Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1012636 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг: Велосипед
« Одговори #7440 на: 19 Мај 2025, 15:38:39 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Девојка ми има ваков тип на велосипед, не конкретно овој од сликата ама во овој стил е од друг бренд само.

Прашањето ми е, дали може да се смени некако оската со ланецот и сонцето и да се наместат брзини на него, дали има човек што го прави тоа во Скопје или ќе треба сам да импровизирам?
071 335 490
Martin

Одличен е дечкото за сервис, се наоѓа во Ѓорче

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #7441 на: 19 Мај 2025, 15:44:05 pm »
Ти благодарам на одговорот, ќе се слушнеме.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #7442 на: 19 Мај 2025, 16:11:52 pm »

Види ако налеташ на комплет нексус мењач. (со се осовина, итн)
Друга опција, да се стави поголема ѕвезда и друг ланец, па ќе дојде полесно за вртење. (ако ти е тоа планот?

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #7443 на: 19 Мај 2025, 16:58:38 pm »

Види ако налеташ на комплет нексус мењач. (со се осовина, итн)
Друга опција, да се стави поголема ѕвезда и друг ланец, па ќе дојде полесно за вртење. (ако ти е тоа планот?

планот е да може да се менуваат брзини за да може да биде во поголема брзина и да забрзува повеќе, вака сам по себе нема брзини точакот и не е за подолги рути освен до работа и парк, баш класично градско женско точаче. Не дека пак би се возел точакот којзнае колкави рути, ама работава е да не треба да врти постојано во помала брзина за да се движи точачето.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 654
« Одговори #7444 на: 20 Мај 2025, 21:22:28 pm »
Кога сме кај велосипеди, мојата колекција!

KTM Macina E-Bike

TREK Powerfly 7 E-Bike

CILO CXM 04 E-Bike

CONWAY 327 Emf Plus E-Bike

BIANCHI Intrepida team rynkeby карбон

SPECIALIZED Tarmac SL2 карбон

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #7445 на: 29 Мај 2025, 13:24:18 pm »
Bev vcera do Cycle palas gledav tocacinja ama treba petok ili sabota da pretrcam so nevestava taa e problem so visina pa da vidime sto kje ima za nejze. Fin usluzliv decko beshe tamo dade popust za gotovinsko plakjanje pa kje vidime.
Nego edno ne mi e jasno kako laik za ovoj sport pa ako moze malce pomosh. Znaci tocacive cisto kje bidat za amatersko vozenje niz grad do park lokal. E sega gledam gumive ima modeli so debeli siroki kramponki ima edni so dosta potenki i pomal krampon i edni tenki skroz mazni kako na formula. Aj ovie maznive gledam deka se za trkacki tocaci ama za ovie drugive valjda bi bilo poarno sto potenka guma polesno bi se dvizel tocakot ?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #7446 на: 29 Мај 2025, 15:14:04 pm »
Да. Ако примарно се движите по асфалт, нема поента од теренски крампони. Само ќе ти биде потешко возењето. А со добри хибрид гуми може комотно и лесно да се вози и по земјени патеки. Јас со хибридни гуми се качувам на Водно по патеките, нема никаков проблем.
« Последно менување: 29 Мај 2025, 19:25:22 pm zeroSignal »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #7447 на: 29 Мај 2025, 16:33:04 pm »
Kakva e taa hibrid guma ?
Po naski all season ?

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4017
« Одговори #7448 на: 29 Мај 2025, 16:39:52 pm »
Средната е Hybrid
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • The best or nothing.
« Одговори #7449 на: 29 Мај 2025, 17:03:51 pm »
Bev vcera do Cycle palas gledav tocacinja ama treba petok ili sabota da pretrcam so nevestava taa e problem so visina pa da vidime sto kje ima za nejze. Fin usluzliv decko beshe tamo dade popust za gotovinsko plakjanje pa kje vidime.
Nego edno ne mi e jasno kako laik za ovoj sport pa ako moze malce pomosh. Znaci tocacive cisto kje bidat za amatersko vozenje niz grad do park lokal. E sega gledam gumive ima modeli so debeli siroki kramponki ima edni so dosta potenki i pomal krampon i edni tenki skroz mazni kako na formula. Aj ovie maznive gledam deka se za trkacki tocaci ama za ovie drugive valjda bi bilo poarno sto potenka guma polesno bi se dvizel tocakot ?

Знам дека ќе ме плукаат "точкариве", ама земи си некое половно до 2/3000денари. (Барај на фб. Ќе добиеш во коментар дека за тие пари еурокрем се купува, ама во инбокс ќе добиеш х-понуди.) А има и по огласнициве.
Зошто половно? Бидејќи ќе ти се одмили возење. Немаме никаква култура, ниту како пешаци, ниту како возачи и "точкари".
Ако ти одговара начинот на возење, шиткаш половните и гланц нови земаш.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #7450 на: 29 Мај 2025, 17:46:54 pm »
Idev i na taa varijanta gi razgledav po oglasive onie 3-4 dusi sto mknat na golemo od gore. Cenite im se od 100€ najroskopot ama neli brend pa nagore 300-400€.
Takvo i da zeam moram pak na servis da go nosam tockar nieden neznam nit ceni za servisi nit butur. Novive mi gi davaat cirka cena 200€ komad plus minus so 3 godini garancija servisi gratis,sisinja,svetla,dzvonce.
Najbitnata rabota za mene najvazna sto mi go dava tocakot spremen servisiran samo da se vozi i isporaka pred vrata.  Mene pogotovo kje mi brka rabota da nepalam kola do pazarce do market ete so maliot i zenami krugce do park familijarno malce. I dobivam gratis drzac za 3 tocaka za gjepek mi go dava drugarce neka se najde za podaleku ako treba transport.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • The best or nothing.
« Одговори #7451 на: 29 Мај 2025, 19:12:29 pm »
Од тие што носат од горе, не јадеш леб.
Јас начекав женски точак (крива средна шипка), макс марка за 3500 од карпош. (Плус нови гуми и светла). И да го украдат, да не ти е криво.
Туку, дај некоја слика/линк од точаците. 200евра е примамлива понуда.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #7452 на: 29 Мај 2025, 20:54:47 pm »
https://www.facebook.com/share/12LEwUjiesj/
Ovde cyclo palac forumdzija mi gi preporaca. Cenite sto im se tamo za kesh plakjanje odma idat nadole po skoro 3000 denari od tocak dava popust i mi napomena ako nesakam fiskalna moze uste po 1000 den plus nadole. Normalno pismena garancija dobivas. Mene mi odgovara cenata samo uste da pretcam so zenami da odbere i da udram potpis :)
Imaat golem izbor deckite ovie DOOK sto mi gi preporacaa imaat so poslaba i pokvalitetna oprema na niv taka da izborot e tvoj a cena malce varira mislam deka 1500-2000 den beshe da zemes so pokvalitetna oprema.
29" se nekade 18000-20000 den bez popustot
27.5" sitno nesto poevtini
26" imas od 12 do 17000 denari
Ova se ceni sto se na raft bez popust. Plus kolku sto razgledav ima dosta oprema delovi.
Vakov bi zemal za maliot i zenami 26ki
https://www.facebook.com/share/r/1Fw8ejDLM4/
Za mene nekoja 29ka kje si odberam.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #7453 на: 29 Мај 2025, 21:22:20 pm »
Од тие што носат од горе, не јадеш леб.
Јас начекав женски точак (крива средна шипка), макс марка за 3500 од карпош. (Плус нови гуми и светла). И да го украдат, да не ти е криво.
Туку, дај некоја слика/линк од точаците. 200евра е примамлива понуда.
Why not?  Kaj da bara gravel 55/56 ka ram? Sve se s,m,xl,xxl. X za lek nemat. Ama do 500 eu, za 1200 imat xD

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #7454 на: 29 Мај 2025, 23:34:19 pm »
https://www.facebook.com/share/12LEwUjiesj/
Ovde cyclo palac forumdzija mi gi preporaca. Cenite sto im se tamo za kesh plakjanje odma idat nadole po skoro 3000 denari od tocak dava popust i mi napomena ako nesakam fiskalna moze uste po 1000 den plus nadole. Normalno pismena garancija dobivas. Mene mi odgovara cenata samo uste da pretcam so zenami da odbere i da udram potpis :)
Imaat golem izbor deckite ovie DOOK sto mi gi preporacaa imaat so poslaba i pokvalitetna oprema na niv taka da izborot e tvoj a cena malce varira mislam deka 1500-2000 den beshe da zemes so pokvalitetna oprema.
29" se nekade 18000-20000 den bez popustot
27.5" sitno nesto poevtini
26" imas od 12 do 17000 denari
Ova se ceni sto se na raft bez popust. Plus kolku sto razgledav ima dosta oprema delovi.
Vakov bi zemal za maliot i zenami 26ki
https://www.facebook.com/share/r/1Fw8ejDLM4/
Za mene nekoja 29ka kje si odberam.
Да не ти кршам филм друже ама ова доок или трикх се тешко ѓубре шо личи на точак... Под тешко мислам буквално јер челични се. Но нејм опрема со сомнителен квалитет.
Амортизер практично неупотреблив, шо ќе јави луфта за кратко.
Механички кочнци, на другар пакната му летна на кочење...
Гумите кинески пластики.

Ако крепи буџетот види ги kross ili ideal во велосопед.мк имаат баги модели. Овие ти се разумен избор.