Автор Тема: Top Gear  (Прочитано 331234 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Top Gear
« Одговори #1425 на: 23 Февруари 2015, 00:02:22 am »
Ako na biiiiilo koj nacin vo prilogot  Corvette Stingray  zavrsese zad toa plavata igrackata od Porse, mislam deka tolku ke bese od mene i Top Gear.

Edinstvena pricina poradi koja ovie dve koli bea na ista staza vo isto vreme e samo cenata za koja Porse ti nudi iznuden neprimetliv model koj mora da e nesto pobrz od Boxter i nesto pospor od 911, a GM  nudi osnoven model koj dosega ne videl bad review i brise pod i na pravec i na staza so kutroto Porse.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1426 на: 23 Февруари 2015, 00:21:39 am »
Мора да признаеме доста добро и креативно прашање си доби :)
Не можам да разберам, што у врска со колата на Луис?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #1427 на: 23 Февруари 2015, 00:24:15 am »
Мора да признаеме доста добро и креативно прашање си доби :)
Не можам да разберам, што у врска со колата на Луис?

Како изгледа задниот дел на болидот на Луис?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1428 на: 23 Февруари 2015, 00:26:54 am »
Хаха, да беее! Го обожавам човеков и неговата реакција хахах. Ќе му го исплеска газот на Луис нареднава сезона :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #1429 на: 23 Февруари 2015, 00:36:49 am »
Ako na biiiiilo koj nacin vo prilogot  Corvette Stingray  zavrsese zad toa plavata igrackata od Porse, mislam deka tolku ke bese od mene i Top Gear.

Edinstvena pricina poradi koja ovie dve koli bea na ista staza vo isto vreme e samo cenata za koja Porse ti nudi iznuden neprimetliv model koj mora da e nesto pobrz od Boxter i nesto pospor od 911, a GM  nudi osnoven model koj dosega ne videl bad review i brise pod i na pravec i na staza so kutroto Porse.

Stingray-от во споредба со поршето, изгледа како автомобил од минатиот век.
Anyways, што се paddle shifter-ите на волан, кога е мануелец корветата?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1430 на: 23 Февруари 2015, 00:41:37 am »
Тие се за палење и гасење на автоматското синхронизирање на вртежите при промена на брзина

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #1431 на: 23 Февруари 2015, 00:50:56 am »
Paddle shifter-и за тоа?! R U Serious?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #1432 на: 23 Февруари 2015, 08:41:12 am »
Korvetana pari vredi. :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #1433 на: 23 Февруари 2015, 12:36:25 pm »
Мене па во споредба со Кајманот, Корветата ми изгледа некако.. Незграпна. Добра е, no doubt about that, конечно да напраат нешто добро, ама за 74.500 евра (колку што кошта во Германија)..

Пре би земал BMW M4 (што е за нијанса побрзо до 100че) и што (барем во мои очи) изгледа неколку пати подобро од Корветата..

--

Делот за Пежо беше одличен. Браво!

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1434 на: 23 Февруари 2015, 13:29:19 pm »
Prvo, Kajmanot izgleda kako i sekoe drugo Porse, samo malku po osakateno od onie modeli koi po performansi mozat da se drzat so Korveta.

Vtoro, osven cenovno , Kajmanot nema sto da meri madinja so (osnoven model na) Korveta koja:
 - ima pogolem motor
 - poveke KS
 - poveke tork

Treto, Korvetata izvoze vreme na TG stazata kolku Porsche Carrera GT..

Cetvrto...daleku od toa deka GM "KONECNO" napravile nesto dobro. ZR1 brisese pod so se, povtrorno za najniska cena..Vi smetase edino enterierot, koj ete sega e smenet.

Peto, M4 ili Corvette?
Now look who`s comparing apples with oranges.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #1435 на: 23 Февруари 2015, 15:31:23 pm »
Прво.. Изглед е сосема субјективна работа. Тебе ти се свиѓа едно, мене друго. Корветата ми се свиѓа на изглед (освен у профил, многу ми е чудна) ама Кајманот ми се свиѓа повеќе. Личен избор, јебига. Покрај Кајманот (и мање-више било кој Европски спортски автомобил) Корветата изгледа незграпно. Не мора да се сложиме.

Се слагам дека кајманот нема зошто да се мери со Корвета. За времето на стазата можам да кажам само секоја чест. Не ги оспорувам перформансите.

Не разбирам, зошто да не споредувам Corvette со М4? И едното у другото се купеа, и едното е со мотор напред, погон позади, и другото. Имаат слични цени и слични перформанси. Фантастично блиска конкуренција се. Да кажеме дека финалниот избор се сведува на изглед, а мене на изглед M4-ката ми е светлосни години пред Trying-Too-Hard ™ Chevrolet Corvette.

Повторно, не ги оспорувам перформансите и талентот на Corvette. Секоја чест на инженерите на Chevrolet, ама значително повеќе ми се свиѓаше на изглед прошлата генерација. Новата ми се свиѓа повеќе од Viper (особено во Z06 трим), ама во однос на M3/M4 па и моделите на Porsche ми е.. Као кинеска верзија на трансформер.

Присутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #1436 на: 23 Февруари 2015, 16:10:38 pm »
Што убава сторија направија за Пежо, свака част!

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1437 на: 23 Февруари 2015, 17:03:42 pm »
Nitu Stingray nitu M4 , a pogotovo Porse ne se nekoi lepotani....

Ali na krojot od denot, samo edna od niv, (osven toa sto e najbrza),  ima V8 koj zvuci vaka...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #1438 на: 23 Февруари 2015, 17:23:35 pm »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #1439 на: 23 Февруари 2015, 17:40:35 pm »
Кои лигуши се од Ферари и Мекларен.