Автор Тема: Top Gear  (Прочитано 331131 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Одг: Top Gear
« Одговори #1395 на: 17 Февруари 2015, 10:22:10 am »
Мене па баш ми прави кеиф британскиот хумор, онака се заебаваат за се и сешто без влакна на јазик и селекција. Замисли кај нас такво нешто ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1396 на: 17 Февруари 2015, 23:22:30 pm »
британскиот хумор е во склоп со нивното понашање... дволичност на сите страни во сите можни сегменти и во секое ебано отворање уста... безобразлукот иде до тоа ниво да кога ке усерат нешто повторно со хумор се обидуваат да кажат дека не се криви и не признаваат.... тоа како би било? троличност? веројатно не, ама покварена дволичност... а јас лично,не трпам дволични особи... дистанца од мене такви луѓе...

ке повторам, шоуто им е интересно, затоа и го гледам, ама кларксон ич не го варам... покварено, дволично, искорумпирано чоече, во позамашни години... му чука и на него саатот више...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #1397 на: 17 Февруари 2015, 23:38:52 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1398 на: 17 Февруари 2015, 23:41:45 pm »
Право говедо е овој Кларксон.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #1399 на: 17 Февруари 2015, 23:45:37 pm »
Му завидувам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1400 на: 17 Февруари 2015, 23:47:01 pm »
само на парите... на ништо друго... дури ни на локацијата од каде потекнува и живее АМА ИЧ...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43932
  • Il Moderatore
« Одговори #1401 на: 18 Февруари 2015, 07:20:29 am »
Зошто оваа епизода беше одлична: http://jalopnik.com/this-was-top-gears-finest-moment-of-the-past-few-years-1686284094

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1402 на: 18 Февруари 2015, 13:21:20 pm »
Исто ко јас да сум го пишувал...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #1403 на: 18 Февруари 2015, 13:26:38 pm »
Јас би отишол и понатаму.. Би рекол дека беше убаво што епизодата беше концентрирана на коли. Вистински, (мање-више) достапни коли. Ми се свиѓаше тестот на AMG GT S-от, ми се свиѓаше и тестот на M3/i8 и тоа што Кларксон ги спомна вистинските проблеми со конкретната кола. Ми се свиѓаше како беа снимени работите, какви беа кадрите и колку беше добро погодена музика. Делот за Ланд Роверот мислев дека ќе биде досаден, ама не беше - баш добро доловил дечково од Џалопник.

Одлична епизода. Можам само да се надевам дека пак ќе има нешто вакво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1404 на: 18 Февруари 2015, 13:28:19 pm »
Досадно беше влечењето на браната, нормално за Хамонд.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1405 на: 18 Февруари 2015, 13:38:18 pm »
..само , за воља на вистината ни ова не беше сценирано..

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
« Одговори #1406 на: 18 Февруари 2015, 14:18:43 pm »
Иначе, сигурно многу од вас го имаат и порано забележано, оние сцени кај што дрифтаат со колите, конкретно со последново M3 апла се гледа дека не го прави тоа Clarkson туку некој дечко со темна маичка. Кликнете пауза и ќе сфатите дека асфалтот не е заматен (се гледаат сите пори) а кој ја вози колата е тотален blur. Барем да ставеа иста маичка/кошула да изгледаше пореално.

Тотално е јасно дека Кларксон нема да ги прави тие дрифтови, но има нешто што те нервира кога приказната е така склепана да тој ги прави тие stunts и како тоа се препишува на неговиот карактер.

Знам дека се е шоу, знам дека е до некаде и легитимно, но ете јас како гледач сакам да ми се уклопи тој филм во подсвеста.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1407 на: 18 Февруари 2015, 14:24:01 pm »
Кларксон знае да дрифта.. ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #1408 на: 18 Февруари 2015, 15:38:24 pm »
Иначе, сигурно многу од вас го имаат и порано забележано, оние сцени кај што дрифтаат со колите, конкретно со последново M3 апла се гледа дека не го прави тоа Clarkson туку некој дечко со темна маичка. Кликнете пауза и ќе сфатите дека асфалтот не е заматен (се гледаат сите пори) а кој ја вози колата е тотален blur. Барем да ставеа иста маичка/кошула да изгледаше пореално.

Тотално е јасно дека Кларксон нема да ги прави тие дрифтови, но има нешто што те нервира кога приказната е така склепана да тој ги прави тие stunts и како тоа се препишува на неговиот карактер.

Знам дека се е шоу, знам дека е до некаде и легитимно, но ете јас како гледач сакам да ми се уклопи тој филм во подсвеста.

Скриншот? Јас не можам да најдам таква сцена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1409 на: 18 Февруари 2015, 15:41:52 pm »
Воедно да не мислите дека интервјуата се еден константен тајмлајн? Нормално дека е снимено тоа што треба да е снимено со Кларксон, а после седнал некој и довршил уште 1.000 сцени со капки, со дрифтање, со песоци, то тргање, успорувања, кур-се-тресе, тие снимања траат куп саати ваљда не сте озбилни дека Кларксон ќе дреме во кола да ги снима сите. Тоа си е гарнир наменет за работа на продукцискиот тим. Крај краева ако им текне идеја за некој детаљ а им фали ќе одат и ќе го преснимаат сами, нема да ака Кларксон со нив. Тоа си работи продукцијата. Убацувани се милион работи за секоја сцена ИСТО како и во секое друго саглам видео.