На интернет го најдов делов под назив термостат... нормално дека ова самото по себе не можи да биди термостат, него куќиште... Можеби грешам... јас колку што сум сретнувал, термостатите биле внатре во вакво куќиште на излез од декла... Сеедно...
Урса, јас маки мачев со ладење, со прегревање, со губење вода...Немој да се завркаваш со течен метал, со глупости , со силикони... Таму сепак има притисок и температура и секако ќе пушти. Сето тоа го имам пробувано и стално резултатот бил нула.
Не велам за дихтун на декла, него за дихтончето што е под „ова чудово“, кај што се спојува ова со моторот...
Ефтиното решение е за ако тиши меѓу моторот и овај дел... земаш парче карнот сив пресован, земаш шмиргла 120ка. На рамна површина го шмирглаш делчево се додека не биде совршено рамно за да нема начин да испушта... ќе познаеш по текстурата и бојата кога е рамно, правиш дихтун од картонот според местото каде што се спојува, го премачкуваш со масло за диференцијали за добро да залепи.... И нормално, така монтираш...
Ако има како малечок процеп, како што кажав, пошто е од алуминиум, однеси го кај некој што заварува алуминиум нека го наполни дупчето... за 100 денари пари ќе си завршиш работа...