Автор Тема: Top Gear  (Прочитано 331336 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Top Gear
« Одговори #1635 на: 25 Март 2015, 19:37:59 pm »
На толку миљони за едно јадење да се истепаат. Пичка му матер..

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1636 на: 25 Март 2015, 20:49:43 pm »
Мислам дека и тоа му била целта на Кларксон. Факт е дека ги ограничуваа во приодот кон тестирањата, а со тоа изгубија на шарм емисиите. И они се свесни за тоа па мислам дека ќе се соберат и ќе направат нешто ново.

Или тоа е само мојата надеж. :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #1637 на: 25 Март 2015, 21:35:43 pm »
На толку миљони за едно јадење да се истепаат. Пичка му матер..
Па на толку миљони да му понудат ладен стек и помфрит после цел ден снимање, и ја би им акнал бокс!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #1638 на: 25 Март 2015, 23:26:11 pm »
Има петиција Нетфликс да ги капариса во пакет тројцата.
Мое мислење  е дека ќе продолжат тројцата во пакет во некој Тенк Гиар, дали кај конкуренција, дали он-лајн. Веќе имале понуди од неколку ТВ куќи.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1639 на: 25 Март 2015, 23:36:09 pm »
Онак кога ќе го прочита ова^:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

зашто побогу мислиш дека ке се радувам на гасењето на топ гиар? цело време сум на пола-пола... и цело факинг време поављам едно те исто... топ гиар е убаво средено и скоцкано шоу, водено од кларксон и уште двајца (заслугите не се само негови)... а кларксон, не го поднесувам, затоа што е онаков каков што е... гнасен како појава... а другине двајца па... на прво место тоа сељачето со пуцвалеста долга коса и пола зуби што му фалат, James May и тој младиот мајмун то го работат ко бавча стално Richard Hammond, што нема свое јас, и двајцата го следат у личен пропаст... ама за разлика од кларксон, имаат свој карактер, имаат свое мислење, имаат душа и знаат да покажат достоинство... ако се луди да се откажат од топ гиар заради него, нека им е, сами си рипаат во јама со вар...

и да... ке видиме сега што ке се деси со топ гиар... ке му дадам шанса, и тоа неколку пати... никако од прва неможеш да процениш дали е новото подоброо или полошо, затоа што концептот нивни се заснова на различни циклуси од процеси на водење.. освен студиото што им е стандардно, се друго е различно во циклус.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #1640 на: 25 Март 2015, 23:54:34 pm »
Ајдее, имав впечаток дека Кларксон ти смета, сега испадна дека "тоа сељачето со пуцвалеста долга коса и пола зуби што му фалат, James May и тој младиот мајмун то го работат ко бавча стално Richard Hammond, што нема свое јас," и овие ти сметаат.

Го прашав Чомовски зошто не гледаш Fifth Gear, ми кажа дека не те познавал и не разбирал за што го прашувам.
Ќе ми кажеш сега или ќе остане мистерија ? :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #1641 на: 26 Март 2015, 00:01:19 am »
А гледаш Топ Гир УСА?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #1642 на: 26 Март 2015, 00:01:23 am »
Очигледно не го прочитал тоа, само напиња безвезе.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #1643 на: 26 Март 2015, 00:07:40 am »
Сега прашањето е зошто гледал Топ Гир воопшто кога сите му сметаат :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1644 на: 26 Март 2015, 00:09:01 am »
Ајдее, имав впечаток дека Кларксон ти смета, сега испадна дека "тоа сељачето со пуцвалеста долга коса и пола зуби што му фалат, James May и тој младиот мајмун то го работат ко бавча стално Richard Hammond, што нема свое јас," и овие ти сметаат.

Го прашав Чомовски зошто не гледаш Fifth Gear, ми кажа дека не те познавал и не разбирал за што го прашувам.
Ќе ми кажеш сега или ќе остане мистерија ? :)

не бе... овие двајцава баш се пријатнни за гледање и слушање... кларксон е тој што не го варам КАКО ПОЈАВА... додека како шоумен одлично си ја работи работата...

ај прашај го пак чомовски, може ке му текне. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #1645 на: 26 Март 2015, 00:17:38 am »
Не бе и пораката му ја покажав пошто мислеше дека го заебавам. Никад чул.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1646 на: 26 Март 2015, 00:19:31 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1647 на: 26 Март 2015, 00:34:28 am »
Не бе и пораката му ја покажав пошто мислеше дека го заебавам. Никад чул.
е па јбг.... тоа е.. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #1648 на: 26 Март 2015, 00:49:38 am »

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3281
« Одговори #1649 на: 26 Март 2015, 08:04:41 am »
Многу битен момент е тоа што на Кларксон, Хамонд и Меј не им треба ББС за да направат гледано шоу. Туку обратното. ББС има потреба од нив. Поентата е што шоуто носи пари затоа што тројцата се во него, а не затоа што ББС го емитувал на нивна фреквенција. Што значи дека ако тројцава почнат своја емисија на друг медиум и под друго име, ББС може да се слика со нивниот Топ Геар затоа што гледаноста НИКОГАШ нема да биде толку висока кога Кларксон, Хамонд и Меј го правеа Топ Геар. Односно тој Топ Геар ќе биде просечна емисија за автомобилизам, без лојална база на фанови.

Повеќето од фановите вклучувајќи ме и мене ја поистоветуваат емисијата за автомобилизам со Кларксон, Хамонд и Меј. Намерно кажав ЕМИСИЈАТА затоа што без разлика како и да се вика проектот што овие тројца би го направиле сите ќе го идентификуваат како шоуто на Кларксон и другарите Хамонд и Меј. Значи името е небитно. Концепт, шоу, приказна. Тоа продава. Не "Топ Геар".

Како што кажаа неколку форумџии претходно, во било кој формат и под било кое име да започнат свое шоу горниве тројца ќе биде гледано, НО доколку ги задржат реалните критериуми при критиките и пофалбите на возилата што ги малтретираат, затоа што сепак содржината на емисијата е тоа што е интересно, а не фаците и ликовите на Кларксон, Хамонд и Меј.

Значи проблемот не е финансиската рентабилност или исплатливост на проектот, зашто истиот ќе биде гледан, само по себе ќе носи пари (дали од реклами, претплата или што и да е) туку проблем би можело да биде секое одбегнување од духот и концептот на кој што сме сите научени да го конзумираме Топ Геар во последните неколку години (децении). Во ваква ситуација сите ќе бидат осетливи и наклонети кон критика затоа што при најмал пропуст, грешка, драстична промена на концепт или нешто слично ќе почнат лавината критики од типот "Ете го заебаа Топ Геар не е тоа што беше".

Јас сум повеќе за задржување на концептот и духот на шоуто што го имаше Топ Геар каков што го знам, нормално заедно со Кларксон, Хамонд и Меј, макар тоа било и под друго име и на друг медиум. Искрено не ми менува дали ББС, Нетфликс, Скај или некој друг стои зад нив. Ако отворат интернет портал каде што ќе наплаќаат претплата за да можеш да го гледаш шоуто, би платил и би го гледал.