Автор Тема: Top Gear  (Прочитано 332399 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Top Gear
« Одговори #2010 на: 30 Мај 2016, 12:14:41 pm »
За кур не ги бива ..

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2011 на: 30 Мај 2016, 12:29:22 pm »
За кур не ги бива ..

;D

После толку детално образложени мислења, што субјективни, што поткрепени со факти, скролаш надоле со интелектуално подигната веѓа ...и стигаш до мислењето на Куоре..

;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #2012 на: 30 Мај 2016, 14:15:48 pm »
Да имаш Корвета и Вајпер и сите пари за продукција да ги потрошиш на 200 агли снимени од коли како возат право треба да си идиот. Некој очигледно многу го сакал Мишн Импосибл. Тоа со папараците крајно неоригинално и веќе снимено во Апокалипс специјалот. Пилотот поврати од возење право и 2 кривини? Офкорс. Челинџот на крај поарно да го изгасев и да си заштедев 20 минути.  Црвениов џабе го имитира Џереми, Џои ради реда збори, германката одвратна. Тоа дека најинтересен дел од цела епизода ми беа Гордон и Џесе па дури и делот кај што возат кажува колку ми била досадна цела епизода.

Отсутен mickeymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #2013 на: 30 Мај 2016, 17:52:14 pm »
Новата топ геар е полоша од американската верзија, која прекинав да ја гледам одамна.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2014 на: 30 Мај 2016, 20:29:24 pm »
Extra Gear е уште полоша него ли другава емисија.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #2015 на: 31 Мај 2016, 09:31:30 am »

Факти, факти:

Рејтинг

Иначе сега го симињам Extra Gеаr, го фалат демек поарно било од Крис Бричен. http://jalopnik.com/why-extra-gear-seemed-so-much-better-than-top-gear-1779512721
« Последно менување: 31 Мај 2016, 09:42:53 am Deni »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7124
« Одговори #2016 на: 31 Мај 2016, 09:35:47 am »
Народот ќе одлучи.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #2017 на: 31 Мај 2016, 11:30:02 am »
Да не се лажеме и старите Top Gear беа поприлично еднолични и досадни, посебно последните сезони, освен Christmas Special. Долго време се вадеа на меѓусебните шеги и досетки на старото трио кои си ги правеа на своја сметка. Требаше да почнат со сосема нов концепт на шоуто, без Stig, без Guests in resonable prices cars и затоа и сега ќе гледаме season 23 и најверојатно и нема да има season 24 освен ако не сменат нешто во меѓувреме. Во секој случај ќе продолжам да ги следам и мислам дека нема потреба до толку за хејтање.
Зини да ти кажу.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7124
« Одговори #2018 на: 31 Мај 2016, 16:06:27 pm »
Монтажа е, ама не е далеку од вистината...

Not a valid youtube URL

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2019 на: 31 Мај 2016, 21:10:10 pm »
бидејки го задржаа истиот концепт, со задоволство ке потврдам дека оваа постава ми е по симпатична за гледање, од проста причина што тоа гнусната фаца на кларксон и неговиот алчен за пари апетит на персоната (за местење тестови) нема да ја гледам више во тој концепт, а и тоа сељачето хамонд исто така... лебланк ми е цар како појава... ЦАР!! баш е освежен топ гиар, онака како што теба... а и ако не смениш нешто, станува досадно и монотоно, на топ гиар им требаше подновување. концептот на серијата е одличен, и промени беа потребни... во случајов го променија персоналот и составот на луѓето... добар потег.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16741
  • Keep it 100
« Одговори #2020 на: 31 Мај 2016, 21:29:38 pm »
Требаше да го прекинат целосно серијалов! Три глупи челинџи во една епизода со скакулец во главна улога. Зошто? Џои не е лош, мислам дека добро ќе се ухода после неколку епизоди. Сабине Шмиц останува антипатична, не ја бива во вакви емисии. Делот со славните гости и навивање од публика е без врска. Стазата цела со кал ја направија ради новиов рели крос сетап. Спомнав ли колку гадна појава е Еванс? Жими продукцијата што ги вади, инаку оцена нула засега.

Екстра геар е поаматерски, али откако го гледав заклучив дека Рори воопшто не е интересен, додека Крис Харис е единствениот од сите што може да го истера шоуто на прав пат. И истовремено криво ми е што се приклучи во екипава па неколку месеци не ги гледаме неговите тестови на јутуб.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #2021 на: 31 Мај 2016, 21:30:36 pm »
Многу убаво кажано, мада ја би бил и покритички настроен:
http://jalopnik.com/what-the-hell-top-gear-1779481253?utm_campaign=socialflow_jalopnik_facebook&utm_source=jalopnik_facebook&utm_medium=socialflow

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #2022 на: 31 Мај 2016, 21:43:10 pm »
Требаше да го прекинат целосно серијалов! Три глупи челинџи во една епизода со скакулец во главна улога. Зошто? Џои не е лош, мислам дека добро ќе се ухода после неколку епизоди. Сабине Шмиц останува антипатична, не ја бива во вакви емисии. Делот со славните гости и навивање од публика е без врска. Стазата цела со кал ја направија ради новиов рели крос сетап. Спомнав ли колку гадна појава е Еванс? Жими продукцијата што ги вади, инаку оцена нула засега.

Екстра геар е поаматерски, али откако го гледав заклучив дека Рори воопшто не е интересен, додека Крис Харис е единствениот од сите што може да го истера шоуто на прав пат. И истовремено криво ми е што се приклучи во екипава па неколку месеци не ги гледаме неговите тестови на јутуб.
И мене не ми е јасен овој дел? Како ќе се одржува конзистентна за гостите? На асфалт ако е разликата 4 секунди, на кал зависно од временските услови може и 50 секунди да е разлика сега. Врска нема стазата со вакви услови.

Многу убаво кажано, мада ја би бил и покритички настроен:
http://jalopnik.com/what-the-hell-top-gear-1779481253?utm_campaign=socialflow_jalopnik_facebook&utm_source=jalopnik_facebook&utm_medium=socialflow

Хах!
Цитат
The audience got the faintest glimmer of hope when she called the Z06 a “piece of shit”, with “awful” suspension that is “like a Ferrari.” That was a hot take that was not only unexpected, but sorely missed, as it’s what made old Top Gear great—the ability to crap on a car that many highly regard and back it up with snarky yet substantive argument.
Сабина: The suspension is awful, like a Ferrari.

Голем почит за вака искрени коментари. Леле каков звук вади тоа корветичето, ах морееее. Тежок мерак е тоа.

Сме се разбрале.

Цитат
This part of the show, for me at least, did not change, as I skipped this just as fast as I would’ve with any Top Gears of old
Уф уф браво. :D
« Последно менување: 31 Мај 2016, 22:05:14 pm Deni »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2023 на: 31 Мај 2016, 22:04:02 pm »
За да каже дека е ужасна треба да каже и зошто. Вака е само обид да се предизвика контроверзија. Ренди Побст одлично го прави тоа.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2024 на: 31 Мај 2016, 22:21:32 pm »
Ја па уште не сум ја гледал.
Чекам да се испуцате прво.