Автор Тема: Top Gear  (Прочитано 322507 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Одг: Top Gear
« Одговори #1230 на: 03 Јануари 2015, 17:11:14 pm »
Па и ја да се извртам со 200 би го одбрал VW.
А зошто се изврти?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1231 на: 03 Јануари 2015, 17:23:30 pm »
Почна да лебди по водата и изгуби контрола.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1232 на: 03 Јануари 2015, 17:42:38 pm »
Toa se vika akvaplaning I toa se slucuva kaj sekoja kola ako naidi na poveke voda na patot.Istotaka zavisi od sirina, marka I model na gumi.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1233 на: 03 Јануари 2015, 17:50:11 pm »
Седи Менде, 5ка
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1234 на: 03 Јануари 2015, 18:27:09 pm »

ако е толку факман, што не ја повтори истата рута, истата стаза, истиот правец со исти гуми во фолксвагенот за да докаже дека е постабилен. и со 200 на саат не ти треба на мокра подлога ни водена површина ни ништо. доволно е мал нагиб на асвалтот, и да стисне кочница нагло, автоматски ке почне да се врти онака како што се испоизврте...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #1235 на: 03 Јануари 2015, 18:28:23 pm »
Единствено ружната предница на БМВ-то ме предомислува, иначе за мене кола како кецот е секогаш пред кола како голфот, кога се бира хот хеч.

Апсолутно се слагам. Затоа ја би кец купе. Новава Серија 2 не ми се свиѓа..

А ова, хечов?

--

ЕДИТ

ако е толку факман, што не ја повтори истата рута, истата стаза, истиот правец со исти гуми во фолксвагенот за да докаже дека е постабилен. и со 200 на саат не ти треба на мокра подлога ни водена површина ни ништо. доволно е мал нагиб на асвалтот, и да стисне кочница нагло, автоматски ке почне да се врти онака како што се испоизврте...

Возилото со погон на предните тркала е инхерентно постабилно во такви ситуации. Ја влече тежината, наместо да ја бутка.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1236 на: 03 Јануари 2015, 18:33:23 pm »
и тој момент го прави голфот подобар од бмв-то? are you serious?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #1237 на: 03 Јануари 2015, 18:45:57 pm »
BMW-to си се изврте поштено. Нема што да биде факман кларксон и да докажува нешто.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1238 на: 03 Јануари 2015, 18:50:18 pm »
Bmw to se izvrte no od so, dali od nestabilnost ili od drug faktor Djeremi ni dosega ni od sega nemie nikakov faktor.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1239 на: 03 Јануари 2015, 18:52:31 pm »
BMW-to си се изврте поштено. Нема што да биде факман кларксон и да докажува нешто.

за да докаже дека е од задниот погон и дека не го направил тоа намерно, требаше да го повтори истото и со гоЉфот, впрочем, како што и постојано прави кога поставува компарација помеѓу 2 возила..

кларксон е едно арогантно ко*иле кое се прави низ призмата на интересот од парите... затоа и реков дека овој пат поише пари земал од фолксваген... исто како и на спешлот кај што он сосема случајно и без да знае, го имал дотичниот број на неговото возило... нели, знаеме дека колата ја имала таа таблица уште од 90-тите години и баш таа кола (онака невино од негова страна) најде да ја вози таму... сосема случајно, не намерно, без никаква желба да направи шоу од моментот, без факинг идеја да направи ескалација или евентуално одпосле да направи некаква шпрдација доколку сепак успееше да извози до крај итн итн...

теорија за заговори? не бе.. исчепкајте ги ушите, протрљајте ги очите, пробајте да работите во странство и ке ви стане јасно се...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1240 на: 03 Јануари 2015, 18:58:40 pm »
Кларксон не рече дека е до задниот погон, рече дека е до BMW M135i (до конкретната кола).
Намерно не го направил сигурно.
Еве овде едно убаво објаснување зошто не е намерно
http://www.reddit.com/r/Autos/comments/1zj9yx/jeremy_clarkson_spins_the_bmw_1_series_hatch_at/?limit=500

Цитат
[–]wpm 24 points 10 months ago

Also the lack of any other footage from the spin would indicate that it was not planned. Judging from the footage before that they didn't have any cameras that far down the straight.

[–]cook_poo1970 Citroen D-Special (American) 45 points 10 months ago

Not only that, insurance just wouldn't allow this. Period. And even if it did, Jeremy wouldn't agree to do it, he has a family. And if he did, nobody would let him do it without a helmet.

One tire catch improperly going on and off the runway, and the car tumbles end over end.

If they planned this, it would be shot from the outside only, with a stunt driver in a multi-point harness, neck brace and helmet, and a fully built out roll cage. And even then, convincing the insurance company that it needs to be done would be a bitch.

If they did this without insurance approval, every single one of their underwriters from gear, to whatever the UK equivalent of workers comp, to liability to travel insurance would drop then immediately. No questions asked.

I can assure you this was not fake.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #1241 на: 03 Јануари 2015, 19:28:02 pm »
и тој момент го прави голфот подобар од бмв-то? are you serious?

Далеку од тоа дека тој момент го прави подобар Голфот. Го прави постабилен во ваква ситуација, и треба да удираш со глава во ѕид за да не го согледаш и признаеш тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1242 на: 03 Јануари 2015, 22:42:38 pm »

Мислам дека намерно го направи тоа.
Во нормални услови никој не е луд да вози 200+ на толку вода. Аквапланингот не неизбежен без оглед на тоа какви гуми има. Тоа немаше да се случи освен ако не се направеше нагло вртење со воланот или намерно непуштање на гаста при улетување во вир.
На Голфот немаше да му се случи тоа зошто тој е предно влечење а ако предницата изгуби тракција многу лесно се повраќа назад за разлика од задницата.
Башка, претпоставувам дека сите системи за контрола на стабилноста на бемвето беа исклучени а се со цел да се постигне тоа што Џереми го сакаше и го постигна.
Голфот е убав и добар и технолошки среден, ама бемвето не е ни од далеку тлку лошо колку што сакаше да го прикаже Кларксон.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1243 на: 03 Јануари 2015, 23:59:25 pm »
Aj гледај неколку пати од 3:17 до 3:30, па кажи дека намерно беше. Фино го флри.

Инаку и јас мислам дека BMW-то е подобро ауто, само треба да знаеш да се справиш со него. Кларксон, едноставно не знаеше.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1244 на: 04 Јануари 2015, 08:53:40 am »
Чудно што се задржаа само на онборд кадарот.