Автор Тема: Губење вода во резервоарчето за вода  (Прочитано 16101 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Губење вода во резервоарчето за вода
« Одговори #45 на: 27 Август 2013, 12:41:44 pm »
Ако убаво гледам, тебе ти течи од ова....
Куќиште за термостат...

Јас што би направи.... Ќе ги отпуштиш стегите, ги вадиш цревата, го вадиш делот.. .лесно е , 2-3 штрафа...
Ќе го прегледаш дихтонот... ако не е тој ќе прегледаш колку е право тоа куќиштето... акуминиумско е и многу лесно се искривува... Ако е искривено ќе ми пишиш , ќе ти кажам ефтино чаре
Ако сметаш дека треба ново - трк по авто делови... мислам дека од авео е исто... види со делот извадрен ќе ги споредиш

Мислам дека не е од дихтунгот, тече баш од кај црвениот круг на сликата, како да има некој спој таму, многу чудно ми изгледаше. Се мислам да го залепам со тој течен метал, да пробам дали нема да пушта. А што е ефтиното чаре, има некоја финта за тоа? :)

Ако е ова куќиште за термостат, тоа значи дека термостатот е во него? Да пазам кога ќе го вадам значи ..

да, го „залепивме“ ладњакот, копиле мрсно тој што го лепеше барем да речеше не се лепи и прегреа оти ко ќе нема вода не покажува стрелката.

Го земаш и од глава му го лупаш. Јас често проверувам дали има течност, знам дека тече, а и пазам на температура

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #46 на: 27 Август 2013, 14:59:59 pm »
чисто онака да ги извадиш стариве и да си туриш нова стега

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #47 на: 27 Август 2013, 15:05:47 pm »
Jas bi zabranil uvoz na vozila sto nemaat pokazuvac za temperatura.
Sto ti vredi koga kje svetne crvenoto sijalice da ti kaze deka nema voda.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #48 на: 27 Август 2013, 18:21:10 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако убаво гледам, тебе ти течи од ова....
Куќиште за термостат...

Јас што би направи.... Ќе ги отпуштиш стегите, ги вадиш цревата, го вадиш делот.. .лесно е , 2-3 штрафа...
Ќе го прегледаш дихтонот... ако не е тој ќе прегледаш колку е право тоа куќиштето... акуминиумско е и многу лесно се искривува... Ако е искривено ќе ми пишиш , ќе ти кажам ефтино чаре
Ако сметаш дека треба ново - трк по авто делови... мислам дека од авео е исто... види со делот извадрен ќе ги споредиш

освен ак не е сликата наопачки ставена тогаш тоа не е термостат... тоа е приклучок за излез од главата... не е куќиште...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #49 на: 27 Август 2013, 18:26:48 pm »
чисто онака да ги извадиш стариве и да си туриш нова стега

Двете се нови стеги, германски како подобри. Тие старите ги исповиткав и не можев да ги извадам, па ги поместив само.

Jas bi zabranil uvoz na vozila sto nemaat pokazuvac za temperatura.
Sto ti vredi koga kje svetne crvenoto sijalice da ti kaze deka nema voda.

Кад светне, веч је касно :D

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #50 на: 27 Август 2013, 18:36:23 pm »
На интернет го најдов делов под назив термостат... нормално дека ова самото по себе не можи да биди термостат, него куќиште... Можеби грешам... јас колку што сум сретнувал, термостатите биле внатре во вакво куќиште на излез од декла... Сеедно...

Урса, јас маки мачев со ладење, со прегревање, со губење вода...Немој да се завркаваш со течен метал, со глупости , со силикони... Таму сепак има притисок и температура и секако ќе пушти. Сето тоа го имам пробувано и стално резултатот бил нула.

Не велам за дихтун на декла, него за дихтончето што е под „ова чудово“, кај што се спојува ова со моторот...

Ефтиното решение е за ако тиши меѓу моторот и овај дел... земаш парче карнот сив пресован, земаш шмиргла 120ка. На рамна површина го шмирглаш делчево се додека не биде совршено рамно за да нема начин да испушта... ќе познаеш по текстурата и бојата кога е рамно, правиш дихтун од картонот според местото каде што се спојува, го премачкуваш со масло за диференцијали за добро да залепи.... И нормално, така монтираш...

Ако има како малечок процеп, како што кажав, пошто е од алуминиум, однеси го кај некој што заварува алуминиум нека го наполни дупчето... за 100 денари пари ќе си завршиш работа...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #51 на: 28 Август 2013, 01:02:40 am »
Викендов ќе бидам слободен и ќе го вадам цел дел, да го видам и од доле какво е. Мислам дека не е дихтунгот, ама од горе не се гледа целосно. Ќе пишам што ќе испадне.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #52 на: 28 Август 2013, 01:10:00 am »
Абе како што кажаа погоре... стави боја за јајца во системот и така вози ја до тогаш. Пота, ко ќе го растураш, кај што има искапено од бојата (најди некоја зелена, плава, портокалова.... дреч) од таму ти пуштало точно...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7784
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Одг: Губење вода во резервоарчето за вода
« Одговори #53 на: 28 Август 2013, 02:50:31 am »
Викендов ќе бидам слободен и ќе го вадам цел дел, да го видам и од доле какво е. Мислам дека не е дихтунгот, ама од горе не се гледа целосно. Ќе пишам што ќе испадне.
Во право е pinky. Или ти пушта од дихтончето на куќиштето или е пукнато самото куќиште некаде. Колку што видов минатиот пат, ти пушта околу тоа цевчето што излага од куќиштето.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
Одг: Re: Одг: Re: Одг: Губење вода во резервоарчето за вода
« Одговори #54 на: 28 Август 2013, 08:50:01 am »
Во право е pinky. Или ти пушта од дихтончето на куќиштето или е пукнато самото куќиште некаде. Колку што видов минатиот пат, ти пушта околу тоа цевчето што излага од куќиштето.

Мислевме дека е кај цевчето ама од погоре се слева. Ке ти покажам после :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7784
  • Плинаш!!!
« Одговори #55 на: 28 Август 2013, 10:13:42 am »
Ајде ке видиме, ке го оправиме.