Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Во скај мото имаш спрејови за синџир од Моторекс, јас 4 години го користам Off Road, и уште има.Имаш исто и од Мотул (поскапо) и од Сонакс.
Абе треба да се зачистат тоа ланецот и касетата пред да ги подмачкаш Јас се опростив од други подмачкувачи за ланец откако го купив Muc Off C3 Dry Lube. Ем трае, ем не гнаси, ама дефинитивно и чистење си бара за да функционира (тоа и секое масло си го бара) - не е на база на дотурање
Цитат: MartinAlfista на 15 Октомври 2020, 21:08:16 pmАбе треба да се зачистат тоа ланецот и касетата пред да ги подмачкаш Јас се опростив од други подмачкувачи за ланец откако го купив Muc Off C3 Dry Lube. Ем трае, ем не гнаси, ама дефинитивно и чистење си бара за да функционира (тоа и секое масло си го бара) - не е на база на дотурање Од кај го купуваш ?
Цитат: Power to the people на 16 Октомври 2020, 07:15:48 amВо скај мото имаш спрејови за синџир од Моторекс, јас 4 години го користам Off Road, и уште има.Имаш исто и од Мотул (поскапо) и од Сонакс.Ефикасен е спрејот како уљето? Баш се мислев дали да преминам на спреј.
Цитат: AngelSK на 16 Октомври 2020, 08:05:51 amЦитат: Power to the people на 16 Октомври 2020, 07:15:48 amВо скај мото имаш спрејови за синџир од Моторекс, јас 4 години го користам Off Road, и уште има.Имаш исто и од Мотул (поскапо) и од Сонакс.Ефикасен е спрејот како уљето? Баш се мислев дали да преминам на спреј.Брка работа, на „чист“ синџир ќе маниш два круга, и ќе го завртиш неколку пати или оставиш некоја минута да навлези внатре и ќе го пребришиш синџирот. Трае неколку недели, и едно, две перења со вода, зависи како го периш точакот, или еве и 100км пример. Ко ќе почни да чкрипи, или осеќаш не е бесшумен синџирот, тогаш нанесуваш наново.
Цитат: Power to the people на 16 Октомври 2020, 13:27:56 pmЦитат: AngelSK на 16 Октомври 2020, 08:05:51 amЦитат: Power to the people на 16 Октомври 2020, 07:15:48 amВо скај мото имаш спрејови за синџир од Моторекс, јас 4 години го користам Off Road, и уште има.Имаш исто и од Мотул (поскапо) и од Сонакс.Ефикасен е спрејот како уљето? Баш се мислев дали да преминам на спреј.Брка работа, на „чист“ синџир ќе маниш два круга, и ќе го завртиш неколку пати или оставиш некоја минута да навлези внатре и ќе го пребришиш синџирот. Трае неколку недели, и едно, две перења со вода, зависи како го периш точакот, или еве и 100км пример. Ко ќе почни да чкрипи, или осеќаш не е бесшумен синџирот, тогаш нанесуваш наново.Јас сега ставам уље за точак на секои 200, 250км со обавезно детално миење на касета и ланец. Би продолжил со уље, само ме мами што викаат спрејот го остава ланецот чист и не лепи прашина како уљето.