Автор Тема: Губење вода во резервоарчето за вода  (Прочитано 16100 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Губење вода во резервоарчето за вода
« Одговори #30 на: 06 Јули 2012, 19:35:07 pm »
Побарај капаче од некој што има иста кола. Пробај еден ден па ќе видиш.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #31 на: 06 Јули 2012, 19:39:15 pm »
mene na cordobata me zezase taka kapaceto edna cela nedela se macev kaj tece so tece koa novo kapace 250 denari i op bidna rabota prestana da tece

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #32 на: 06 Јули 2012, 21:12:10 pm »
Epa ajde da go probam i toa cudo da vidam kapaceto dali e okej ili zeza rabota .. toa dupce i ja mislam deka e prevencija ajde ke vi kazam denovive ima eden komsija saxo ama dizel e se nadevam ke fati kapaceto ako ne kade da baram da kupam veze neam predlog ?? :D Fala vi na site vo sekoj slucaj :D mn sum zadovolen od forumdziive :D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #33 на: 06 Јули 2012, 21:15:07 pm »
mac mozes da pomines  posle vtornik kevidam i ke ti kazam sto e rabotata

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #34 на: 06 Јули 2012, 21:19:11 pm »
pa mislam deka ke mozam , sreda odgovara?

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
« Одговори #35 на: 18 Септември 2012, 13:39:22 pm »
stavi boja jajca slobodno u vodata i vozija 20 km ke vidis odma kaj tece i so tece ke bide pofarbano kaj so pusta provereno sto posto funkcionalno jas imav isti problem i se resif da menjam dikton na glava i na kraj se pofarba zeleno kaj tece sredif i nema gajle a na karton uopste ne kapnuvase pozz
:D :D :D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #36 на: 18 Септември 2012, 17:30:25 pm »
fala brat ali ja znam kaj tece najverojatno ne dihtuva kapaceto kaj so se dotura voda :D ke mu kupam utre 400 denari novo e i ke vidime so ke kaze

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #37 на: 25 Август 2013, 23:45:21 pm »
И јас ќе прашам тука, да не отварам друга тема.

Се работи за Даеву Нубира, ми тече антифриз од едно гусано делче, кај што излага дебелото црево за во хладњак. Ме интересира дали може да се затне со нешто како двокомпонентен, жива гума или сл? Нешто што ќе издржи топлина.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #38 на: 25 Август 2013, 23:47:48 pm »
има разно разни лепаци ама се тоа е прдење у ветер.. ке подржи некое време и пак ке пушти... можеш едино да пробаш со една трака што се продава во веро за крпење на црева гумени, ако имаш простор да ја ставиш цела... ама и тоа нема да држи бог знае колку. тоа е за ако ти се деси нешто на пат да скрпиш и да си дојдеш до дома...

мој совет, мењај го пукнатото...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #39 на: 27 Август 2013, 08:11:38 am »
Од овде тече. Има некое специјално име делов, како да го барам по авто делови?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #40 на: 27 Август 2013, 11:00:46 am »
ке идеш со колата и ке го покажуваш делот. од сликава неможам да детектирам каде е точно местово... како од глава да излага или..?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #41 на: 27 Август 2013, 11:33:34 am »
не ја вози колата дури не ја решиш вукојебината, пред неполн месец менував дихтунг на глава поради ваква работа (кај мене од ладњакот течеше, 140 евра ладњак-пежо 405, дихтунгот беше 2600 + рамнење на главата и местење)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #42 на: 27 Август 2013, 11:39:08 am »
Од глава излага, дебелото црево оди во хладњак напред, големата пластика е ребрастиот каиш.

Маршер ми рече за течен метал, ќе пробам прво со него да го поправам, ако не го бива, делот во раце и по сервиси :)

не ја вози колата дури не ја решиш вукојебината, пред неполн месец менував дихтунг на глава поради ваква работа (кај мене од ладњакот течеше, 140 евра ладњак-пежо 405, дихтунгот беше 2600 + рамнење на главата и местење)

Ја прегреа?

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #43 на: 27 Август 2013, 11:42:12 am »

Ако убаво гледам, тебе ти течи од ова....
Куќиште за термостат...

Јас што би направи.... Ќе ги отпуштиш стегите, ги вадиш цревата, го вадиш делот.. .лесно е , 2-3 штрафа...
Ќе го прегледаш дихтонот... ако не е тој ќе прегледаш колку е право тоа куќиштето... акуминиумско е и многу лесно се искривува... Ако е искривено ќе ми пишиш , ќе ти кажам ефтино чаре
Ако сметаш дека треба ново - трк по авто делови... мислам дека од авео е исто... види со делот извадрен ќе ги споредиш
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #44 на: 27 Август 2013, 12:03:10 pm »
Од глава излага, дебелото црево оди во хладњак напред, големата пластика е ребрастиот каиш.

Маршер ми рече за течен метал, ќе пробам прво со него да го поправам, ако не го бива, делот во раце и по сервиси :)

Ја прегреа?

да, го „залепивме“ ладњакот, копиле мрсно тој што го лепеше барем да речеше не се лепи и прегреа оти ко ќе нема вода не покажува стрелката.