Автор Тема: Top Gear  (Прочитано 400503 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Top Gear
« Одговори #1650 на: 26 Март 2015, 08:39:00 am »
Многу битен момент е тоа што на Кларксон, Хамонд и Меј не им треба ББС за да направат гледано шоу.

Дискутабилно. Не велам „не“, но велам „дискутабилно“. Такви астрономски буџети во помали куќи тешко дека ќе им бидат на располагање. Тешко дека во друга телевизија Кларксон ќе може да ја носи X6-ката на три континенти за да сними сцена од по 10 секунди во кои ќе трага по метафора (се сеќавате на ова?). Тешко дека друга куќа ќе може да им плати возење по исушени езера во африка или џунгли во мала азија. Тешко дека друга куќа ќе биде спремна да ги плати астрономските суми на име осигурување за да можат тие тројца да си дрифтаат со најновите модели на ферари, бентли, пагани итн...

Згора на сето тоа, како што разбрав, Хамонд и Меј имаат екслкузивни договори со ББЦ за други проекти, чие раскинување сигурно ќе значи мрсно пеналење - пеналење кое не сум сигурен дека помали куќи ќе бидат спремни да го платат.

Не верувам дека топ менаџментот на ББЦ е составен од будали кои не претресле убаво пред да ја донесат одлуката. Мислам дека знаат што прават.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3342
« Одговори #1651 на: 26 Март 2015, 08:53:56 am »
Многу битен момент е тоа што на Кларксон, Хамонд и Меј не им треба ББС за да направат гледано шоу.

Дискутабилно. Не велам „не“, но велам „дискутабилно“. Такви астрономски буџети во помали куќи тешко дека ќе им бидат на располагање. Тешко дека во друга телевизија Кларксон ќе може да ја носи X6-ката на три континенти за да сними сцена од по 10 секунди во кои ќе трага по метафора (се сеќавате на ова?). Тешко дека друга куќа ќе може да им плати возење по исушени езера во африка или џунгли во мала азија.

Згора на сето тоа, како што разбрав, Хамонд и Меј имаат други екслкузивни договори со ББЦ за други проекти, неповрзани со „Топ Гир“ чие раскинување сигурно ќе значи мрсно пеналење - пеналење кое не сум сигурен дека помали куќи ќе бидат спремни да го платат.

Не верувам дека топ менаџментот на ББЦ е составен од будали кои не претресле убаво пред да ја донесат одлуката. Мислам дека знаат што прават.

Точно е дека милионите што ги истураше ББС во шоуто го направија тоа што е. Самиот концепт на Топ Геар бара милиони за да се реализира. Истиот концепт и содржина на новото шоу што би го правеле под default си повлекува инвестиција со многу милиони. Поентата ми беше во тоа што кој и да ги земе Кларксон, Хамонд и Меј и нивниот производ и да фрли милиони, ќе има пак профит и гледаност. Односно ќе прави пари од нивниот ангажман.

Економски најглупата варијанта за Кларксон, Хамонд и Меј е да почнат сами свој stand alone проект. Не верувам дека ќе успеат да соберат буџет како што би им го овозможил ББС или некој друг гигант. Гледаност ќе имаат како и да е, само што ако не најдат модел како да стигнат до пари од реклами, наплати и се случи профитот да е мал или го нема, самото шоу во stand alone формат ќе пропадне, без разлика колку фанови ќе има.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237
« Одговори #1652 на: 26 Март 2015, 09:26:14 am »
Менаџментот на боло која медиумска куќа (на Запад, да се резбереме) нема да емитува шоу ако носи загуба. Без разлика на гледаноста. Така да приходот од реквизити, реклами итн итн сигурно е повисок од трошоците што ги има.

Така да по некоја економска логика во моментот сите губат. Кларксон, Хамонд и Меј треба да отидат во друга медиумска куќа која ќе биде барем приближно голема во светски рамки како ББС, додека пак ББС ќе изгуби дел од гледаноста и ќе ги изгуби приходите.

Моја препорака, нека одат во Ал-Џезеира ;D ;D ;D сигурем сум дека money is not an issue overthere ::)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #1653 на: 26 Март 2015, 09:50:08 am »
BBC е национална куќа, и првенствената улога е да биде сервис кој ќе обезбедува клучна улога во информирање, едукација а богами и забава. Во тој контекст заработката од нивните програми е битно, но не и најбитно начело за работа на телевизијата. Затоа и мислам, иако не ми се допаѓа тоа што станува со емисијата, дека менаџментот на BBC мора да биде внимателен за да го задржи нивото на државен национален сервис кој ќе промовира вредности спротивни на меѓусебните препукувања интерно во организацијата и соодветно други закачки на национална, религиозна, културна и останата нетолеранцијан а различност во други цивилизациски сегменти.

А баш поради слични испади емисијата е постојано на работ на тоа дали ќе ја биде или нема да ја биде на овој сервис. Да е некој друг приватен медиум нема што многу да се секираш. Ако не ти чини плукни и не го гледај (ко јас што сум исклучил 70% од македонските ис балканските канали на домашниот приемник). Но овој сервис го плаќаат сите граѓани и тук не е коректно да има содржини, или промотери со лични вредности, кои во некој сегмент ги кршат овие генерални начела.

Сепак за BBC и било кој државен сервис основните вредности се далеку побитни. И тие медиуми се единствени поткрепени со буџет кој го обезбедува државата.

Кларксон мене ми е одличен шоумен и баш би сакал да видам што има следно на агенда. Инаку човекот има и одлични и забавни книги кои се доста продавани.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1654 на: 26 Март 2015, 10:51:14 am »

Дискутабилно. Не велам „не“, но велам „дискутабилно“. Такви астрономски буџети во помали куќи тешко дека ќе им бидат на располагање. Тешко дека во друга телевизија Кларксон ќе може да ја носи X6-ката на три континенти за да сними сцена од по 10 секунди во кои ќе трага по метафора (се сеќавате на ова?). Тешко дека друга куќа ќе може да им плати возење по исушени езера во африка или џунгли во мала азија. Тешко дека друга куќа ќе биде спремна да ги плати астрономските суми на име осигурување за да можат тие тројца да си дрифтаат со најновите модели на ферари, бентли, пагани итн...

Згора на сето тоа, како што разбрав, Хамонд и Меј имаат екслкузивни договори со ББЦ за други проекти, чие раскинување сигурно ќе значи мрсно пеналење - пеналење кое не сум сигурен дека помали куќи ќе бидат спремни да го платат.

од А до Ш се согласувам со текстов (замисли)... ова очекував да биде следна тематика за дискутирање, откако ке “спласнат“ страстите за конечното чао-чао на кларксон...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #1655 на: 26 Март 2015, 18:30:52 pm »

Коа епизода/сезона е ова да не знае некој?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #1657 на: 26 Март 2015, 21:28:16 pm »
Случајно сеа го видов, многу добро склопено за заебанција со BBC  ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #1658 на: 26 Март 2015, 21:51:25 pm »
Абе, се спомна некаде дека старово прдало е арогантно и препотентно и на моменти тотално неподносливо?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1659 на: 26 Март 2015, 23:05:55 pm »
S14E01 никако да најдам торент. Уште од сабајле ми се уврте оваа епизода за вечерва и никако да ја најдам. Ако има некој проверен линк нека сподели ...

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #1660 на: 26 Март 2015, 23:25:20 pm »
Ако имаш акаунт на замунда ќе ти дадам линк

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1661 на: 26 Март 2015, 23:37:16 pm »
Ја има на арена ама со бг аудио

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1662 на: 27 Март 2015, 06:31:37 am »
Абе, се спомна некаде дека старово прдало е арогантно и препотентно и на моменти тотално неподносливо?
И има неподнослива фаца.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1663 на: 27 Март 2015, 20:32:09 pm »
englez.... vekovi incest.....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1664 на: 27 Март 2015, 20:55:52 pm »
Какви глупости па па па...

S14E01 никако да најдам торент. Уште од сабајле ми се уврте оваа епизода за вечерва и никако да ја најдам. Ако има некој проверен линк нека сподели ...

Ѕирни мејл ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.