Автор Тема: Ford Puma 1.7  (Прочитано 32352 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Ford Puma 1.7
« Одговори #45 на: 23 Април 2011, 21:35:39 pm »
Не си требал да тепаш со 600 и 1200, дирекно си требал со 2000...

А сеа фарот е боље од пред тоа???
Ме интересира резултатот... пред полирање и после полирање...

Рики јас колку што знам прво се поминува со 600,па 1000,1500 па 2000-ка шмиргла за најдобар ефект !
Јас пробав на пасат 2002год.така и топ излезе-ко нов !

Не се доислажав... се извинувам... сакав да кажам, зависи колку е оштетен фарот, ја прво им тепам 1200 па 2000, или дирекно на 2000 и на полирка... со бормашина :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #46 на: 23 Април 2011, 21:38:32 pm »
Во ауто клуб имаше објавено тест на разни средства за полирање на фарови и нивна споредба со паста за заби. Пастата за заби даде најдобри резултати.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #47 на: 23 Април 2011, 21:46:43 pm »
Во ауто клуб имаше објавено тест на разни средства за полирање на фарови и нивна споредба со паста за заби. Пастата за заби даде најдобри резултати.

Не зезај... паста за заби ??? од кој производител беше??? памтиш...???

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #48 на: 23 Април 2011, 22:16:34 pm »

истото го имам слушнато и дека поправа гребани цд-а, пробано и на цд-а и на фаровите, немаше резултати. Јас пробав со colgate, ама во секој случај ако пробувате со паста ја препорачувам

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #49 на: 25 Април 2011, 10:26:44 am »

Не зезај... паста за заби ??? од кој производител беше??? памтиш...???

Па треба да го најдам списанието и ке видам...ама разликата беше очигледна на сликите во корист на пастата за заби иако средствата беа неколку пати поскапи...најефтиното беше негде околу 7 евра.
Ја имаше објаснето постапка не ја памтам ...ќе најдам па ќе пишам.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #50 на: 26 Април 2011, 21:54:44 pm »
денес решив малку да ја освежам колата со два адитиви, Cera Tec и Injection Cleaner, двата се од Liqui Moly

Cera Tec е нешто слично на универзалниот модификатор, го подобрува подмачкувањето, моторот би требало да работи подобро и со намалена потрошувачка, иако моторот и сега убаво работи мислам дека нема зијан од овие два адитиви, посебно после една непријатна случка од пред 2 недели кога менував масло и кога механичарот ми ја запали колата, а немаше ставено масло во моторот уште.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #51 на: 26 Април 2011, 23:42:43 pm »
Како тоа ја запали без уље ???
Не разбирам зошто ја палел,освен од мака да ти ја зариба :-[ :-\
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #52 на: 27 Април 2011, 01:15:50 am »
денес решив малку да ја освежам колата со два адитиви, Cera Tec и Injection Cleaner, двата се од Liqui Moly

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Cera Tec е нешто слично на универзалниот модификатор, го подобрува подмачкувањето, моторот би требало да работи подобро и со намалена потрошувачка, иако моторот и сега убаво работи мислам дека нема зијан од овие два адитиви, посебно после една непријатна случка од пред 2 недели кога менував масло и кога механичарот ми ја запали колата, а немаше ставено масло во моторот уште.

Честитки за изборот - и ја ќе „доиграм“ така :) пошто уште само Кератек ми остана, ама тоа се става со тазе уље, па здравје - има уште фора ;)

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #53 на: 27 Април 2011, 09:53:21 am »
djidji чекав мислење од тебе :) мене ми е тазе сменето маслото, баш ме интересира дали ќе забележам некоја разлика.

Jove не беше намерно, туку ја тргаа мојата кола за да излезе една друга од каналот, ама типот заборавил дека уште нема ставено масло, мене одма ми текна се размафтав се развикав и среќа му текна и одма ја згасна, многу кратко работеше колата и за среќа немаше штета, жалостив чоек сум и не го кажав на газдата иначе ќе леташе од работа

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #54 на: 27 Април 2011, 10:01:48 am »
Момци и јас сега треба да менувам уље,па сакав да ставам Liqui Moly и плус да ставам и MoS 2, дали ке можам да ставам и од ова CERATEC, бидејќи ќе имам ставено веќе МоС 2.
И кое каква функција има, што е разликата од едното до другото.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #55 на: 27 Април 2011, 10:10:05 am »
Момци и јас сега треба да менувам уље,па сакав да ставам Liqui Moly и плус да ставам и MoS 2, дали ке можам да ставам и од ова CERATEC, бидејќи ќе имам ставено веќе МоС 2.
И кое каква функција има, што е разликата од едното до другото.

мислам дека djidji е најкомпетентен да ти одговори на ова прашање, а и предлагам дискусијава да се префрли во адитиви

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #56 на: 27 Април 2011, 13:09:28 pm »
Како тоа ја запали без уље ???
Не разбирам зошто ја палел,освен од мака да ти ја зариба :-[ :-\
Чичко ми бог да го прости, мотор од 101 го запали со дизел наместо масло. Работеше моторот добри 10 минути со повремено турирање и исфрли едно чудо гјубре низ картерот (после откако го извадивме капакот). Моторот не се прегреа, постигна нормална температура за 10 мин (-+ минута-две)

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #57 на: 27 Април 2011, 13:52:24 pm »
Да го запалил ама со нафта,а нафтата е мрсна и подмачкува,а вака без масло одма ке зариба  ;)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #58 на: 27 Април 2011, 14:30:57 pm »
Без масло ќе зариба за 15 секунди максимум

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #59 на: 27 Април 2011, 14:52:47 pm »
Можеби малце повеќе време затоа што ке биде подмачкано и дур го исврли............. ;D