Автор Тема: Губење вода во резервоарчето за вода  (Прочитано 16102 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Губење вода во резервоарчето за вода
« Одговори #15 на: 05 Јули 2012, 15:24:08 pm »
Или прикачи картон под колата па да видиш дали додека возиш ќе има траги од капење на него
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Dule_

• Редовен
  • Пораки: 2997
« Одговори #16 на: 05 Јули 2012, 15:37:16 pm »
Можно е да се испрска у вожња...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #17 на: 05 Јули 2012, 15:38:30 pm »
За многу вода се работи. Цело литро му снемува на кратки релации. Треба и на застанување да му покаже ако надвор тече.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #18 на: 05 Јули 2012, 15:39:10 pm »
HHO da ne ti ima staveno nekoj?

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #19 на: 05 Јули 2012, 19:16:56 pm »
Барај сервис каде што ќе можат да ти го проверат системот под притисок
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
« Одговори #20 на: 05 Јули 2012, 21:30:24 pm »
друже,сабајле,пред да ја запалиш колата,додека е ладна,ќе дотуриш течност колку што треба,ќе ги отвориш тие вентилчињата за воздух,и ќе ја запалиш да крене температура,и ќе после некое време ќе почне прво од тоа вентилчето кај парното да тече вода,ќе го затвориш и тако даље.сигурно ќе спадне нивото од кај што тураш,и ќе дотуриш колку што треба.вози ја така утре сабајле пак провери ја.вака стававме ние на zx-от,те пријател што се разбира,ја гледав.е сеа,ми губеше и мене течност,не многу,ама губеше,а од нигде не течеше,ни во кабина имаше влажно,а искочи сепак дека е парното.ко што пишаа и другите,сигурно и на тоа се сомневаат.ја си дадов 100 евра за промена на парното,те некој хладњак беше такво беше на лик.кога го извадија,се виде дека од таму пуштало.иначе се вадеше цела шалттабла за да се извади тоа.леле се изнапишав сигурно ќе се изгубиш у читање:))

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #21 на: 05 Јули 2012, 22:03:40 pm »
Epa decki izvinete sto ve ispozamarav ali korisni soveti u sekoj slucaj.. problemot e otkrien no ne i saniran .. mu staviv voda sabajlevo i okolu 7 vecerva otidov na vodno malce da ja napnam u voznja na sredno vodno otvoriv hauba i so da vidam  kazanceto ima kapace pa pod nego grlo i na grloto edno dupce u golemina na dijabola tece voda u pm istece cela voda :/ i resiv so silikon dupceto da go zatvoram jes da mi deluva kako fabricko dupceto ali sabajle na svetlo ke se vidi ubavo.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #22 на: 06 Јули 2012, 00:34:19 am »
Ти заврши работа остај не нас, ние да пишеме две реченици не ни е тешко. Се надевам дека ќе го решиш проблемот. Била најверојатна мала пукнатина и се направила поголема. Ај види утре па ќе кажеш.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #23 на: 06 Јули 2012, 12:08:26 pm »
Epa decki izvinete sto ve ispozamarav ali korisni soveti u sekoj slucaj.. problemot e otkrien no ne i saniran .. mu staviv voda sabajlevo i okolu 7 vecerva otidov na vodno malce da ja napnam u voznja na sredno vodno otvoriv hauba i so da vidam  kazanceto ima kapace pa pod nego grlo i na grloto edno dupce u golemina na dijabola tece voda u pm istece cela voda :/ i resiv so silikon dupceto da go zatvoram jes da mi deluva kako fabricko dupceto ali sabajle na svetlo ke se vidi ubavo.

Со силикон никако затварање, бидејќи таму има притисок тешко дека може силиконот да го издржитоа. Едно решение е го издавиш експанзиониот сад и да ти го залијат со пластика.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #24 на: 06 Јули 2012, 12:08:55 pm »
Со двокомпонентен да пробаш?

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #25 на: 06 Јули 2012, 12:42:54 pm »
 abe decki lesno e za lepenje ke go sredime ama toa dupce e fabricko ...  ne e puknatina sto praime sea se glea deka e ubavo mazno izbusheno fabricko  sledi slika u produzenie
levo e kazanceto
ete go dupceto kako da sveti
eve go od blisku ..
4are
« Последно менување: 06 Јули 2012, 13:54:03 pm SAXO Mac »

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #26 на: 06 Јули 2012, 15:11:14 pm »
А од него ли тече? Ако е од него тоагаш зашто толку ја враќа водата?

Види у принцип самото капаче си го регулира притисокот, ова може е праено пошто капачето не работело ко што треба. Види најди исправно капаче и затвори го дупчето.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #27 на: 06 Јули 2012, 16:09:28 pm »
фабричко дупче е тоа и како што кажа члинк пробај со ново капаче може да е ослабен федерот

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #28 на: 06 Јули 2012, 16:17:16 pm »
Тоа дупче е фабричко и не смееш да го затвориш, неговата функција е ако притисокот во системот за вода се зголеми повеќе од нормалното од таму да го испушти вишокот а капачката функционира како сигурносен вентил. Во случајов кај тебе можно е да е дефектна капачката и на многу мал притисок да отвара или имаш некој проблем со моторот прави повеќе притисок одколку што треба.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #29 на: 06 Јули 2012, 17:50:41 pm »
Сакатеда кажете дека дупчето е превенција ако капачето неработи? Хммм има смисла, иако не сум заприметил. Најубаво ново капаче да се најде.

Иначе вчера татко ми дефект остана ради слична проблематика. Капачето не работело ко что треба, пошто самото капаче е како вентил. И пошто нема никакво дупче пукнало црево. Така да дупче е убава работа или поубава од пукање црево.

Најди капаче ново.