Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
До навикнување е.Јас напред имам Energizer Plus, а позади скоро ставив Marathon E-Plus. Претходно имав Marathon Plus, сосема океј ми беше.Мада да бидам искрен, имам ставено седиште со амортизер, за поубаво да ублажува нерамнини.
И јас имам едно такво велосипедче, фабрички е такво седиштето.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Ваков алат ми треба, за средна осовина. Обичниот клуч пролизгува, затоа што не може да се прилагоди убаво а и осовината е доста затегната. Со импровизации, само може да го оштетам рамот и осовината, а за жал повеќето сервисери немаат ваков клуч.
Најдов еден точкар со таков клуч, проба ама не успеа да ја одврти. Мислам дека и клучот беше малце крив, можда затоа лизгаше. Прилично сум сигурен дека кога би имал малку трпение и таков клуч како на сликата во комбинација со WD-40, би успеал да ја отшрафам.