро вози 200 и нешто коњи низ Скопје скоро 8 години...ваљда знае што зборува.  

Но ете каде е нова година, резервирајте си нешто во Белград, па да фатите автопат.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13851
« Одговори #11477 на: 23 Декември 2016, 12:18:48 pm »
Реално во Скопје од 8 до 18 часот исклучиво само Smart и сл категории на прпалчиња.

И да сакаш нема каде да претекнеш. За паркирање да не правиме муабет.

Пред се, автоматик. Ме убива ногата кога ќе заглавам Мавровка/пластичара со тоа тргни застани.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11478 на: 23 Декември 2016, 12:19:42 pm »
Да си смениш секундарна пумпа за хидроулика (на кумплуг) ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #11479 на: 23 Декември 2016, 12:21:36 pm »
Но ете каде е нова година, резервирајте си нешто во Белград, па да фатите автопат.

E накај Белград....има разлика. :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #11480 на: 23 Декември 2016, 12:25:10 pm »
8 месеци али нема везе. Пред тоа возев 320d под претежно полна гас нон стоп, кога ја земав м5ката ми стана освежувачки да ја возам колата многу под потенцијалот и без ич труд да го испуштам моментално, сега сум назад во 320ката и многу повеќе пцујам и се нервирам низ сообраќај. Али може тоа е само до мене, кој како си тера и мисли во животот.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #11481 на: 23 Декември 2016, 12:39:16 pm »
Субјективно, најсубјективно, за мене (лично, и во моментов) идеална кола е хеч (големина на Голф, А3, Меган, Фокус, итн) со пристоен мотор и многу опрема.

Сè што е помало е премногу мало, а сè што е поголемо е непрактично за низ град. Не толку за возење, колку што е проблем паркирање.

Секако, многу сакам седани, и еден ден, здравје, ќе имам пристоен седан. Играчки и пувални као SUV-MUV не влагаат у предвид.

Да можам да си дозволам да напојам Golf GTI или нешто слично, со задоволство би го возел. Како што реков, хот хеч е наменет да биде секојдневно возило, своевиден jack of all trades. Ама тоа во нормални земји, каде што просечните луѓе можат да си дозволат кола за секој ден што троши 12-15 литри бензин на 100 км, низ град, со внимателно возење. Затоа, соодветен дизел, па макар и канцероген, и нема проблем.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #11482 на: 23 Декември 2016, 14:29:49 pm »
Голф не личел на стари луѓе. Трошел 13 во град. Ја искина конкуренцијата на стаза. Итн.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #11483 на: 23 Декември 2016, 15:56:12 pm »
Субјективно, најсубјективно, за мене (лично, и во моментов) идеална кола е хеч (големина на Голф, А3, Меган, Фокус, итн) со пристоен мотор и многу опрема.

Сè што е помало е премногу мало, а сè што е поголемо е непрактично за низ град. Не толку за возење, колку што е проблем паркирање.

Ова може на нотар да се завери. :) Од збор до збор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #11484 на: 23 Декември 2016, 16:06:43 pm »
И јас морам да се сложам. Искрено иако многу сакам возење на суперб W210 w211 w212 мерцедеси, неможам сам на себе да си го продадам концептот на замарање околу таа димензија на кола. Мерцедес А класа со Туле или Голв 7 во истото издание ми е пологично навистина.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11485 на: 23 Декември 2016, 16:09:45 pm »
Затоа е толку важен C сегментот. Идеален компромис.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #11486 на: 23 Декември 2016, 18:21:08 pm »
Пошто голф 7 е баш мала кола па е многу добар компромис.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #11487 на: 23 Декември 2016, 18:38:41 pm »
Па мала е. После неа доаѓаат мали седани како ц класа. Средни седани како Е. И после егзекјутив како ес.
Многу е мала. Ситно поголема од матиз, фиеста, адам, а доста попросторна внатре.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #11488 на: 23 Декември 2016, 18:42:04 pm »
И ситно помала од малите седани како 159/Giulia, BMW, C-klasse... Многу нараснаа оние на метро, како што се мондео, пасат и слични... Тие станаа колку средни седани у должина.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #11489 на: 23 Декември 2016, 18:46:16 pm »
За паркинг ти мења само ширината на колата скоро секаде, а голф 7 е 2мм поширок од w210 ;D