Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1014672 пати)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Одг: Велосипед
« Одговори #4635 на: 05 Април 2018, 08:49:41 am »
Фала дечки, да земете мн подобар..Сепак ова е основна класа да ми брка работа

Каде, колку пари?
Создравје да си го возиш :)

Од Декатлон, од Франција го зедов за 300 евра, но мислам секаде каде што има Декатлон ги има.

Убава да му е среќата, се повеќе ги почитувам B-Twin како бренд. Облеката за возење ми е од таму, а и топ серија на роуд бајкови имаат.

П.С. Смени ги позициите на задното светло и сајлата за заклучување :)

Фала друже. Искрено од брендов има и повисока и пониска класа. Има за секој џеб. Треба викендов да ги средам тие ситници, уште не сум фатил време да го зирнам поарно :)

Отсутен lordoftheidiots

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #4636 на: 07 Април 2018, 12:23:36 pm »
дали имате информација за тоа каде можам во скопје да најдам fixie велосипеди или на старо роуд бајкс
фала однапред

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #4637 на: 07 Април 2018, 12:36:22 pm »
Ни  едниот ни другиот не е "фикси",  под фикси се подрзазбира фиксирана задна осовина односно ако врти тркалото ке ти вртат и педалата, а таква и јас барав ама нема кај нас а и да има ќњ се занесат со цената. Има во Bike Outlet ефтинки зад Мега аутлет во Солун.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4638 на: 07 Април 2018, 13:08:34 pm »
Денес турени нови мишелинки, забришана прашината и спремен точакот за сезонава. Уште јунак да се најде да го вози... :D

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #4639 на: 07 Април 2018, 13:20:54 pm »
Pilot super sport 4?
Балансираше бандажи?
Центрираше кај мето/тихо?
Налепница за рег?
Није спреман друже.
У гума јеботе, сликови.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4640 на: 07 Април 2018, 13:26:59 pm »
Sport cup2 ;D И предходно возев сликови, одлична комбинација за мтб возење низ град. Шари се за пусис :)

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4641 на: 07 Април 2018, 15:16:08 pm »
Јас земав Schwalbe Marathon Plus за на жена ми точакот, ама не можам да ги сменам :(

На мојот точок Рубената сеуште си тераат, мука немаат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #4642 на: 07 Април 2018, 16:43:35 pm »
Гледам дека ве има доста што се разбирате околу точаци, па ако има некој познавање ќе биде добро дојдено. Ми нудат точак Герматек (прв пат слушам за фирмава), ама зошто не се разбирам јас го проценувам само според изгледот. 😀 Точакот ми го даваат за 250 евра, опрема не знам каква има, најверојатно иде таа што е фабричка, видов на апаратчето позади дека пишува ХТ. Еве во прилог слика, знам дека дадов многу малку информации, ама толку знам јбг.

Ме интересира мислење дали вреди за цената.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
« Одговори #4643 на: 07 Април 2018, 16:49:58 pm »
Не.
New blood of old school

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #4644 на: 07 Април 2018, 17:03:10 pm »
Ќе може да кажеш зошто и според тебе колку би вредел?

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #4645 на: 07 Април 2018, 17:54:42 pm »
Јас земав Schwalbe Marathon Plus за на жена ми точакот, ама не можам да ги сменам :(

Не можеш зафркнато или немаш време?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4646 на: 07 Април 2018, 18:07:36 pm »

Не можеш зафркнато или немаш време?

Не можам јер ми нога скршена, а на 2ри кат сум у куќа :/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4647 на: 07 Април 2018, 18:36:09 pm »
Гледам дека ве има доста што се разбирате околу точаци, па ако има некој познавање ќе биде добро дојдено. Ми нудат точак Герматек (прв пат слушам за фирмава), ама зошто не се разбирам јас го проценувам само според изгледот. 😀 Точакот ми го даваат за 250 евра, опрема не знам каква има, најверојатно иде таа што е фабричка, видов на апаратчето позади дека пишува ХТ. Еве во прилог слика, знам дека дадов многу малку информации, ама толку знам јбг.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ме интересира мислење дали вреди за цената.

Не вреди за цената. Делува дека е прилично стар модел. Башка има заден амортизер, кој најверојатно само ќе крцка и ќе те нервира. Предниот аморитезер не ми делува на добар. Дисковите колку што можам да видам се механички, а не хидраулични. Единствено тоа хт што си го видел е добро, но сепак не би го купил. За тие пари можеш да си најдеш асолен точак, дали од овде или од Србија.

Гледам по огласиве, пишуваат точакот е донесен од Швицарска и опнуваат астрономска цена. Па шоако е донесен од некој контењер од Швајцарија/Германија кога не вреди ни петтина од цената.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4648 на: 07 Април 2018, 19:43:09 pm »
Купив кацига за малиот од ИКЕА за некои 1.200 денари, немам појма какви се, ама ваљда ќе биде ОК.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4649 на: 07 Април 2018, 19:53:52 pm »
Конечно си најдов асолен точак...