колку што знам алфа не е бритиш шит, туку е италиан шит, па ја утепаа од фалење.... и тоа две епизоди едно по друго... што мислите зашто? да не е затоа што стварно им се свиѓа? пази да не...
Мислам дека не се гледа поентата и концептот на Алфа Ромео кај некои членови на форумов
Алфа Ромео е Boutique Car , кола за ентузијасти, кола со душа..
Тоа не значи дека не е расиплива и слично, ама така како што е конципирана има ставено акцент на нешто друго, а не на пуста рационалност...
Јас лично веројатно не би купил Алфа, ама имам респект према тоа како е конципирана и створена.
Сличниот респект го имам према италијанските произведувачи на точаци, или HiFi и од таму и ја сфаќам душата на Алфа, пошто се базирани на сличен концепт.
Освен што сум се возел во Алфата на Симо, во друга се немам возено нити јас имам возено.
Ама целиот дух и ентузијазам кога се прави таков Boutiqe производ мене ми е симпатичен и драг. Верувам дека истата симпатија ја делат и други некои луѓе и без да бидат потплатени за да го пишат тоа (мене за овој мој пост не ме плати никој да ја симпатизирам Алфа како бренд)