Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: RikiRulz на 23 Април 2011, 11:14:44 amНе си требал да тепаш со 600 и 1200, дирекно си требал со 2000... А сеа фарот е боље од пред тоа???Ме интересира резултатот... пред полирање и после полирање...Рики јас колку што знам прво се поминува со 600,па 1000,1500 па 2000-ка шмиргла за најдобар ефект ! Јас пробав на пасат 2002год.така и топ излезе-ко нов !
Не си требал да тепаш со 600 и 1200, дирекно си требал со 2000... А сеа фарот е боље од пред тоа???Ме интересира резултатот... пред полирање и после полирање...
Во ауто клуб имаше објавено тест на разни средства за полирање на фарови и нивна споредба со паста за заби. Пастата за заби даде најдобри резултати.
Цитат: Sportex на 23 Април 2011, 21:38:32 pmВо ауто клуб имаше објавено тест на разни средства за полирање на фарови и нивна споредба со паста за заби. Пастата за заби даде најдобри резултати.Не зезај... паста за заби од кој производител беше??? памтиш...
денес решив малку да ја освежам колата со два адитиви, Cera Tec и Injection Cleaner, двата се од Liqui Moly(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Cera Tec е нешто слично на универзалниот модификатор, го подобрува подмачкувањето, моторот би требало да работи подобро и со намалена потрошувачка, иако моторот и сега убаво работи мислам дека нема зијан од овие два адитиви, посебно после една непријатна случка од пред 2 недели кога менував масло и кога механичарот ми ја запали колата, а немаше ставено масло во моторот уште.
Момци и јас сега треба да менувам уље,па сакав да ставам Liqui Moly и плус да ставам и MoS 2, дали ке можам да ставам и од ова CERATEC, бидејќи ќе имам ставено веќе МоС 2.И кое каква функција има, што е разликата од едното до другото.
Како тоа ја запали без уље Не разбирам зошто ја палел,освен од мака да ти ја зариба