Автор Тема: VW Bora 1.9 TDI - 110 КС  (Прочитано 12194 пати)

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
VW Bora 1.9 TDI - 110 КС
« на: 27 Јуни 2012, 23:12:07 pm »
Еве после долго следење на огласите, се подновив со нова кола, Volkswagen Bora

-1999 година
-1.9 110 кс
-170.000 реални километри

Задните стакла беа затемнати со фолија, но почнавме да ги вадиме бидејќи веќе беа оштетени, се надевам во иднина повторно ќе бидат затемнети.
Од опрема нема многу, најважно е дека има клима, а за некоја недела ќе земам и радио  :)
Пред да го направиме изборот (јас и татко ми) како опции влегоа BMW 320d, Mercedes E220, Passat, Golf 4, Audi A4 и BMW 520d
Ова го земавме поради тоа што претставува некоја класа помеѓу Passat и Golf 4. Удобно е, стартно е и економично. Деловите не се скапи, лесно се наоѓаат, а кога ќе ја извозам ќе можам и лесно да најдам купувач :)
Може да се каже дека е почетничко возило, токму како за мене :)

Во иднина планирам да и земам 16 инчни бандажи, радио и добро озвучување, паркинг сензори, LED светла под фаровите ради фора итн...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: VW Bora 1.9 TDI - 110 КС
« Одговори #1 на: 27 Јуни 2012, 23:22:34 pm »
Одлично ауто со перфектен мотор... Ако си почетник (возач почетник без 2 год искуство) Нема да можеш да ја возиш зошто овој мотор е 81 kw а ограничен си на 75... Ако не си одлично..
И да земи паста за заби и убаво истриј го левиот фар...

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #2 на: 27 Јуни 2012, 23:24:05 pm »
Создравје да си ја возиш,плановите за во иднина ти се одлични само додај во тоа списокот некако да ги исфрлиш тоа рачките за прозорите и да ги направиш електрични,мислам дека е лесно изводливо.

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 27 Јуни 2012, 23:32:11 pm »
Одлично ауто со перфектен мотор... Ако си почетник (возач почетник без 2 год искуство) Нема да можеш да ја возиш зошто овој мотор е 81 kw а ограничен си на 75... Ако не си одлично..
И да земи паста за заби и убаво истриј го левиот фар...

Фала, се надевам нема да ми направат проблем, сепак ќе најдам некоја изводлива опција :) А за ова со фарот во план ми е, ќе го средам кај и да е.

Создравје да си ја возиш,плановите за во иднина ти се одлични само додај во тоа списокот некако да ги исфрлиш тоа рачките за прозорите и да ги направиш електрични,мислам дека е лесно изводливо.
Благодарам, не ми пречи што е со рачки но се надевам дека тоа е лесно изводливо и дека нема многу пари да чини, ако има некој форумџија што се занимава со тоа нека пише слободно за која цена би бил изводлив тој потфат :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4 на: 27 Јуни 2012, 23:44:32 pm »
Создравје да си ја возиш, мала замерка за реални км. на половно возило.  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #5 на: 28 Јуни 2012, 00:14:23 am »
Фантастичен почеток! Одлична база за да се изгради добро возило!!! :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #6 на: 28 Јуни 2012, 00:38:34 am »
sta je lepo i meni je drago  ;D ;D ;D ;D
ubavo vozilo nema da te izneveri, samo spremi si 500-ce za da zamenis potrosen materijal, mavni edna dijagnostika i teraj, za km ne se zamaraj moze da ima  i 90 000 ako ne e odrzavana kako sto treba dzabe i e, a moze i da e 300 000 a da e se redovno servisirano i da nemas maka uste tolku km...
задолзително вади го катализаторот, запусен е до бескрај!!!
so sreka i se najubavo  ;)
« Последно менување: 28 Јуни 2012, 00:55:39 am NUME »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #7 на: 28 Јуни 2012, 00:39:53 am »
I-to od TDI vrati go vo originalna sostojba,farot kaj tome-colt
i toa sto planiras kolicevo ke iskoci bombonce

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #8 на: 28 Јуни 2012, 00:46:49 am »
moj predlog da stavis na zadnite sedista 17" lcd ama nemoj pozadi suvozackoto sediste dane bide isto kako na nume...
inace sozdravje dasi ja vozis i mnogu bezgrizni kilometri i daj stavi nekoe cipce jas od na nume borata se zaprepastiv kako mkne...vo pozitiva mislam

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #9 на: 28 Јуни 2012, 00:48:18 am »
bravo super auto ajde so zdravje neka tera iljadnici :D !

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #10 на: 28 Јуни 2012, 01:12:57 am »
moj predlog da stavis na zadnite sedista 17" lcd ama nemoj pozadi suvozackoto sediste dane bide isto kako na nume...
inace sozdravje dasi ja vozis i mnogu bezgrizni kilometri i daj stavi nekoe cipce jas od na nume borata se zaprepastiv kako mkne...vo pozitiva mislam

4x4 e toa cudo ;D

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 28 Јуни 2012, 01:15:17 am »
Создравје да си ја возиш, мала замерка за реални км. на половно возило.  ;)
Фантастичен почеток! Одлична база за да се изгради добро возило!!! :)
Фала :)
sta je lepo i meni je drago  ;D ;D ;D ;D
ubavo vozilo nema da te izneveri, samo spremi si 500-ce za da zamenis potrosen materijal, mavni edna dijagnostika i teraj, za km ne se zamaraj moze da ima  i 90 000 ako ne e odrzavana kako sto treba dzabe i e, a moze i da e 300 000 a da e se redovno servisirano i da nemas maka uste tolku km...
задолзително вади го катализаторот, запусен е до бескрај!!!
so sreka i se najubavo  ;)
Фала NUME , знам дека нема да ме изневери, морам да кажам дека возилото е многу стегнато, редовно е сервисирано, само последнава година ништо не е чепнато и стоено е, амортизерите знаат малце да покрцкаат :D
I-to od TDI vrati go vo originalna sostojba,farot kaj tome-colt
i toa sto planiras kolicevo ke iskoci bombonce
ќе видам деновиве, ќе го офарбам црвено со лак за нокти ( ова го видов на нет ) :D
bravo super auto ajde so zdravje neka tera iljadnici :D !
Фала, за чип е малку рано, тоест оваа коњажа ми е доволна, за 2-3 години можеби ќе му ставам некој коњ плус :)
монитори, екрани е малце претерано според мене, само за украс ќе седи бидејќи ретко се вози некој на задна клупа...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #12 на: 28 Јуни 2012, 01:18:09 am »
Не ти крцкаат амортизери него гумици, лесна и ефтина промена, а прави драстична разлика.

Како и да е, одлично количе и одличен мотор. Јас го имав истиот мотор во Леонот и бев презадоволен.

А ако сакаш бандашчиња, имаш тука.

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 28 Јуни 2012, 01:31:18 am »
Не ти крцкаат амортизери него гумици, лесна и ефтина промена, а прави драстична разлика.

Како и да е, одлично количе и одличен мотор. Јас го имав истиот мотор во Леонот и бев презадоволен.

А ако сакаш бандашчиња, имаш тука.
Можно е и тоа да е, неделава ќе го носам на редовен сервис да сменам филтри, масло, гуртни, па ќе се распрашам и за гумиците/амортизерите

бандажов е добар, ќе го земам во предвид

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #14 на: 28 Јуни 2012, 01:56:25 am »
Одличен избор си направил !

Со здравје да се вози и многу безгрижни километри !

;)