Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1062467 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Велосипед
« Одговори #2385 на: 20 Август 2014, 22:30:34 pm »
Крелл ги даваш на тест? :) Со чисти чорапи и миени нозе ќе ги пробам, ветувам :)

Само ако исечеш и нокти

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2386 на: 20 Август 2014, 23:35:11 pm »
Крелл одговараат, изгледаат супер, број носам околу 42ипол 43 зависи...ајде пиши ми пораче со цена и ке се видиме некој ден :))))) а и за педалите пиши ми :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #2387 на: 21 Август 2014, 00:04:48 am »
Крелл ги даваш на тест? :) Со чисти чорапи и миени нозе ќе ги пробам, ветувам :)

Само ако исечеш и нокти

Ништо, нека зема Дики. Нокти си се нокти...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2388 на: 21 Август 2014, 00:28:50 am »
Добра роба држи Крелл. Дики ептен се попали по точациве а?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2389 на: 21 Август 2014, 00:50:32 am »
Ќути не прашувај...среќа покерот роди оваа година :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2390 на: 21 Август 2014, 15:58:20 pm »

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #2391 на: 22 Август 2014, 23:45:54 pm »
Na Daywalker mu montiravme SPD prviot pat koga sedna da povozi padna. Na dobar pat e :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2392 на: 22 Август 2014, 23:50:40 pm »
A vtoriot?? Pofali me malce :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #2393 на: 22 Август 2014, 23:52:10 pm »
Dobro e dobro e ke te bide :D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2394 на: 23 Август 2014, 08:31:41 am »
Dobro e dobro e ke te bide :D

Да не врти уште кругови за да не мора да се откачи од педалите и евентуално пак падне? :)

Се сеќавам дека и  јас прв пат со SPD се испокршив едно два три пати :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2395 на: 23 Август 2014, 14:03:17 pm »
Паднав уште у гаража без педлање многу :) после свртев еден круг малце, денес еве пак се повозев. Жив сум еве да се пријавам, не паднав пак :D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2396 на: 23 Август 2014, 14:34:10 pm »
Паднав уште у гаража без педлање многу :) после свртев еден круг малце, денес еве пак се повозев. Жив сум еве да се пријавам, не паднав пак :D

Како прв впечаток? Све ок? :) Подобро? Полошо? Чудно?

Проба да скокнеш? :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2397 на: 23 Август 2014, 16:21:33 pm »
Вчера вечерта ептен малце ги пробав и ми беше чудно и незнам страшно по малце дали ке научам и слично..сабајле исто интересно ама чудно, нсекојдневно малце. ИНаку еве сеа извозев доста низ Ѓорче (не паднав!) едно саат ипол возев кругови ко мрднат, па искочив и на главна и на семафори застанував и слично. Подобро во секој секој можен поглед, возев доста време само со една нога, за да сватам поубаво. Откачувањето ми е нешто ново нормално ама еве, немав некој проблеми, се навикнува човек, лесно е не е страшно тешко.
Патиките ВРВ! во се. Потврдиот ѓон на патиките и педаливе играат огромна улога, прилично различно од обична патика и flat педала :). не пробав да скокнам сеуште :D после.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #2398 на: 23 Август 2014, 19:36:56 pm »
Ја би зел SPD за мојот точак само за скокање :) И нормално, кога ќе земам некој точак што е срамота да го возиш без SPD.
Само напред Дики, осеќам за брзо време ќе го одраснеш точакот. :)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2399 на: 23 Август 2014, 20:00:59 pm »
Прво почна да крцка средната осовина пред некој ден, ама не е страшно се вози така без проблем дури да се набави новата, во оутдоор најдов шимано.

А денеска прво ми подкочуваше предното колце ама не беше од дискот туку од осовината нешто :-\ . Бев на 12 км од дома и ај реков ќе стасам со возење до дома ама едно време ко да се расклапа предното колце и не се возеше точакот воопшто. Ко си појдов дома го извадов колцето и осовината која стои во главината беше искривена и на краевите кај навојот беше разјадена, а разјадена е и вилушката кај што стојат штрафовите од внатрешна страна >:( .

Ај сега совет кажете ми. Дали треба да се менува цела главина, дали само тоа осовината која е внатре и лагери или како да направам? Исто така и кој би го направил овој зафат за брзо време во Битола или Скопје? Ако имате некој од Прилеп да препорачате уште подобро.