Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1145797 пати)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Одг: Велосипед
« Одговори #3435 на: 29 Јануари 2016, 09:29:25 am »
Идеја за моторизиран точак.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ова е за зомбите кога ке се појават :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #3436 на: 03 Февруари 2016, 18:54:31 pm »

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #3437 на: 07 Февруари 2016, 23:48:29 pm »
Дечки у двоумица сум меѓу овие 2 модела. Па секакви совети предлози и други понуди се добредојдени.
Буџетот ми е тој мах 30К.  ( 28 -29К ) грубо се двава модела... Спецификациите се горе доле исти, е сеа муабетот е дека Specialized-ot е со 27.5 тркала а Trek-ot со 29 (што мене поише ми се свиѓа и ради тоа поише сум за трек) . Трекот нема локаут на амортизер (што пак ми е не голема фалинка).
Мислења од поискусни се добредојдени.

http://www.bikestop.com.mk/bikes.php?lang=2&mb=20&id=347
                               VS.
http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=1365075c-766b-4ff0-b565-65b3cba8942a

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #3438 на: 08 Февруари 2016, 00:38:44 am »
Трекот во случајов. Двата имаат ОЧАЈНИ амортизери за жал, но Трекот барем има 27 брзини што горе-доле се смета за технологија на 21 век.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3439 на: 08 Февруари 2016, 00:46:16 am »
Некој да сподели лично или непосредно искуство за држачов дали го бива или не?

http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/drzaci-za-velosiped-kajak/drzaci-za-velosiped2012-03-22-11-19-53.html
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #3440 на: 08 Февруари 2016, 09:35:20 am »
Трекот во случајов. Двата имаат ОЧАЈНИ амортизери за жал, но Трекот барем има 27 брзини што горе-доле се смета за технологија на 21 век.

Јасно ми е за амортизерот.. али тоа е менлива ствар, муабетот ми е дали ок е покажан како модел Трекот во однос на Спешлајздот. Не сум голем поборник за Трек, али рамот ми е боље во однос на другиов и поголеми тркала има што пак е боље, а и Спешлајздот иде со пластични педаљи (голем - ).

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #3441 на: 08 Февруари 2016, 12:56:55 pm »
Моделот не може да е покажан или не. Деловите што ги има на точакот а кои немаат никаква врска со Трек или Спеш'лајзд, тие се битни и треба нив да ги гледаш на која класа припаѓаат. Во случајов, за помалку пари добиваш подобри делови кај Трекот, а тоа какви педали идат со точакот е уште поменлива работа од амортизерот.

Отсутен Nukeproof

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #3442 на: 08 Февруари 2016, 13:16:05 pm »

Јасно ми е за амортизерот.. али тоа е менлива ствар, муабетот ми е дали ок е покажан како модел Трекот во однос на Спешлајздот. Не сум голем поборник за Трек, али рамот ми е боље во однос на другиов и поголеми тркала има што пак е боље, а и Спешлајздот иде со пластични педаљи (голем - ).
Акo не вoзиш Downhill немa дa oсетиш рaзликa вo "дoкaжaнoстa". И двете рaмки се прaвaт вo Азијa.
Земи пoлoвен сo 10 пaти пoдoбрa oпремa. Инaку не сaмo aмoртизерoт, се е менливa ствaр.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3443 на: 09 Февруари 2016, 10:49:27 am »
Некое мислење или искуства за

Thule Tour 510

или

Atera Giro AF

?

За Тулето не можев да најдам многу ривјуа, ама би идел на логика „Туле си е Туле“, додека за Атерава има доста позитивни критики и ривјуа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3444 на: 09 Февруари 2016, 14:29:57 pm »
Двата изгледаат солидно, само вака од слика лопатките на Атерата изгледаат подлабоки,
и само со прицврстување на тркалата точакот можи да стои исправен, ама вака од слика...

Имам ставано точаци на овие држачи само не знам шо марка се,
2010-та и постари се и вака кога ги гледам дури и послаби се од твоите постирани а сепак се одлични.

Ако е поевтина атерата таков би зел, менабото ми изгледа ко од камено време изкалемено.  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3445 на: 09 Февруари 2016, 14:34:06 pm »
Менабото сум прилично сигурен дека нема да го земам, а другиве два ми ги даваат по иста цена.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3446 на: 09 Февруари 2016, 14:39:21 pm »
Ако не е тајна која е редовната цена на овие, не мора твојот попуст(пријателски) да го пишуваш ако има, пошто јас не го добивам.

Имам желба(план) на лето да си купам еден.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3447 на: 09 Февруари 2016, 14:53:52 pm »
Па најискрено, немам појма колку им се регуларните цени, јас преку човек имам понуда...

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #3448 на: 09 Февруари 2016, 16:11:38 pm »
Па најискрено, немам појма колку им се регуларните цени, јас преку човек имам понуда...
Velestrumf jas zemav drzaci za tocak na staro od ovoj lik

Dejan Radevski - ja trgnav slikata cim si go kontaktiral

Celo vreme postira oglasi na fb vo grupa za velosipedi i slicno i kako mu stigaat taka oglasuva. Jas koga bev imase razlicni modeli od Thule, Atera, MontBlanc i dr.

Ke ti objasni on sto e razlikata i se sto te interesira.

Jas zemav dva MontBlanc barracuda i sum prezadovolen. I mislam deka podobro da zemes najdobar model od poslab proizvoditel nego li da plakjas brend, a poslab model.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3449 на: 09 Февруари 2016, 16:25:53 pm »
Зборев вчера со него, и од него ми се понудите :)