Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 942489 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14191
Одг: Велосипед
« Одговори #2925 на: 12 Мај 2015, 18:29:34 pm »
Ова е ROG 1963 ако не се лажам. Имаше дедо ми ист ваков. Порано ги викавме арабаџиски :D :D

Оваа напред не е оригиналната кочница. Имаше лост систем за кочење оригиналниот што беше многу јако

EDIT еве една слика ама на овој па фали багажник назад

EDIT еве со багажник

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #2926 на: 12 Мај 2015, 18:38:25 pm »
Имам исто ваков, здравје летово може да му се посвети време :)
New blood of old school

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #2927 на: 12 Мај 2015, 20:13:05 pm »
Колку пари би му барал?

Како само би му легнало една црна воја мат на рамот.  Убави бандаши.

Бојата е намерно со рѓа направена па после тоа гледам лакиран е.
Затоа ви викам во живо треба да се види, оти не е ваков како на сликите.

Со точакот одат и 2 нови гуми слик.
Има 2 ѕвезди на задното тркало, од двете страни по една. Ако сакаш ФИКС или не фикс.

Дечкото му бара околу 200е.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7122
« Одговори #2928 на: 13 Мај 2015, 16:25:47 pm »
Општина Центар ќе субвенционира 1.111 нови точаци

„Акцијата започнува од денеска. По минатогодишниот голем интерес на центарци кои со субвенциите од Центар купија 860 нови велосипеди, годинава се одвоени повеќе средства во буџетот и ќе субвенционираме 1.111 нови велосипеди. Се надевам дека и годинава ќе има голем интерес. Жителите треба да донесат копија од лична карта со која потврдуваат дека се жители на општина Центар, фискална сметка и сметкопотврда за купен велосипед и трансакциска сметка“, рече градоначалникот Андреј Жерновски.

Општината како и минатата година ќе субвенционира до 3.000 денари за секој купен велосипед.

http://a1on.mk/wordpress/archives/490037

Отсутен gnaum

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
« Одговори #2929 на: 13 Мај 2015, 22:37:05 pm »
Оригинал фикси е навистина, само малце труд и добивам тоа што го бара Ч)
Ова е ROG 1963 ако не се лажам. Имаше дедо ми ист ваков. Порано ги викавме арабаџиски :D :D

Оваа напред не е оригиналната кочница. Имаше лост систем за кочење оригиналниот што беше многу јако

EDIT еве една слика ама на овој па фали багажник назад

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

EDIT еве со багажник

Јас ги гледав овде http://velosiped.mk/ пред некој ден пробав да ги контактирам ама не можев да ги добијам па пробав по емаил ама уште чекам никој не ми врати , еве го точачето
« Последно менување: 13 Мај 2015, 22:54:02 pm gnaum »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #2930 на: 13 Мај 2015, 23:02:00 pm »
Дали има некој купено точак од огромната продавница во Ченто кај што продаваат од гуми до земја за цвеќе? Горе после надвозникот што е од лева страна. Слушнав дека имало добри точаци Мерида, мебида Скот итн по добри цени на старо. Да не се крадени?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17608
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2931 на: 13 Мај 2015, 23:03:06 pm »
Од овде не се крадени сигурно. Од ЕУ можеби.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16739
  • Keep it 100
« Одговори #2932 на: 13 Мај 2015, 23:06:27 pm »
Пред неколку месеци видов ваков во Цикло-Ас, можеш да поминеш да видиш дали го имаат уште или да прашаш дали можат да ти го донесат по нарачка. Моделот е Drag Stereo, а цената мислам дека му беше 12.000 денари. http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=402#specification

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #2933 на: 13 Мај 2015, 23:07:00 pm »
Хахах продавница ;D
Крадени се офскроз. Не знам дали има Мерида, али татко ми имаше земено од таму одаамна и еве го уште е жив.
Едит: точакот :D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #2934 на: 13 Мај 2015, 23:54:50 pm »
Абе мислам дека веќе имам пишано, ама тоа со "продавницата" е само мит. Јас сум бил 3-4 пати досега и никогаш не сум видел нешто друго освен тежок крш и тоа не само за точаци, туку за се останато. Продавааат и телевизори и гуми и миксери и остали лања, и се многу бајато и крш и прескапо. Немаше телевизор испод 200 евра, а збориме за хотелски мали ЛЦД телевизорчиња кои патем ги носат расипани он ги поправа и дава 3 месеци гаранција. Па за 200 евра се зима ултра ХаДе-МаДе со 3 години гаранција на ново бре! А за точаците... Најверојатно ги проаѓа прво со багерот што му стои пред куќа па ги продава. Јас незнам некој да начекал од таму и да купил нешто убаво, сите само знаат за некого дека некогаш од таму купил точак што бил гланц ноФ и го земал за ич пари. Уште трагам по тој лик поради кој кружат сите овие урбани леЃенди за "салонот" на влезот во СинЃелиЌ.

П.С. Ако се решиш да одиш, сподели, можеби јас сум баксуз и кога идам намерно ме дупат со цените и со робата што ми ја покажуваат.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7122
« Одговори #2935 на: 14 Мај 2015, 00:07:05 am »
И јас сум бил мноогу одамна.  Ама се беше поскапо него на ново.  Мислам дека не вреди горивито до таму,  освен ако не ти е уз пат.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
  • Ultimate driving experience
« Одговори #2936 на: 14 Мај 2015, 00:28:52 am »
Денес после долго размислување и премислување си земав велосипед, во поглед на истите воопшто не сум упатен, па по кратко разгледување изборот падна на CUBE

Секој коментар е добродојден :)

Отсутен gnaum

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
« Одговори #2937 на: 14 Мај 2015, 21:50:43 pm »
Nino одличо точаче многу ме бендиса вака на сликава колку го зеде?

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
  • Ultimate driving experience
« Одговори #2938 на: 14 Мај 2015, 22:09:44 pm »
32.500 денари го зедов, веќе два дена го возам презадоволен сум. За моите потреби е одличен :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17608
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2939 на: 14 Мај 2015, 22:11:52 pm »
Денес после долго размислување и премислување си земав велосипед, во поглед на истите воопшто не сум упатен, па по кратко разгледување изборот падна на CUBE

Секој коментар е добродојден :)

Честито, со здравје и убавини да се вози. :) Ако го носиш накај Гостивар летово, викај да те тестирам по угорници ;D