Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 937608 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Велосипед
« Одговори #90 на: 03 Април 2012, 21:40:46 pm »
BikeMarket на ќошето кај фонтана.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #91 на: 03 Април 2012, 21:44:44 pm »
Сум бил кај него повеќе пати и нон стоп ми сере како не сум го чувал и како бил исчукан и со тоа самиот си придонесе да не му одам повеќе :) Иначе тој мајсторот ми се фалеше дека бил на обука во Скот :)
@Simo: Сум пробал и со нафта нејче да излезе скрос изле ќе треба да се расклопат деловире па да се потопат у нафта... Ама јас не се нафаќам да расклопувам зошто немам алат и ако го расклопам ќе нема да го склопам :) Ако некој од тука се нафаќа за таква работа нека пише и за тоа ќе биде соодветно почастен или платен :)
« Последно менување: 03 Април 2012, 21:56:40 pm Prcot »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #92 на: 03 Април 2012, 21:55:02 pm »
Ја мојот КТМ го сервисирам во КТМ (на партизанска). Покрај КТМ сервисираат и други точаци ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #93 на: 04 Април 2012, 16:53:23 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #94 на: 04 Април 2012, 18:04:15 pm »
Ја мојот КТМ го сервисирам во КТМ (на партизанска). Покрај КТМ сервисираат и други точаци ;)

4C ќе се прави на шасија од KTM X BOW, на прав пут си ;D

FORZA ALFA ROMEO

инспирирано од Zippo ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #95 на: 04 Април 2012, 18:40:54 pm »

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #96 на: 07 Април 2012, 19:37:30 pm »
случајно некој да има информација за следниве два велосипеди

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=182816

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=182811

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #97 на: 07 Април 2012, 20:10:38 pm »
Во која смисла инфо?
И двата се Ок, само што велосипед незнам дали знаеш како се купува?
Најбитна е големината на рамот, а потоа седењето...
Второ...
Треба да знаеш за каква вожња ке го купиш...Јас така ја направив мојата прва почетничка грешка...

Големината ја погодив за чудо, но го утнав тотално велосипедот...Купив маунт бајк со крампони и амортизери, а никогаш нити на планина се качив, нити па рипав и скокав со него...Жими ти еднаш или двапати беф по риба со него, као покрај вардар да си возел...
Сва среќа беше многу привлечен на фаца, а и беше сочуван како да е од фабрика, па успеав да го продадам без никаква сопка и тоа од човек кој трипати  ми го бараше да ми го купи а ја упорен...

Зошто причам прича...
Затоа што ако точакот го возиш во урбана средина, од типот на Скопје и рекреативно по стаза, маунт бајк со или без амортизери е жива утка...Прво ради големите крампони точакот ке бучи и ке биде ненормално спор...
А второ со помалиот обем на тркало 26-ка ке треба многу да моташ на педаља...
Затоа ке си бараш такозван хибрид со 28-ци тркала кои немаат крампони или ако ги имаат се многу мали и дискретни, + гумите се потенки, не шиштат на стаза и не те кочат. Со две вртења до центар се стига... :)
Тоа вака на кратко :)
За тежината исто не би коментирал :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #98 на: 07 Април 2012, 20:28:20 pm »
на инфо мислев во смисла да не го познава некој дечкото што ги продава па да знае во каква состојба се велосипедите. Инаку велосипедот ми е пред се за урбано користење низ Охрид и рекреативно, а може и оф роуд да забегам не се знае :). Бучењето не ми смета толку, а и низ Охрид се кратки релациите така да нема да треба многу вртење :). Најважно ми е велосипедот да биде квалитетен, не сум во можност да издвојам многу пари, буџетот ми е околу 150 евра, затоа и гледам половни.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #99 на: 07 Април 2012, 20:29:52 pm »
У тој случај земи си некој од овие, ваков, со тоа што и покрај урбаното возење ке сакаш и офроуд да тераш, стај си нормални гуми....
Разликата е ОгроОООмна...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #100 на: 07 Април 2012, 20:33:01 pm »
@Sale, проблем со МТБ немаш, напред поголема звезда, а на гумите сликс (или градска шара), Иако хибрид е вистинскиот чекор, можеш и маунтинерот да го прилагодипш, ко` ја што го имам мојот :) Едно време акав по нерамнини, ама веќе тротоар и 5-6 скалила се најмногу од нерамнини што ќе види точаков, ама пусто, не ми се шитка :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #101 на: 07 Април 2012, 20:37:21 pm »
И јас така викаф додека не седнав на хибрид...Со првото завртување на педалата, се што дотогаш мислев, се промени...
Сва среќа детето што се уште беше загреано за маунтбајкот, па кога се вратив дома, онака индиректно му реков: Да не сакаш да ти го шитнам точаков?
Сва среќа што покрај 100 пути што ме праша дал го шиткам, му одговарав со не, ме свати пак озбилно и со трчаница отиде до дома да земе пари за да не се предомислам, пошто мислеше дека се шалам :)

А исто и мене не ми се шиткаше... :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #102 на: 07 Април 2012, 20:47:04 pm »
:D Знам како е, брат ми има КТМ хибрид, а ја овој, убаво ги знам разликите, затоа ти кажав дека „има чаре, ама хибрид е права ствар“, е сеа на МТБ-ков малку поцврсти се бандашите, и со подебела гума е позгодно за нашево окружување, сепак со 700c гумите доста повеќе пазење треба...

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #103 на: 07 Април 2012, 20:50:08 pm »
а ваше мислење, скотот или ктм-от ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #104 на: 07 Април 2012, 20:53:26 pm »
Јас би ти препорачал да ги видиш двата пред да донесеш одлука. Некако од Scott-от, ко` само рамот да е од оригиналниот сетап, а за KTM-от не знам што му е оригиналниот сетап, а и овој не дал никаков опис, шалтери, касети, механизми, кочници.... А и ко` за само рам, добра е цената :)