Направив update-и на графичката и на сите компоненти,старата графичка е вградена на матичната,мислам дека не можат да се избришат од неа драјверите,симнав нови драјвери за графичката,сега ќе ви кажам што видов вчера кога го прочистував од прашина комјутерот,
,скоро ми беше однесен на поправка,промена на кулерот од напојувањето,брчеше многу и се испостави дека кулерот подзакочува и треба да се смени со нов,заменет стариот кулер од напојувањето со нов,супер спија PC-то,нели напојувањето треба да биде во метална кутија ?да ,така си беше,е сега баткиве го извадиле заштитниот дел од напојувањето,т.е. поклопецот
,за да имало подобро ладење
,им се јавив вчера и ги прашав каде е капакот од напојувањети?
?едвај се сетија кај им е фрлен,си го зедов,и си го спаковав напојувањето повторно во метална кутија,кулерот го ладел цел комјутер,воздухот од него не бил насочуван само спрема напојувањето ,туку низ цело куќиште,така да ем примало напојувањето топлина од останатите компоненти,ем помалку се ладело,сега јас така од налбатски аспект ги гледам работите,ако било така ,немало напојувањето да биде ставено и изолирано во посебно куќиште со кулер посебен,имаше доста прашина насобрано,и тоа за еден месец,го издував убаво,го склопив напојувањето како што треба фабрички,го уклучив и сега нема никаков проблем,да секако ќе ставам појако напојување ,тоа ми е во план,нема зијан нели????ама сакам да кажам дека комјутерот повторно со новите драјвери од графичката и еден update на виндовсот,си се врати на старото добро PC,го пробавме на некои игри кои порано ги игравме,тогаш не кочеше,после извесно време од кога настана проблемот ,кочеше,сега повторно ги пробавме ,ниедна игра не кочи,дали по ваше мислење е дека кулерот недоволно го ладел напојувањето????бидејќи воздухот не бил насочен само на напојувањето,туку шибал во цело куќиште?
?сум имал среќа што не сум го оптоварувал толку не цркна???или се си дошло на свое после инсталирајнето на драјверите од графичката???во секој случај јас земам ново напојување,ама од кај друг сервисер,баткиве ја утнаа работата предходно