Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1140262 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Одг: Велосипед
« Одговори #1125 на: 23 Август 2013, 00:35:00 am »

Ќе да е ваква :D Мала шала со здравје да ја педалаш
New blood of old school

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1126 на: 23 Август 2013, 00:43:31 am »
Ај слики стави да видиме што е, и види што опрема има на него.

пс. Ако не го донесеш во Скопје на недела две да го повозиме педер си :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #1127 на: 23 Август 2013, 00:52:01 am »
Ај слики стави да видиме што е, и види што опрема има на него.

пс. Ако не го донесеш во Скопје на недела две да го повозиме педер си :)

За во Скопје и го земам, ти кажав уште тогаш дека ќе ти го позајмувам кога ќе посакаш. :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1128 на: 23 Август 2013, 15:59:00 pm »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #1129 на: 23 Август 2013, 17:24:58 pm »
Треба прво да не фатат, немаме регистрации за да не запишат. ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1130 на: 23 Август 2013, 20:07:42 pm »
Прогуглав малку за деловите што ги има роудбајкот, испадна дека задниот менувач е од 1982 година! ;D
За среќа, работи перфектно. Денес бев на мала прошетка да ја тестирам рамката, до Вруток и назад, и издржа, не пукна. Прекрасно чувство е возење роудбајк!

И еве каде е пукната па заварувана:

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1131 на: 23 Август 2013, 20:09:23 pm »
Баш ме интересира како тоа би изгледало... Еј дечко застани, дај лична карта да ти пишам казна од 25 евра за прекршок со велосипедот... И само ќе добие едноставен одговор „Ај чао“
Да не тргне да ме брка случајно?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #1132 на: 23 Август 2013, 20:20:57 pm »
Мартин don't get me wrong but јас би бил екстра внимателен кај и како го возам велосипедов, и под итно да ги зачистиш ланецот, ѕвездите, менувачот...
New blood of old school

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1133 на: 23 Август 2013, 20:44:21 pm »
Кажав претходно, ќе се појачува кај што е вареното. А ланец барам да ми подари некој, за менување е.
Откако ќе го појачам варот, ќе ја фарбам рамката зошто многу е оштетена. Денеска се спуштав од Вруток, Спортипел вика максимална брзина 52 км/ч, и издржа. Кога ќе даде душа скроз ќе бараме замена.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1134 на: 23 Август 2013, 21:30:03 pm »
Гледај кога ќе дава душа точакот, да не дадеш и ти....

Рамов ич не е убаво заварен... Ни естетски ни структурално не е добар...

Иди кај човек што добро вари, избруси го варот и завари го на ново. Не би било лошо да додадеш уште некое шипче за ојачање. :)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1135 на: 23 Август 2013, 21:37:15 pm »
Вибрациите можат да го скршат рамот, не брзината. Брзината може само тебе да те скрши. Не ризикувај дур не го средиш убаво.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1136 на: 23 Август 2013, 21:42:58 pm »
+1

И освен тоа сигурен сум дека во варот има доста пукотини, и дека варот многу слабо држи, и прогнозирам дека нема да држи уште долго. Не го вози дур не го направиш варот, пошо ако пукне варот ќе останеш без рам. ;D

Него, да не знае некој каде можам да најдам такви лежишта за кошулици ? Тие што се заваруваат на рамот ? Имам Рог Турист рамка ама без такви лежишта за кошулици... Барам такви, па да ги заварам и да го офарбам и комплетирам точакот....

Ова мислам би било поприкладно, без варење и слично. А и освен тоа му дава класичен шмек на бајкот... :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1137 на: 23 Август 2013, 21:45:28 pm »
Мартине, вади тоа гомно од штендер и прогуглај тие шипките како се користат :) Исчисти ланец касета и заден менувач под итно! Гуми (мислам) дека треба да влезат 700x23c на овој бандаш со тие ќе идеш и побрзо а такви можда имам 2 мишелинки во гаража некаде. Иначе 52 на рамно е добро за прв пат, јас се кладам 60 ко од шала ќе оди.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1138 на: 23 Август 2013, 21:46:02 pm »
Баш ме интересира како тоа би изгледало... Еј дечко застани, дај лична карта да ти пишам казна од 25 евра за прекршок со велосипедот... И само ќе добие едноставен одговор „Ај чао“
Да не тргне да ме брка случајно?

Не знам како планираат да го изведат тоа, но доколку почнат да те бркаат активно, шансите да им избегаш се 10%. И јас мислев лесно е да им избегаш, ама бев сведок на неколкумина кои пробаа. А не успееа ;D Кој со моторче, кој пешки...

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1139 на: 23 Август 2013, 21:55:33 pm »
Незнам баш дали би ме фатил џандарот.