Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 941719 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Велосипед
« Одговори #2505 на: 03 Октомври 2014, 14:08:18 pm »
Martyn Ashton, на снимањето на вториот дел од серијалот Road Bike Party паднал од кров и го скршил 'рбетот. Сега е парализиран. Има видео на тјуб каде зборува за несреќата. Попозитивен човек во инвалидска количка немав сретнато до тоа видео.

Тоа и го натерало Danny MacAskill (можеби најдобриот trials велосипедист што некогаш постоел) да се качи на роуд бајк и да го заврши вториот дел на серијалот. Затоа во видеото се појавуваат тројца возачи: Мартин Ештон пред повредата, Дени и третиот не ми текнува кој беше.

Видеата се прекрасни за гледање и за рие што не ги интересира велосипедизмот, ако имате 15 минути да потрошите, YouTube: Road bike party и Road bike party 2. :)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #2506 на: 06 Октомври 2014, 20:23:07 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2507 на: 07 Октомври 2014, 00:12:01 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #2508 на: 08 Октомври 2014, 11:28:57 am »
Иако неуспешно завршува, сепак е многу јако видеово.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2509 на: 08 Октомври 2014, 11:58:09 am »
Polar Mirage Team 2014 после повеќе од една година или скоро 5000 километри одкако го купив..
Досега ништо, ама апсолутно ништо немам буцнато на точакот одкако го имам земено..уствари еднаш само ланецот го подмачкав со уље..

-Задното колце јави луфта, треба да се стегне тоа штрафот како што треби..
-Двата бандажи се криви, ова ваљда е до мене, пошто 2/3 пати се имам фрлено саглам..
-Мењачот како предниот и задниот не функционираат баш како што треба, треба да се прештелуваат, не менува како што треба..

И тоа е тоа.. До сега презадоволен, како од полар така и од бајкмаркет, кој деновиве треба да им го испратам точакот на сервис.. Иако веќе 2 месеци е помината гаранцијата, се нафатија да ги средат проблемиве горе бесплатно.. свака им част..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2510 на: 08 Октомври 2014, 16:06:16 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #2511 на: 13 Октомври 2014, 00:01:07 am »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #2512 на: 13 Октомври 2014, 08:33:49 am »
Стигна зимата:

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #2513 на: 14 Октомври 2014, 10:47:48 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

овој ми е идолот.. дени макаскил.. вози трајалс.. ѕвер невиден.. сеа се зеза со овој ендурово.. али стилот му е тој... има еден куп видеа.. доста е познат.. за мене и најдобар..
Иако неуспешно завршува, сепак е многу јако видеово.

дап се согласувам.. redbull rampage.. најспектакуларниот евент на две тркала :)

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #2514 на: 14 Октомври 2014, 10:52:49 am »
Martyn Ashton, на снимањето на вториот дел од серијалот Road Bike Party паднал од кров и го скршил 'рбетот. Сега е парализиран. Има видео на тјуб каде зборува за несреќата. Попозитивен човек во инвалидска количка немав сретнато до тоа видео.

Тоа и го натерало Danny MacAskill (можеби најдобриот trials велосипедист што некогаш постоел) да се качи на роуд бајк и да го заврши вториот дел на серијалот. Затоа во видеото се појавуваат тројца возачи: Мартин Ештон пред повредата, Дени и третиот не ми текнува кој беше.

Видеата се прекрасни за гледање и за рие што не ги интересира велосипедизмот, ако имате 15 минути да потрошите, YouTube: Road bike party и Road bike party 2. :)

незнам дали знаеш али и јас растев со мартин ештон.. дури се радував коа ќе најдев анимал бренд мајца или дуксер..
возев и трајалс едно кратко време :)
eve me
:)

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5783
« Одговори #2515 на: 14 Октомври 2014, 16:47:59 pm »
Znam deka kje kazete deka sum budala ako go kupam ali mi treba nekoe evtino tocace.
Deneska slucajno zastanav pokraj agrotehna pozadi hotel karpos i gledav tocaci prodavaat.Tipceto sto rabotese mi kaza deka imaat do kraj na mesecov 20% popust a imase tocaci od 5200-26ram i 5800-26ram samo plus predni amortizeri na viljuska..Na taa cena se odzema 20%.
Mi se vidoa nekako evtini a mi treba cistoo onaka od tocka A-B...Da izlezam so nevestata onaka popladne da svrtam krugce.da se razmrdam cisto ...
eve go edniot model
http://www.agrotehna.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=13568&id=97&l=3&q=&SupplierArticleID=RANER%20PLAV%20014&Action=
eve go drugiot model
http://www.agrotehna.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=13594&id=97&l=3&q=&SupplierArticleID=SKAJ%20RANER%20BELO%20CRVEN%20014&Action=
« Последно менување: 14 Октомври 2014, 17:15:09 pm VLATCE-PUNTO »

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9108
« Одговори #2516 на: 14 Октомври 2014, 16:57:22 pm »
ако ти е за тоа земај го и не се замарај, за од овде до онде сигурно не ти треба да дадеш 300 и нагоре евра за точак.

Јас имав Собим што го качував на водно и ене уште се вози

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2517 на: 14 Октомври 2014, 17:04:41 pm »
Добри се тие влатче.. Ваљда на Макс мислиш... Со возење како човек можеш како ништо да го возиш 2/3000 км без да ти се расипи нешто.. Па уште и за размрдување ако ти е, гајле ќе нема..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2518 на: 14 Октомври 2014, 17:23:44 pm »
Прашај и убаво за гаранција, некаде даваат една, некаде две години гаранција, барем така сум слушнал.
Гаранцијата ќе ти треба обавезно зошто тие точаци се опремени со вонсериски Shimano делови што евентуално ќе треба да се прештелуваат или заменат.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2519 на: 14 Октомври 2014, 17:27:21 pm »
Овој вториов е како мојот,сум немал до сеа проблеми освен гума внатрешна една ама на километрите што ги имам пројдено тоа е ништо земај ако ти е за возење по кеј и сл,ја би ти препорачал да видиш и од моделите со рамни гуми што се со поголемите гуми.