Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1244918 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Одг: Велосипед
« Одговори #4110 на: 28 Март 2017, 22:51:04 pm »
^Дугарка ми го канта еден ваков (црн) по планини, ридови и долини веќе 2 години, мака нема... изгледа го бива :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4111 на: 29 Март 2017, 00:02:05 am »
Aj да се пофалам :) Се мислев подолго време дали да земам на старо бидејќи не бев во можност за нов, но по долго мислење се одлучив за Specialized Jynx 650b
http://imgur.com/a/nG23v

Со здравје да си го возиш, многу тури да истераш :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #4112 на: 29 Март 2017, 11:28:18 am »
Арно ме потсетивте, денеска го ставив да се продава мојот точак, фул шимано со дискови кочници, дали 2-3 пати го имам возено.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #4113 на: 29 Март 2017, 13:43:05 pm »
Aj да се пофалам :) Се мислев подолго време дали да земам на старо бидејќи не бев во можност за нов, но по долго мислење се одлучив за Specialized Jynx 650b
http://imgur.com/a/nG23v

Ти машко, а си зел женски точак?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #4114 на: 29 Март 2017, 13:44:53 pm »
It's a she :D
New blood of old school

• Легенда
« Одговори #4115 на: 29 Март 2017, 13:50:05 pm »
Ами? не знаев  :o

Отсутен Guliver

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #4116 на: 30 Март 2017, 10:13:07 am »
Здраво,

Во план сум да купувам точак периодов, па добро би ми дошол некој совет.
План ми е да го користам за превоз до работа значи основна подлога тротоари, би одел и на Водно можеби неколку пати годишно некоја тура кога ќе се најде време рекреативно.
Изборот сепак би ми бил планински велосипед.

Висок сум 193см тежина 94-95 кг.

Буџетот би ми бил до 18.000 20.000 ден. Гледам дека ако се плаќа во готово се дава и попусти до кај 10% или 15% , плус планирам да искористам и субвенција од општина Центар. Значи почетна цена некаде би била до кај 24.000 ден отприлика.

Ми рекоа за таа цена солидни би ми било нешто слично на ова и би ми завршило работа
http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=65&product_id=65

Ако може некој совет дали за тие пари може да се најде нешто, дали да одам на ново или на старо , кој модел, од која продавница, ако треба би доплатил и плус некој денар ако прави поголема разлика итн. Не се разбирам многу освен што имам слушнато за Shimano , Макс дека не чинат,  што би се рекло не сум во тек.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #4117 на: 30 Март 2017, 10:59:04 am »
Здраво,

План ми е да го користам за превоз до работа значи основна подлога тротоари, би одел и на Водно можеби неколку пати годишно некоја тура кога ќе се најде време рекреативно.

Буџетот би ми бил до 18.000 20.000 ден. Гледам дека ако се плаќа во готово се дава и попусти до кај 10% или 15% , плус планирам да искористам и субвенција од општина Центар. Значи почетна цена некаде би била до кај 24.000 ден отприлика.

Ми рекоа за таа цена солидни би ми било нешто слично на ова и би ми завршило работа

Ако може некој совет дали за тие пари може да се најде нешто, дали да одам на ново или на старо , кој модел, од која продавница, ако треба би доплатил и плус некој денар ако прави поголема разлика итн. Не се разбирам многу освен што имам слушнато за Shimano , Макс дека не чинат,  што би се рекло не сум во тек.
Јас би ти препорачал хибрид за таа намена,  многу поелегантно од МТБ.

Од опрема гледај да е повисока класа од SHIMANO, избегнувај TOURNEY, значи се погоре е ОК (Altus, Acera, Alivio). За предна вилушка избегнувај ZOOM, барај SUNTOR барем.

Погледни и од DRAG имаш фини модели со пристојни цени. Цикло-АС позади универзална, одма до Вучко, ги носи.

Ако успееш да видиш и кај овие, па со попуст и субвенции да ти дојде цената до кај 22.000 денари:
http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=3746c002-bf84-48b7-9f18-5ce34ca179db

И секако погледни на огласиве може да се најде добар половен хибрид за супер цена. Јас претходниот модел на Specialized Crosstrail го земав 18.000 денари, 1 година стар.
Сега другарче купи SCOTT со Deore опрема за 200 еур, со замена на гуми и седиште пак е поисплатливо него нов.

« Последно менување: 30 Март 2017, 11:14:34 am AUUU »

• Легенда
« Одговори #4118 на: 30 Март 2017, 13:11:03 pm »
За тој буџет поарен е половен, а под половен се подразбира, година две стар максимум, некој вака што го користел до овде до онде,
и обично тој чинел за твојот буџет сега над 30.000ден, а овие до 20к се многу отепани, ни квалитет повеќе се нема за тие пари.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4119 на: 30 Март 2017, 14:17:30 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4120 на: 30 Март 2017, 15:40:33 pm »
Continental гуми во повеќе димензии на 50% попуст во BikeMarket!

http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product%2Fmanufacturer%2Finfo&manufacturer_id=13

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #4121 на: 30 Март 2017, 22:53:37 pm »
Здраво,

https://m.facebook.com/groups/1678303075781557?view=permalink&id=1894235664188296

Идеално за тебе. (Ако не си член во групата, зачлени се и види го огласот.)

Купуваш поскап точак за помалку пари, така да добиваш и хидраулични кочници. Со среќа во потрагата :)

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #4122 на: 30 Март 2017, 22:56:33 pm »
She-Man  :D https://youtu.be/_1w2aASUpWQ

@Guliver за на втора рака зимање треба да го знаеш човекот добро, бидејќи реално не може да знаеш колку е сервисиран и какви му се деловите. Ова го кажувам од аспект на некој што беше решен да земе на втора, ама сфатив дека нема поента.
2. Субвенциите за Центар се тек во Мај (ако не ти се брза).
3. Доколку имаш некој близок со фирма на кој можеш да му веруваш, пробај да напраиш финта со 18% данок да ти се одбијат.
4.И не секаде даваат попуст за плаќање во готово.
5. Ако ти е за низ град може и хибрид да земеш, за да не ти се плаче ко мене што трескам убав точак по дебилно поставените високи тротоари и кратерите низ Скопје.
6. Шимано делови гледај да има (ко што веќе ти кажаа), не се замарај толку со марка на точак.
6. Фала ви, со уште поубав поубави тури да си истерате. :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
« Одговори #4123 на: 30 Март 2017, 23:02:34 pm »
Здраво,

Ја земав Трек 7.2 FX за 22000 пред месец дена. За тие пари подобар НОВ точак нема на планетава.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #4124 на: 01 Април 2017, 17:21:46 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.