Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1014399 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Одг: Велосипед
« Одговори #4905 на: 16 Мај 2018, 14:26:27 pm »
Го искинаја дечково.

Гарант веќе го има продадено точакот, а опремата ја раздал по роднини.
Си купил голф 4ка или Алфа 147 дизел.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4906 на: 16 Мај 2018, 14:34:14 pm »
И со голфот со темни стакла паркиран позади џиповите а Дени повторно снима ново видео

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4907 на: 16 Мај 2018, 14:37:30 pm »
Го искинаја дечково.

Гарант веќе го има продадено точакот, а опремата ја раздал по роднини.
Си купил голф 4ка или Алфа 147 дизел.
А можда и почнал да вози правилно на велосипедска патека.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #4908 на: 16 Мај 2018, 18:22:38 pm »
Дечки препорачајте од кај да земам држач за точаци за на 5та врата за hatchback? И дали има некоја опасност ако држачот се потпира на стаклото? Дали може да пукне или слично?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4909 на: 16 Мај 2018, 21:26:09 pm »
Дечки препорачајте од кај да земам држач за точаци за на 5та врата за hatchback? И дали има некоја опасност ако држачот се потпира на стаклото? Дали може да пукне или слично?

Декатлон Бугарија, околу 4000 до врата дома да ти го донесат ќе те кошта преку еден лик од Делчево што носи ствари од Декатлон. Држачот е гром, седнале и загреале столица (што би рекол Дени) тие што го правеле. :)

Или имаш во Еуростил држачи, за слични пари малку почкарт се. :)

Иначе нема никаков проблем на стакло да се потпира, зошто многу мал дел од вкупната тежина лежи на стаклото. Кога ќе ги обесиш точаците, скоро цела тежина паѓа на долниот „потпирач“. :)

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #4910 на: 16 Мај 2018, 21:48:56 pm »

Декатлон Бугарија, околу 4000 до врата дома да ти го донесат ќе те кошта преку еден лик од Делчево што носи ствари од Декатлон. Држачот е гром, седнале и загреале столица (што би рекол Дени) тие што го правеле. :)

Или имаш во Еуростил држачи, за слични пари малку почкарт се. :)

Иначе нема никаков проблем на стакло да се потпира, зошто многу мал дел од вкупната тежина лежи на стаклото. Кога ќе ги обесиш точаците, скоро цела тежина паѓа на долниот „потпирач“. :)

На овој мислиш?

https://www.decathlon.bg/p/8342387_zaden-avtobagaznik-300-za-3-velosipeda.html#/17-254-_

И ако можеш да ми дадеш број од тој човекот што носи вакви работи да го исконтактирам.

Инаку во еуростил се менабо италијански, као демек добри биле. Викаш ќе брка работа или од декатлон да порачам?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4911 на: 16 Мај 2018, 21:52:30 pm »
Добри се Менабо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #4912 на: 16 Мај 2018, 22:55:22 pm »
Да Дуле, за тој викам. Сум ги видел и овој Менабо Мистрал и овој од Декатлон, лично јас би го избрал Декатлонскиот. Нема да елаборирам зошто, не сакам да влијаам на избор. Во секој случај нема да згрешиш со било кој. Откако ќе купиш држач ќе ти дадам некои совети за монтажата, подобро да се осигураш дека лакот нема да настрада.

Од телефон сум сега, побарај на фејсбук Decathlon Macedonia или Decathlon MK, нешто така беше :) им нарачав во петок, во вторник пратката ми беше на врата (за друго се работеше, не за држач).

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #4913 на: 16 Мај 2018, 23:01:38 pm »
Да Дуле, за тој викам. Сум ги видел и овој Менабо Мистрал и овој од Декатлон, лично јас би го избрал Декатлонскиот. Нема да елаборирам зошто, не сакам да влијаам на избор. Во секој случај нема да згрешиш со било кој. Откако ќе купиш држач ќе ти дадам некои совети за монтажата, подобро да се осигураш дека лакот нема да настрада.

Од телефон сум сега, побарај на фејсбук Decathlon Macedonia или Decathlon MK, нешто така беше :) им нарачав во петок, во вторник пратката ми беше на врата (за друго се работеше, не за држач).
Важи Мартин, ќе порачам и јас најверојатно од декатлон. Фала многу :)

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5199
« Одговори #4914 на: 17 Мај 2018, 07:51:19 am »
Колку зимаа тие што носат до тука за услугата?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #4915 на: 17 Мај 2018, 08:41:21 am »
Колку зимаа тие што носат до тука за услугата?

https://www.facebook.com/DecathlonMK/

Еве ја страницата. За предмет што таму чини 1700 денари ми земаа 300 денари провизија. Плус карго, 100 денари кошташе.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #4916 на: 17 Мај 2018, 09:12:30 am »
Оди прво на сајтот на Туле и пробај да видиш дали за твојот модел на кола има понуда на такво багажник. Ако нема, многу веројатно дека нешто не е погодено на колата за таков багажник. Најчесто пластичен спојер над задна шофершајбна.

https://www.thule.com/en/mk/bike-rack/trunk-bike-racks?q=MuwD8iRRy

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #4917 на: 17 Мај 2018, 09:33:50 am »
На сајтот не ми дава ниеден држач но меѓутоа еве review за thule. Ќе пробам со другар што има држач да видам дали ќе легне како што треба.

https://m.youtube.com/watch?v=XqZ9AKYcors

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #4918 на: 17 Мај 2018, 09:58:48 am »
Биди внимателен да не откорне спојер. Другите работи мислам дека нема многу што да ти бидат проблем. Јас на Алфата терав со еден од Џамбо и со тој супер бркаше работа за основни потреби. Сега на Волвото не можам да ставам ваков заради спојлерот.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #4919 на: 17 Мај 2018, 11:37:37 am »
Е ај сега?

Снимено лично од мене.  Малку багира снимката. :D