Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1143104 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Велосипед
« Одговори #6765 на: 29 Април 2022, 00:51:55 am »
novi pneumatici za bajkot...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен icko_mk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #6766 на: 29 Април 2022, 14:36:59 pm »
Дали знае некој сервисерот Дачо, што работеше во Бајкстоп, каде работи сега? Ми го сервисираше точакот (роад) и бев презадоволен и од квалитет и од услуга.
Или да предложите некој сервисер за роад бајк?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #6767 на: 29 Април 2022, 14:52:50 pm »
Моја препорака за Мартин, моментално работи во Мерида СЕТ.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #6768 на: 30 Април 2022, 10:23:53 am »
Kaj e Goce od ktm?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #6769 на: 03 Мај 2022, 10:32:10 am »
Да го прашаш Пеџа од Треска Спорт, последно таму го видов.
Ако научиш каде сервисира, пиши овде да знаеме.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #6770 на: 03 Мај 2022, 11:25:15 am »
Дечки, немам услови за користење црево за да го перам точакот, па се мислам да земам мобилен перач со резервоар за вода, нешто како ова. Имал ли некој искуство со вакви перачи со мал притисок, ќе бркаат ли работа? Конкретно за овој читав на амазон има добри оценки и го фалат, но имаше и коментари дека не е доволен за чистење прљав бааги точак од кал, а често се дешава и мојот да е за нигде.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1156
« Одговори #6771 на: 03 Мај 2022, 12:52:27 pm »
Дечки, немам услови за користење црево за да го перам точакот, па се мислам да земам мобилен перач со резервоар за вода, нешто како ова. Имал ли некој искуство со вакви перачи со мал притисок, ќе бркаат ли работа? Конкретно за овој читав на амазон има добри оценки и го фалат, но имаше и коментари дека не е доволен за чистење прљав бааги точак од кал, а често се дешава и мојот да е за нигде.

А да си го однесеш на овие самоуслужни перални за коли ?

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #6772 на: 03 Мај 2022, 22:19:04 pm »
Немам во близина кај што можам сам да го направам тоа, а секоја друга комбинација е мачење и не ми доаѓа во предвид, затоа сум ептен за ваков мобилен перач со резервоар.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
« Одговори #6773 на: 04 Мај 2022, 11:54:51 am »
Denes so tochakot izgaziv kola :D Mi zakochi pred nos na velosipedska, srekja ne se ubiv mnogu iako tresnav na zemja. Se mislam dali ako beshe skap tochakot, so disk kochnici ke zakochev vo mesto ili pak ke ja zakachev kolava i pak ke padnev.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #6774 на: 04 Мај 2022, 13:01:20 pm »
Под Бе. Пак ќе сибеше век. Дури може у паника и малце прејако на предната да креснеш, па да се превртиш наглавачки преку точак.
Како помина колата? Се договоривте да нема тужби? Зошто не си седна на бициклистичка и да си почекаш брза помош... Си заслужил тој копукот на бициклистичка што се нашол со кола.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6775 на: 04 Мај 2022, 13:17:33 pm »
Појасни барем малку, како се нашле на велосипедска?

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
« Одговори #6776 на: 04 Мај 2022, 13:37:52 pm »
Под Бе. Пак ќе сибеше век. Дури може у паника и малце прејако на предната да креснеш, па да се превртиш наглавачки преку точак.
Како помина колата? Се договоривте да нема тужби? Зошто не си седна на бициклистичка и да си почекаш брза помош... Си заслужил тој копукот на бициклистичка што се нашол со кола.

ne be sea ke komplicirame sedenje brzi pomoshi cuda... samo kolenovo go srinav malku i aknav stranicno ko daska (so se vika so skoro stoenje vo mesto, bez lizganje i trkalanje)

kolata si pomina super samo crnilo od gumata na branikot

@Deni kako se najde na velosipedska?.. jas si vozam po velosipedska taa si vozi paralelno po ulica pred mene ... i svrte desno (se super arno ama nikoj ne ocekuvase deka ke zastani da siminja covek) jas namaliv .. ocekuvav deka ke pomine poleka ama kolata zapre skroz za da se simne covekot... nisto strasno.. koga ke razmislam vinata e i na vozacot na kolata i moja .. (po pravilo treba da se zapre na raskrsnica i so turkanje da se pomine iako e zeleno - kazano od policaec bas poradi vakvi slucki ama koj ke zapira na sekoj semafor?)

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #6777 на: 04 Мај 2022, 14:03:20 pm »
Мислам дека не мора на секоја раскрсница да се симињаш од точак за да поминеш, а возилото кое врти десно треба да ги пропушти велосипедите кои идат право, па да помине.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1928
« Одговори #6778 на: 04 Мај 2022, 14:17:09 pm »
Си имаш лента за зебрата за велосипедисти, не мора да се симнуваш.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #6779 на: 04 Мај 2022, 19:02:12 pm »
Мислам дека не мора на секоја раскрсница да се симињаш од точак за да поминеш, а возилото кое врти десно треба да ги пропушти велосипедите кои идат право, па да помине.
МОРА!!! На секој пешачки премин МОРА да застанеш и да се симнеш од велосипедот, да ја поминеш улицата и повторно да се качиш и да продолжиш со возење.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk